Groep 1-2c

Groep 1-2c

Leerkrachten: Martine Hachmang en Denise de Lange

Donderdag 22 juni

Nog net voor het ging regenen en onweren, hebben wij een gezellig waterfeest gehad! Dat hadden wij wel verdiend want het was aardig warm in de klas. Nadat iedereen zich had omgekleed en ze waren ingesmeerd zijn we met alle klassen naar buiten gegaan met onze waterpistolen. Ook was er een verkoelende sproeier en een plek waar je kon zonnen als je niet nat wilde worden. Het was een heerlijke middag!

Dinsdag 23 mei
Op deze heerlijke dag gingen wij 's middags naar Elsenhove. Wij hebben veel dieren gezien en we konden ze allemaal aaien. Zelfs de kippen die zaten te broeden konden we aaien!


Tussendoor deden wij opdrachten bij de dieren en konden we de cavia's voeren. Natuurlijk hebben we daarna nog in de speeltuin gespeeld. Stiekem vonden we dat toch het allerleukste van de dag. Ouders die mee waren om te rijden en een groepje kinderen te begeleiden, bedankt!


Woensdag 24 mei
Vandaag hebben wij gepicknickt tijdens het fruit eten met klas 1/2e. Dat was gezellig! Lekker ons fruit in het gras naast de school opgegeten. 'S middags kwam bijna iedereen weer op school om de slotdag van Cirkelkinderen voor kinderen te vieren. We konden lekker eten en leuke workshops volgen. Daarna was de veiling.
Er is veel geld opgehaald voor Guatemala. Wel 22.000 euro! Iedereen die hieraan bij heeft gedragen, bedankt!

Woensdag 17 mei
Gisteren was het nest van Raai leeg. Er lag alleen nog een brief en een paar veren. In de brief schreef Raai dat hij naar Guatamala gevlogen is. Baby Raai logeert tijdelijk in de klas van juf Tisja, bij zijn tante. Samen hebben we gekeken over welke landen Raai moet vliegen en hoe ver dat is.Vandaag hebben Emke en Imogen een brief aan Raai geschreven die hij kan lezen in België tijdens zijn tussenstop. Op de envelop hebben zij een mooie postzegel geplakt.

Donderdag 11 mei
Vandaag hebben we onderzocht hoe het eigenlijk zit met de zon en de schaduwen. We hadden allemaal een eigen plastic dier, een groot blad en een potlood. We hebben de schaduw van de dieren overgetrokken. 'S ochtends was de schaduw lang en 's middags korter, wat leuk om te ontdekken! We hebben tijdens het buitenspelen ook maar even met onze schaduw gespeeld.

Met de hele klas zijn we een sjoelbak mooi aan het maken voor de veiling op 24 mei. We moesten de sjoelbak schuren, zodat we deze super mooi kunnen beschilderen en daarna lakken.Woensdag 10 mei
Met de sponsorloop vandaag is er wel €16.400 opgehaald! Wat heeft iedereen zijn best gedaan. Sommige kinderen hebben wel 10 rondjes gerend! Om nog meer geld op te halen is 24 mei een veiling. De diensten van de juffen die op het rode bord in de aula hangen worden dan geveild en. Ook kunnen jullie de zelfgemaakte en beschilderde schildpadjes kopen van de klas voor €1,- per stuk en zal er lekker eten te koop zijn. Al het geld dat wordt opgehaald gaat naar het goede doel; de kinderen in Guatamala! Zorg dat je erbij kunt zijn op deze gezellige middag. :)

Dinsdag 2 mei
Het was alweer de tweede dag na de vakantie. We hadden een oefenles voor de sponsorloop die we volgende week gaan lopen voor de ninõs in Guatemala! De moeder van Daniël uit 1/2D heeft ons geleerd dat het slim is om af en toe snel te rennen (tempo 4) en soms ook langzamer (tempo 1) zodat wij het langer vol kunnen houden.
Verder is er nog iets speciaals gebeurd, want we hebben vanaf vandaag een huisdier (of zoals Tess zegt:); schooldier, want hij gaat immers niet mee naar huis) in de klas. Hij heet Blue-bot en leert ons de beginselen van het programmeren! Wij zijn super enthousiast!

 
Vrijdag 21 april

Het was de laatste dag voor de vakantie. We hebben een hele leuke dag gehad, want groep 6 kwam ons het koningslied dansje leren van kinderen voor kinderen 'okido'. Ook kwam Sietske (de mama van Desley uit 1/2B) ons dingen leren over fysiotherapie tijdens de cirkelacademie! We mochten allemaal botten zien en voelen, we deden verschillende oefeningen en we mochten massageolie voelen en elkaars hand masseren. Dat was fijn! We hebben nog even in de klas gespeeld en daarna samen alles goed opgeruimd. Ook de spulletjes die wel een achter of onder de kast liggen zijn opgeruimd!

Fijne vakantie allemaal!

Donderdag 13 april
Vandaag hadden wij het Paasontbijt. Er waren super mooi versierde dozen met lekkere ontbijtjes erin! We hebben gezellig samen ontbeten in onze pyjama. De paashaas kwam langs en raakte onderweg zijn paaseieren kwijt. Wij mochten allemaal helpen zoeken! 's Middags hebben we in de klas nog paaseieren gezocht en was het speelgoedmiddag.
Fijn Paasweekend iedereen!

Maandag 10 april
Met de iPads in de klas hebben wij speciale vogel kleurplaten tot leven gebracht! Iedereen kon het inkleuren zoals ze zelf mooi vonden, de app bracht de vogel tot leven, precies zoals deze gekleurd was. 


Vrijdag 7 april

Het was zo ver, de Paasoptocht door de wijk. Wat was het ver lopen, en wat heeft iedereen zijn best gedaan. Gelukkig was het heerlijk weer. Ouders die mee liepen, heel erg bedankt!

Donderdag 6 april
Groep 8 kwam ons vandaag helpen met het versieren van de paasstokken. Het was super gezellig! Na het helpen hebben ze ook nog even met ons gespeeld. Samen met Munawar hebben ze een mooie treinbaan gemaakt en samen met Tim was er een hele dino-familie van klei gemaakt.

Donderdag 16 maart
Vandaag hebben wij lekker in het tuintje gepicknickt!
Wat een heerlijk weer.   

Woensdag 15 maart

Heel veel bruine bonen zijn uitgegroeid tot kleine plantjes. De kinderen hebben allemaal een eigen bruine bonen plantje in een potje geplant. Bij sommige kinderen waren de bruine bonen nog niet gegroeid. Gelukkig kregen zij een plantje van de kinderen die er heel veel hadden!

Maandag 6 maart
Vandaag kregen wij een muziekles van de muziekschool. We moesten veel bewegen op de muziek en heel goed luisteren naar de muziek.  Het was erg leuk!

Donderdag 2 maart
Vandaag heeft Raai bruine bonen gevonden. Hij wilde ze opeten maar ze waren nog veel te hard. Het waren zo veel bonen dat Raai ze met ons wilde delen, maar we kregen te horen dat maar een paar kinderen bruine bonen lusten. We gaan dus maar bekijken hoe er uit een bruine boon een bonen plantje groeit. Iedereen heeft zijn eigen zakje aan het raam hangen met bruine bonen. Nu hopen dat iedereen een plantje krijgt!

Woensdag 1 maart
Vandaag was weer de eerste dag na de vakantie. Het was leuk om elkaar weer te zien! Tijdens de vakantie is Raai weer helemaal opgeknapt en er is zelf nog iets gebeurd. Raai heeft een ei gelegd. Normaal legt Raai zijn ei pas in April, waardoor hij genoeg tijd heeft om een nest te bouwen. Helaas had Raai nu nog geen nest kunnen bouwen en had hij het ei gewoon op de plank gelegd. De kinderen hadden gelukkig het idee om een nest voor Raai te maken en daar geschikte takken voor te zoeken, zodat Raai zijn ei niet alleen hoefde te laten. Je weet maar nooit, straks neemt een andere vogel het ei mee. Zoals jullie kunnen zien zit Raai vandaag zijn ei uit te broeden in de klas!

Vrijdag 3 februari

Vandaag hadden wij dubbel feest in de klas! Akira en Julia waren jarig. Gezellig samen op de verjaardagsstoel vandaag.

Donderdag 2 februari
Deze week konden ouders zich inschrijven om een boek voor te lezen. Vandaag kwam Danielle (de moeder van Livia) voorlezen. Het was super gezellig! We hebben ook alvast mutsen gemaakt voor de Cirkelshow en uit tijdschriften gezond/ongezond eten uitgeknipt en gesorteerd.

Dinsdag 31 januari
Vandaag kwam de moeder van Zen in de klas voorlezen. Het verhaal ging over een krokodil en de kinderen luisterden aandachtig.

Maandag 23 januari
Vandaag zijn we gestart met een nieuw thema van onze methode Kleuterplein, namelijk Gezondheid. Op de gang is een dokterspost en een aantal kinderen hebben een apotheek gemaakt van een grote doos. De kinderen mogen spullen meenemen van thuis die met gezondheid, bewegen, de dokter etc. te maken hebben.


Donderdag 19 januari
Vandaag hebben we met de hele klas een pindaslinger geregen voor de vogels! De slinger hangt op de patio zodat we iedere kan kunnen kijken of er al van gegeten is.

Donderdag 11 januari
Volgens het weerbericht gaat het vriezen en sneeuwen. In de klas hebben wij ons daar alvast op voorbereid en onderzoek gedaan naar het smelten van ijs. Ook hebben we met het ijs en Lego/dieren gespeeld tot het allemaal gesmolten was. We begonnen met ons ogen dicht te voelen. Wat voel je eigenlijk? Is het hard, zacht, glad, ruw, koud of warm? Iedereen durfde het aan om hun hand onder het doek te steken! We gingen raden wat er onder het doek zat; een peer, een bal of ijs. En wat bleek? IJsklompen met verschillende vormen.
Hierna gaven we een ijsbal door. Deze begon te smelten en te druppelen. Daarna deden we drie even grote ijsballen in bakjes. Waar zal het ijs het snelste smelten? We hebben er een op de verwarming gezet, een in de klas en een buiten. Aan het einde van de dag was alleen de ijsbal op de verwarming helemaal gesmolten! De ijsbal die buiten stond, blijft daar nog een nachtje staan. Wie weet hoe deze er morgen uit ziet?

Donderdag 22 december
Vandaag was het foute kersttruiendag! Veel kinderen deden een leuke kersttrui aan of zetten hun kerstmuts op. We hebben het vandaag rustig aangedaan, het is ten slotte bijna vakantie. We hebben Emke haar verjaardag gevierd, kleurplaten ingekleurd, buiten gespeeld en we hadden speelgoedmiddag!

Iedereen een fijne vakantie en tot volgend jaar!

Woensdag 21 december
Vandaag hadden we het kerstfeest op school. We begonnen de dag gezellig op school waarna iedereen werd opgehaald om naar de kerk te gaan. In de kerk zongen we liedjes, keken we naar een toneelstukje en deed onder andere Zen een kerstwens op het podium!
'S avonds hadden we het kerstdiner, en wat hadden we een heerlijke hapjes! Tijdens het kerstdiner kwam ook de kerstman even langs.

Maandag 20 december
Vandaag hebben we kerststukjes gemaakt. Groep 8 kwam ons helpen. De stukjes zijn prachtig geworden. Na het kerstdiner mogen ze mee naar huis!
Dinsdag 13 december
Vanaf vandaag hebben we vier IPads in de klas. Alle kinderen waren enorm enthousiast. Vandaag mochten ze om de beurt naar digitale prentenboeken kijken en luisteren. Er komen later ook educatieve apps op, maar eerst even wennen.

Maandag 12 december
Heerlijk weer die kerstsfeer in de klas. Vandaag hebben we het kerstverhaal uitgespeeld in de klas. Jozef en Maria, de herders met hun schapen, de engel en de 3 koningen waren allemaal aanwezig.

Vrijdag 2 december
Op deze regenachtige dag hebben wij heerlijke champignonsoep gemaakt van onze eigen champignons. Vooral Zen, Imogen, Hai Yao en Nina vonden het lekker! De hele pan was leeg gegeten.

Woensdag 30 november
Vandaag hebben we hard gewerkt! Toen we buiten gingen spelen hoorden wij opeens muziek... de band pieten liepen langs! Het was super leuk en we hebben hard mee gezongen!


Woensdag 9 november
Vandaag was het Engelse dag. Iedereen kwam met wit/blauwe kleren op school. De papa van Imogen kwam ons Engels leren en had zijn gitaar mee. Dat was leuk! Hierna kwam juf Marloes in de klas om met ons te dansen op een Engels liedje. Met juf Denise hebben wij het kastanjespel met de dobbelsteen in het Engels gespeeld, geteld in het Engels en wij zijn bezig geweest met het leren van fruit in het Engels!

Dinsdag 8 november
We hebben samen heerlijke appelmoes gemaakt. De appels kwamen van de appelboom van Imogen. De moeder van Lucas kwam ons helpen. Bedankt, Sandra!

Maandag 7 november
Vandaag hebben we een les gehad van een juf van de muziekschool.We bekeken allerlei instrumenten. Er waren sambaballen, triangels, woodblocks en ritmestokjes. We hebben een verhaal uitgespeeld met behulp van de instrumenten. Het klonk prachtig!!

Maandag 10 oktober
We zijn gestart met het thema: Herfst. Vandaag zijn we de hele dag bezig geweest met spinnen.Samen hebben we van Kapla een spinnenweb gemaakt! We hebben een versje over spinnen geleerd en een Engelstalig liedje.

Woensdag 5 oktober
Vandaag is de Kinderboekenweek geopend. De kinderen mochten verkleed als opa of oma naar school komen. Wat zagen ze er leuk uit!Ook heeft groep 7 voor ons een toneelvoorstelling opgevoerd. De kinderen hebben ervan genoten!


Dinsdag 4 oktober
Vandaag was meester Remy bij ons in de klas om te helpen. Tijdens het fruit eten heeft hij ons een leuk verhaal voorgelezen!


5 september 
Vorige week ging het nieuwe schooljaar van start. De kinderen en de juffen hadden er weer zin in!
We zijn begonnen met de nieuwe kinderen voor te stellen, vertellen over de vakantie  en heel  veel regeltjes herhalen.
De klas telt nu 20 kinderen, maar in de loop van het schooljaar zullen er nog meer kinderen bijkomen.
Deze week zijn  kwam Raai de Kraai aangevlogen in onze klas. Dit is een handpop uit onze methode kleuterplein. Het thema voor de komende weken is : Thuis.