Groep 1-2a

Groep 1-2a

Leerkrachten: José Duijvelshoff en Ineke Antonisse

Woensdag 18 oktober
gingen wij popcorn maken. De mama van Joy en Boris zou ons komen helpen samen met de mama van Jamie uit de klas van juf Karin. Het zou buiten op de patio gedaan worden. Een electrisch kookplaatje, een hele grote pan, wat olie en zakjes mais stonden klaar. De kinderen werden heel enthousiast toen zij dit allemaal zagen. Eerst gingen wij zakjes vouwen met een mooie sticker erop, om de popcorn in te doen. Groepje voor groepje mochten de kinderen naar buiten. Ze hoorden de mais in de pan al tikken. Even later zagen zij de overheerlijke popcorn. De kinderen mochten kiezen of zij zoete of zoute popcorn wilden hebben. De meesten konden niet wachten met opeten. Het ging er supersnel in. Na afloop was er nog een bak met popcorn over. Dit werd nog eens verdeeld onder alle kinderen. De kinderen hebben zitten smullen! Hulpmama's, hartelijk bedankt voor alle hulp! Het was erg gezellig  en de kinderen hebben genoten! Klik hier voor de foto's.

Vrijdag 6 oktober was onze eerste Cirkelshow van dit schooljaar. Alle kinderen hadden er heel veel zin in. We begonnen om 8.30u. Eerst was de klas van juf Corine aan de beurt. Daarna de groep van juf Rianne. Iedereen had leuke liedjes, versjes en dansjes ingestudeerd. Daarna was onze klas aan de beurt. We begonnen met een versje van een bed vol beren. De kinderen hadden allemaal een muts met een berenkop erop. Ze deden het erg goed.
Toen kwamen alle meisjes, de meeste verkleed in feestjurk of prinsessenjurk. Zij zongen het liedje van Wolkenland. Het klonk erg lief en zag er erg leuk uit. Tot slot kwamen de jongens met het liedje van Hoki spoki. Een lied over een spook. Er waren zelfs een paar kinderen verkleed als spook. Zij kenden het liedje heel goed en deden enthousiast mee. Het was een heel gezellige en leuke Cirkelshow! Klik hier voor de foto's.

Dinsdag 3 oktober 
Wat een opkomst! Opa’s en oma’s die vertelden hoe het vroeger op school was en de juf hoe het nu gaat in de klas.
In circuitvorm kwamen de kleuters en de “visite” in aanraking met verschillende
materialen zoals, lego, nopper, kapla, reken en taalmateriaal. En wat een samenwerking! Onder het genot van een kopje thee met een koekje  werd er voluit
gebabbeld en gespeeld. Zelfs tijdens het buitenspelen gingen sommige opa’s en oma’s helemaal los.
Hier kunt u zien hoe dat eruit zag. Veel kijkplezier…