Groep 1-2a

Groep 1-2a

Leerkrachten: José Duijvelshoff en Ineke Antonisse

Woensdag 10 mei
begon de start voor onze sponsorloop voor Guatemala. De kinderen hadden er veel zin in. In de klas kregen zij een oranje zweetbandje om hun pols.
Iedereen zag er heel sportief uit, klaar om zo een sprintje te trekken! Met hun stempelkaart in hun hand, gingen wij naar het schoolplein. Eerst kregen we een warming up van Femke. Daarna ging de hele school het ingestudeerde lied van Guatemala zingen o.l.v. Karin. Jose moedigde iedereen aan. Toen kwam onze wethouder om het startsein te geven. Klas voor klas gingen wij naar de start. Na het startsein begonnen alle kinderen groot en klein te rennen voor het goede doel. Alle toeschouwers aan de kant moedigden de kinderen aan. Onderweg kregen zij bekertjes water. Alle ouders en juffen stonden versteld hoe snel de kinderen liepen en hoeveel rondjes zij konden rennen. De ene stempel na de andere werd op de kaarten gezet. De kinderen waren niet moe te krijgen!
Na hun sportuurtje konden de kinderen naar hun klas om heerlijk uit te rusten, plakje cake te eten en limonade te drinken. Alle kinderen hebben enorm hun best gedaan en weer heel veel geld bij elkaar gerend voor het goede doel!
Ouders, juffen, meesters, iedereen is erg trots op de kinderen! Het vervolg komt nog op onze slotdag op woensdag 24 mei!

Donderdag 16 februari
Vandaag was het Cirkeldag! Alle kinderen mochten in een geel shirt op school komen, met een knuffel. Allereerst mochten de kinderen in de kring hun knuffel laten zien en er iets over vertellen. Daarna gingen wij oefenen in de speelzaal. De kleuters hadden het liedje al een beetje geoefend een paar dagen geleden.
Er was een muziekdocent met een gitaar, die het liedje verder ging oefenen met de kinderen. Zij mochten hun knuffel meenemen en die om beurten gebruiken in het liedje. Het liedje ging over een meisje Tipi, die in Afrika opgroeide tussen de wilde dieren, omdat haar ouders daar fotografeerden. Zij leerde op olifanten te zitten en met alerlei dieren te praten. Hierna gingen we nog even lekker naar buiten en fruit eten. Toen deden we een circuit in de klas. Er werden armbandjes gemaakt van pasta en chenilledraad,. Ook mochten de kinderen kleien, wilde dieren tekenen met oliepastels, puzzelen en met kapla bouwen. Dit deden de kinderen om beurten. Na deze leuke ochtend werd er lekker een broodje gegeten.
De kinderen mochten deze keer buiten spelen op het schoolplein van groep 3 en 4. Dit was weer een nieuwe ervaring. Nog even kort spelen, klein filmpje en toen naar de Meent voor de uitvoering! Onze klas mocht als eerste optreden. De kinderen vonden erg leuk. Daarna kwamen de optredens van alle andere klassen.
Deze werden afgewissseld door dansen, djembé en leuke liedjes. Elke klas van de hele school had iets anders ingestudeerd. De kleuters zaten vol bewondering te kijken naar alle andere kinderen. Sommige werden moe en lagen op hun knuffel bijna te slapen. Het was een heel leuke dag!

Woensdag 15 februari
Woensdagochtend kwamen de mama's  van Teun en Tijn in de klas, want zij zijn allebei arts in het ziekenhuis. Dit i.v.m. ons thema: gezondheid. Eerst vertelde Lucan (moeder van Teun) dat zij kinderarts is. Maaike (de moeder van Tijn) is gespecialiseerd in oude mensen. Eerst werd er een leuk boekje voorgelezen over een  jongetje die gewond was geraakt. De moeders hadden allebei hun witte doktersjas aangetrokken. Ook Tijn kreeg een witte jas aan. Hierna mochten de kinderen om beurten hun eigen hartje beluisteren met de stethoscoop. De kinderen kregen daarna doktersmutsjes op, doktershandschoenen aan en mondkapjes op. Om beurten werden de kinderen verbonden, die dit wilden, door dokter Lucan.. Armen, handen met verband. Er werden reflexen getest met een hamertje door dokter Maaike. De kinderen liepen als echte dokters in het rond! Zij mochten ook alle spullen mee naar huis nemen. Tot slot deden we nog het liedje: hoofd, schouder, knie en teen.
Het was een heel geslaagde en leerzame ochtend! Lucan en Maaike, hartelijk bedankt voor jullie leuke  en gezellige presentatie! De kinderen hebben ervan genoten!


Vrijdag 10 februari
Om 11.00 uur was het dan zo ver! De kinderen waren al helemaal opgewonden om op te treden. Eerst was de klas van juf Karin. Na diverse leuke liedjes en versjes was onze klas aan de beurt. Allereerst begonnen wij met een versje over ons lijf, het versje: Dit ben ik! Dat ging erg leuk. Daarna een liedje: Dit is mijn lijfje. De kinderen deden enthousiast mee om alle lichaamsdelen aan te wijzen en tot slot werd er gedanst met elkaar. Toen wilde Sierra, die pas op school zit en alleen Engels spreekt, een paar liedjes in het Engels zingen. Dit deed zij samen met Maya, ook Engelstalig. Zij zongen het alfabet in het Engels en Twinkle star. Dit klonk erg lief en schattig. Daarna zongen 2 stoere meisjes Eva en Chloé een liedje: Heartbeat. Dit hadden ze ook zelf ingestudeerd en deden dit ook erg leuk!
Tot slot ging de hele klas het Engelse liedje Old Mac Donald zingen.
Maar Laurent had dit liedje pas geleerd om op zijn gitaar te spelen. Dus ging hij als eerste het liedje spelen. Dit deed hij heel goed! Daarna zongen alle kinderen het Engelse lieje. Ze hadden allemaal een dierenmuts op. Zo hadden wij eenden, koeien, paarden, schaapjes, hondjes, poesjes en varkens.
Dit was een gezellige afsluiting van de Cirkelshow!

Donderdag 12 januari 2017.
'
s Morgens hadden de kinderen feest, omdat we de verjaardag van Lars vierden, die 5 jaar was geworden. Hierna lekker even naar buiten om te kunnen rennen, fietsen, klimmen en klauteren. Fruit eten en werkjes maken over de winter.
De oudsten kregen een vouwlesje van een pinguin. Een ander groepje mocht een sneeuwpop knippen, dat heel goed lukte. Een groepje jongste kleuters ging een vogeltje knippen en plakken voor het vogelhuis op ons raam in de klas. Jawel met echte veertjes!
Na de lunch mochten de kinderen lekker zelf een werkje kiezen. Er werd een prachtige raket gebouwd op de gang met gekleurde blokken. Een ander groepje maakte met kapla een heel hoge toren. In de huishoek liepen de anderen heel leuk verkleed en hadden veel lol. Ook zaten kinderen heerlijk te spelen en te werken aan tafel of speelden een leerzaam spel op de computer. Zo was elk kind fijn op eigen niveau en naar eigen keuze aan het werk. Het was weer een gezellige dag met de kleuters!

Vrijdag 30 september
Vandaag is er weer de eerste Cirkelshow in het nieuwe schooljaar. Onze klas mag in het begin van de ochtend samen met de klas van juf Tisja en groep 4/5 van juf Marieken en juf Pauline. Allereerst was de groep van juf Tisja aan de beurt. De aula zat vol met ouders, oma's en opa's en kinderen van de groepen. Na de optredens van de andere kleuters, mochten onze kinderen beginnen. Wij begonnen met een versje van Bob de bouwer. alle kinderen droegen een gele helm. Ook hadden ze een kruiwagen met blokken. Hierna kwam er een versje over het huis met allerlei kamertjes. De kinderen droegen een muts met een huisje erop. Toen werd het liedje van de mispoes gezongen. Alle kinderen hadden een muts met een poezenkop erop. Tot slot zong er een groepje kinderen het liedje van papegaaitje leef je nog. De kinderen droegen een muts met een papegaai en deden ook de bewegingen erbij. De kleuters hadden er veel lol in en iedereen genoot ervan.
Het was erg leuk! Als laatste kwam de groep van 4/5. Zij deden ook leuke dansjes en liedjes. Het was een geslaagde ochtend! Klik hier voor de foto´s.

Donderdag 29 september
Vanmiddag was er weer een spelletjesmiddag. De kleuters kregen hulp van groep 7.
Er werd gezellig in groepjes gespeeld. Dit is altijd een succes voor de kleuters, maar ook voor de grotere kinderen. Groep 7 bedankt voor jullie hulp. Klik hier voor de foto´s.

Dinsdag 27 september mochten alle opa's en oma 's van de kleuters in de middag op school komen. In onze klas kwamen ongeveer 15 opa's en oma's. Ze kwamen allemaal enthousiast binnen. Sommigen zaten op kleine stoeltjes en anderen zaten op tafels. Allereerst deden we een rondje om iedereen voor te stellen, van wie is deze opa enz. Daarna vroeg ik of er iemand wilde voorlezen. De opa van Aniesha wilde dat wel doen. De kinderen luisterden aandachtig. Hierna lieten we de versjes en liedjes horen voor de Cirkelshow. Daarna zongen we nog wat bekende liedjes, die alle opa's en oma's ook mee konden zingen. Toen mochten de kinderen werkjes gaan kiezen en alle opa's en oma's deden gezellig mee. Er werd gepuzzeld, getekend, gebouwd of in de huishoek gespeeld. Onderhand kreeg iedereen een kopje koffie of thee met een koekje. De kinderen kregen een spekje.
Tot slot gingen we allemaal buiten spelen. Er waren zelfs oma's die met touwtje  springen, stonden te slingeren en zelfs een oma die de step nog eens wilde uitproberen! Het was een geslaagde gezellige middag! Klik hier voor de foto´s.