Groep 1-2b

Groep 1-2b

Leerkracht: Karin Hermanns

Dinsdag 16 januari
kwam Esmée tussen de middag langs met Rayan! Dat was een verrassing! De kinderen mochten allemaal kijken en we zongen een slaapliedje voor hem. Ze kregen een tasje met een flesje met blauw/witte pepermunthartjes van Esmée.

Allereerst nogmaals de beste wensen voor 2018!

Maandag 8 januari

We zijn weer gezellig van start gegaan vandaag. Eerst een kringgesprek over de vakantie, daarna kiezen uit allerlei constructiematerialen, kort buiten spelen, beschuit met muisjes eten ter eren van Rayan's geboorte, fruit eten en drinken en 's middags lekker kiezen van het bord en verkeersles. 

Allemaal heel erg bedankt voor de felicitaties, kaarten en cadeautjes!

Woensdag 20 december hebben we weer een prachtige kerstviering gehad met liedjes, orkest, toneel, wensen en de blazersklas. 's Avonds een heel gezellig kerstdiner met prachtig aangeklede kinderen, wat liedjes en het Kerstverhaal. Ouders die geholpen hebben met versieren en opruimen: 1000 x dank! Ouders die spullen hebben meegenomen voor het kerstdiner: 1000 x dank!
Vrijdagmiddag begint de Kerstvakantie en maandag 8 januari starten we weer uitgerust aan een nieuw jaar! Klik hier voor de foto's.

Een drukke maar gezellige tijd! Na een super gezellige Sinterklaasviering zijn we nu bezig met Kerst.
We vouwen, schilderen, bespreken/maken werkbladen, knippen, plakken, tekenen, schilderen, kleuren, tellen, hakken/plakken, spelen in de kerststal, luisteren naar het Kerstverhaal en proberen lief en behulpzaam voor elkaar te zijn.
Maandagmiddag 18 december hadden we een voorleescircuit: De kinderen hadden van tevoren een boekje uitgekozen dat voorgelezen werd door een juf. Sommige kinderen bleven in hun eigen klas, anderen gingen mee met een andere juf.

Donderdagochtend 30 november deden we pietengym in de kring, luisterden we naar een voorleesverhaal over Wouter en Mieke en zongen we Sinterklaasliedjes. Tijdens het voorlezen zagen de kinderen opeens pieten voorbij lopen en even later kwamen ze zelfs in onze klas!
De pepernoten zijn gebakken en gaan vanmiddag mee naar huis. We hebben er natuurlijk wel een paar opgesnoept!

Woensdagochtend 29 november lagen op de stoel van juf een pantoffel en een lantaarntje....van Sinterklaas. In de pantoffel zat een brief. We zijn erachter gekomen dat de Sint slaapwandelt!
We deden een gezellig circuit: Met Cynthia (mama van Seanna) deden de kinderen Sint/Piet memory of een puzzel, ze mochten stempelen op het pepernotenrecept met Sintstempeltjes, op het hoofd van Sint een nieuwe mijter tekenen, spelen in de Sinthoek en met Monica (mama van Rosa) en Marion (mama van Bastian) maakten de kinderen pepernoten. Het deeg was alvast gemaakt door Nathalie (mama van Lydia). Marieke (mama van Kim) nam ook een blik mee om af te bakken.
Morgen het resultaat!!!

Dinsdag 21 november kwam juf Rosanne van de muziekschool een muziekles doen. De kinderen deden oefeningen, speelden op instrumenten en leerden een liedje over geluiden.

Maandagavond zijn de versier/rommelpieten geweest. De schoentjes waren gevuld, er is een mooie hoek gemaakt, er staat een stoomboot van gekleurde blokken in de gang, de gymzaal is omgetoverd tot pietengym.....Maar...er lag ook paardenpoep van Americo, de stoelen hingen en lagen overal en de wc-rol lag afgerold door de klas... Zou het komen omdat juf een nepwortel in haar schoen had gedaan? Een nepdrol kreeg zij ervoor terug! Klik hier voor de foto's.

Vrijdag 17 november kwamen de oma van Jamy en Ratasja (mama van Marieam) mij weer helpen! Ditmaal om appelmoes te maken. Het was weer lekker, gezellig en leerzaam. Marieke (mama van Kim) en haar assistent ;-) Ferry (papa van Kim) kwamen voor de Cirkelacademie vertellen over gezonde voeding. De kinderen mochten met een kleurendobbelsteen rollen. Bij rood mochten ze met een klein soepstengeltje tomaten/bietendip proeven, bij geel zoete aardappel/ worteldip en bij groen doperwten/ olijfdip. De kinderen kregen allemaal een groene ballon mee!

Woensdag 15 november kwamen de kinderen (bijna) allemaal in "Schooluniform" ( Wit/blauw)de klas in. Wat zagen ze er prachtig uit! Klik hier voor de foto's! We spraken en zongen Engels in de kring. Daarna deden we Engelse les op het smartboard (Take it easy).
Vervolgens was er een circuit: Engels Bingo met groep 1 (m.b.v. Marieke (mama van Kim)), een Engels spel (m.b.v. Sietske (mama van Desley)), high tea- eten maken van klei (bijv. een cup cake) en een Engelse vlag kleuren. Bij elke ronde kregen de kinderen wat lekkers. 

Om een uur of 10 gingen we weer in de kring om heerlijk fruit te eten, smoothie (van Shawn) te drinken en om van alle andere lekkere dingen te smullen.
Bedankt Marieke, Sietske (ook de herfsthoek meteen opgeruimd!) en Monica (mama van Rosa) voor de hulp en gezelligheid.

Dinsdagmiddag 14 november kwamen Bryson, Justin, Rozalia, Serena en Delaya spelletjes spelen met de kleuters! Super gezellig en leerzaam!

Vrijdagmorgen 10 november startten we de dag met poppenkast. Jan Klaassen ging champignonsoep maken. Katrijn gaf hem een recept en Jan ging aan de slag. Vriendin Liesje en de agent kwamen soep eten en daarna gingen we zelf champignonsoep maken van onze zelfgekweekte champignons. De oma van Jamy en de moeder van  Marieam (Ratasja) kwamen helpen. Nathalie (moeder van Lydia) nam kleine croutons mee. Iedereen smulde ervan! Ook de soep viel erg goed in de smaak. De grote pan was bijna leeg!

Vrijdag 20 oktober kregen de kinderen een kanjer diploma met een persoonlijk compliment. We werken er samen aan om een gezellige groep te zijn en dat lukt heel goed! Een fijne vakantie en tot maandag 6 november!!

Woensdagochtend 18 oktober
kwamen Zarai (moeder van Jaimy) en Margriet (moeder van Boris) popcorn maken op de patio. Terwijl Marieke (moeder van Kim) en Sietske (moeder van Desley) de herfsthoek nog mooier maakten vouwden de kinderen een puntzak, keken bij de moeders buiten en zagen hoe de mais veranderde in popcorn. Met een beetje poedersuiker werd het zoete popcorn en met een beetje zout zoute popcorn. Het is nu de tijd om mais te oogsten. Zarai hielp nog met de lampions ook! Klik hier voor de foto's.

Vrijdag 13 oktober hadden we Cirkelshow! De kinderen deden enorm goed hun best.
Het was gezellig en er waren van alle 3 de groepen mooie optredens. Klik hier voor de foto's.

Donderdagmiddag 12 oktober hadden we een voorleescircuit. Er werd voorgelezen in de klassen. De kinderen hadden zich ingeschreven voor een boek en werden voorgelezen door een andere juf in een andere klas. ook bleven er 4 kinderen bij mij. Het was muisstil met 32 kinderen.....tot slot zongen we "Hoki Spoki".
Tessa Mama van Tom) kwam voorlezen over een boek over monsters. De titel van het boek was : 'Ssst". De kinderen vonden het een heel leuk verhaaltje!
Juf Danielle speelde het liedje "Steeds een beetje sneller"op de piano. De kleuters waren er stil van!!

Willen jullie melkpakken voor onze klas sparen?

Woensdag 11 oktober kwam Tamara (mama van Kay) voorlezen. De titel van het boek was: "Een boek vol monsters". Eerst mochten de kinderen zeggen wat ze zagen, wie en waar. Dit werd ook nabesproken (Interactief voorlezen). De kinderen vonden het een geweldig boek: Grappig, spannend, leuk!

Dinsdag 10 okotber om 10.00 uur vertrokken we naar de dans/muziekschool Amstelveen. Nathalie (Mama van Lydia), Marion (mama van Bastian), Margriet (mama van Boris), Marije ( vriendin van ouders van Boris), Anuradha (mama van Shambavi) en Tessa (mama van Tom) brachten ons en haalden ons ook weer op. Juf Mieke (de balletjuf van Ella!) en Sander (op vleugel) deden een hele leuke les met de kinderen. Ze mochten bewegen op muziek (ze hoorden bijvoorbeeld een laag geluid en werden muisjes), ze waren waterlelies en gingen open en dicht. Roodkapje , de wolf en de jager kwamen voorbij en de kinderen mochten de juf laten schrikken. Op weg naar mij mochten ze een mooie sprong maken maar zo stil mogelijk mij naderen en de muziek maakte het spannend.
De geluiden werden ook nog herhaald en Kay wist als enige nog wat het geluid van de waterlelies was!

Vrijdag 6 oktober kwam Jeff, de papa van Daan voorlezen. Hij las een heel grappig boek voor: "De aap met de blauwe billen". Aap vindt alle dieren maar saai en verft ze....maar wat er dan gebeurt....de aap krijgt blauwe billen en dat was natuurlijk heel erg grappig!! Daan (het broertje van Tom) was ook meegekomen.
Liron (mama van Romi), Marieke (mama van Kim) en Sietske (mama van Desley) hebben onze klas omgetoverd tot een herfst/heksen/spookbos!! Het ziet er erg mooi uit en de kinderen vinden de hoek helemaal geweldig!

Woensdag 4 oktober werd de Kinderboekenweek geopend. De meeste kinderen kwamen verkleed. Kirsten Michel (schrijfster van het boekje "Dadoe" samen met Jim Bakkum) kwam voorlezen en zong het liedje van "Dadoe" samen met ons. We kropen onder een tafel door naar een verduisterde speelzaal met kaars-lampjes, daar las ze voor.
Groep 8 liet ons nog even schrikken door verkleed langs te komen. Groep 1 heeft al enge heksjes gevouwen vandaag.

Dinsdagmiddag 3 oktober was de klas 's middags heel vol! Heel veel opa's en oma's kwamen gezellig een middagje meedraaien en kijken bij ons. De oma van Kay las een boekje voor, we zongen liedjes, lieten versjes horen , leerden begrippen (groot/klein, oud/jong), praatten Engels, speelden buiten (er ging zelfs een oma op de kar zitten) en gingen kiezen. De opa's en oma's kregen thee of koffie en iedereen kreeg een koekje! Het was een hele gezellige middag. Klik hier voor de foto's.

Donderdagmiddag 28 september was een feestelijke middag!
Eerst spelletjesmiddag met hulp van 5 kinderen uit groep 7: Alisha, Max, Jelle, Ryan en Mert. Om de beurt, wachten, tellen, kleuren herkennen, samen opruimen.....leuk en leerzaam. De kleuters vinden die oudere kinderen fantastisch!
Om 14.30 uur gingen we met z'n allen naar het schoolplein van de groepen 3 en 4. Dat was een grote verrassing voor juf Marieke! Ze kreeg een foto waar alle kinderen van de hele school opstonden, een bos bloemen en we zongen met z'n allen een lied.
Daarna liep ze onder versierde bogen door en ging met haar dochter Maaike mee.

Vanavond met het hele team een afscheidsdiner en woensdag 4 oktober de afscheidsreceptie voor iedereen die wil komen van 15.30 tot 17.30 uur

Woensdag 20 september.

De kinderen hebben alweer de tweede letter geleerd: De b.
Allerlei begrippen en woorden zijn al aan de orde geweest bij het thema familie. (Erg leuk de babyfoto's van de kinderen die in de klas zijn opgehangen!) We hebben met elkaar afbeeldingen van de personen van een gezin van groot naar klein en van klein naar groot opgehangen, een levensloop op volgorde opgehangen, geteld uit hoeveel personen de gezinnen van de kinderen bestaan, Engelse woorden geleerd van Take it Easy thema "My family", versjes geleerd, veel liedjes ( Ook van Dadoe, een superleuk nieuw boek met korte verhaaltjes en een superleuke cd erbij), met ontwikkelingsmaterialen gewerkt, gymlessen, spellessen, gestart met het kweken van champignons zodat we binnenkort weer heerlijke champignonsoep kunnen maken en Kanjerlessen gedaan.
Vandaag heb ik met de klas een "contract" opgesteld waar iedereen zijn/haar handtekening onder heeft gezet. De kinderen hebben zelf alles bedacht en niet "Dat doen we niet" maar "Dat doen we wel". Het leuke was dat dit echt uit de kinderen kwam.
Natuurlijk is het de bedoeling dat we dit nabespreken en dat de kinderen bewust worden van de Kanjerregels. Ze vinden het reuze interessant!

De komende tijd gaan wij werken over het thema "Familie". De kinderen mogen een babyfoto van zichzelf meenemen. Ook andere spullen voor op de thematafel of voor in de themahoek.

2 dagen school en wat hebben de kinderen al een hoop gedaan en geleerd: Kleuren, vormen, liedjes, versjes, tellen, cijfers herkennen, de letter F, regeltjes, afspraken...

Maandag 4 september
Wat fijn om iedereen weer te zien! Enthousiaste verhalen, knuffels, blije gezichten! We hebben ook liedjes gezongen, met instrumenten gespeeld, buiten gespeeld, met ontwikkelingsmateriaal gewerkt, getekend en groep 1 heeft een gezicht geknipt en geplakt.