Groep 1-2c

Groep 1-2c

Leerkrachten: Martine Hachmang en Denise de Lange

Maandag 16 oktober

Vandaag kwam er een mevrouw van de bibliotheek een les geven. Het ging over de herfst. Ze heeft een boek voorgelezen en daarna deden we 2 spellen namelijk geluiden-bingo en een dobbelspel.

Woensdag 11 oktober
We kwamen binnen en toen hing er bij de deur een super groot wit doek. Dit leek wel een spook! Met een zaklamp hebben we schaduw monsters gemaakt op het doek. Deden we de zaklamp dichterbij, werd het monster groter. Deden we de zaklamp verder weg, dan werd het monster kleiner.


Daarna hebben we met houtskool onze eigen schaduwmonsters gemaakt! Tim en Farah hebben een heel groot verblijf gemaakt voor de dino's en parkeerplaatsen voor de auto's/vliegtuigen en andere voertuigen. Het is erg mooi geworden!

Donderdag 28 september
Vanmiddag was het spelletjesmiddag. Er waren een aantal kinderen die een leuk gezelschapsspel mee hadden genomen. De kinderen uit groep 7 kwamen ons vandaag helpen met de spelletjes, dat was erg gezellig!
Woensdag 4 oktober

Samen met groep 1/2e hebben we de Kinderboekenweek geopend. We waren griezelig verkleed en gingen met zijn allen in de speelzaal (een donker bos met spinnen, omgevallen bomen, stapstenen en kaarsjes) luisteren naar een griezelverhaal. Dat was spannend! Daarna hebben Kyomi, Daphne, Liza en Lucas de griezelhoek ingericht. Daar kunnen we nu lekkere heksensoep klaar maken.

Woensdag 27 september
Tijdens het spelen/werken hebben we vandaag circuit gedaan. Iedereen heeft gepuzzeld, in de huishoek gespeeld, een digitaal prentenboek gekeken op de iPad, een gezelschapsspel (colodie) gespeeld én met onze blue-bot gespeeld. Voor veel kinderen was de blue-bot nieuw om mee te werken. Hiermee leren de kinderen de beginselen van programmeren en leren ze vooruit denken. Het was erg leuk!