Groep 1-2d

Groep 1-2d

Leerkracht: Corine Niesing

Donderdag 13 april
was het Paasontbijt. Alle kinderen hadden een schoenendoos schitterend versierd! Wat een werk hebben jullie hieraan besteed. Ook mochten de kinderen in nachtkleding naar school komen. Geweldig, een paar kinderen hebben de hele dag in hun nachtkleding gelopen. 
Daarnaast kwam Lise (oud klasgenootje van groep 2) gezellig op bezoek! De kinderen vonden het erg leuk om jou weer te zien ;).
En ‘s middags was het speelgoedmiddag! Dit hoef ik geen twee keer aan de kinderen te vertellen ;). Jullie hadden weer veel meegenomen en lief samen gespeeld. Klik hier voor de foto’s.  

Woensdag 12 april
moesten alle kinderen van groep 2 de veters van de juf strikken. De kinderen hebben verschillende weken op school maar ook thuis geoefend met het veters strikken. En ... iedereen is het gelukt om de veters vast te maken! Gefeliciteerd! Heel knap van jullie! Voor sommigen was het hun eerste diploma. Een bijzonder moment!

Vrijdag 7 april was het eindelijk zo ver ‘de Palmpaasoptocht’. De kinderen liepen vol trots met hun Palmpaasstok door de wijk en zongen enthousiast de Paasliedjes! Bij terugkomst op het schoolplein stonden de mensen aan wie de kinderen hun Palmpaasstok wilde geven. Als u er niet bij kon zijn, krijgt u de Palmpaasstok later. 
De (kale) stokken kunt u na de Pasen weer inleveren bij de leerkracht zodat we volgend jaar weer mensen blij kunnen maken met onze Palmpaasstokken. Klik hier voor de foto’s

Donderdag 6 april gingen de kinderen in groepjes hun Palmpaasstok versieren met een broodhaantje, eieren en een slinger. De kinderen kregen hulp van verschillende kinderen van groep 8. Want morgen is de Palmpaasoptocht...

Woensdag 5 april hebben we eieren geverfd voor de Paastak.
Zaterdag 1 april moesten de kinderen voor een onderzoek omgekeerd in bed liggen... 1 april grap ;)

Dinsdag 30 maart kwam meester Andre van de muziekschool een voorstelling geven. Het verhaal ging over Tom die op weg was naar tuba-les. Onderweg beleeft Tom vanalles met andere dieren die hij tegen komt. Meester Andre speelde tussen het verhaal door mooie liedjes op zijn grote tuba. Een van die liedjes hebben de kinderen ook geleerd.

Woensdag 22 maart vierden we de verjaardagen van alle juffen en meesters. Het thema van dit jaar was “beroepen”. Het feest was alleen bijna niet doorgegaan omdat meester Fred was vermist.. Na een oproep van de politie zijn de kinderen gaan zoeken op het schoolplein. Al snel kwam er een politiebusje met zwaailichten en sirenes het schoolplein oprijden. De agent had meester Fred gevonden! Meester Fred was cadeautjes gaan kopen in zijn boevenpak en was opgepakt door de politie. Gelukkig kon het feest toch doorgaan! Er was vanalles om te doen: schminken, estafette, knutselen, sjoelen, kleuren en nog veel meer. De dag hebben we afgesloten met een disco. Het was een top dag! Hulpouders bedankt voor alle assistentie en lieve kinderen ik wil jullie heel erg bedanken voor de cadeaus! Klik hier voor de foto’s.

Maandag 6 maart kregen we ‘een bewegen op muziekles’ van juf Margreet van de muziekschool. Het ging over de seizoenen. We gingen veel bewegen en moesten goed luisteren naar de muziek.

Woensdag 1 maart zijn we gestart met het thema “Alles groeit”. Het is nog vroeg maar we gaan naar het voorjaar toewerken. De kinderen leren: hoe groeit een boontje en wat heeft het boontje nodig om te groeien. Kom maar kijken in onze klas! Daarnaast leren we nu de letter ‘v’. De kinderen hebben alweer veel spulletjes van huis naar school meegenomen met de letter ‘v’. Leuk dat jullie hier zo mee bezig zijn!

Donderdag 16 februari was de Cirkeldag het thema was “Afrika”. Het was een andere dag dan anders en vraag maar aan de kinderen hoe het was. Geweldig! ‘s Morgens hebben we een ketting gemaakt van macaroni en geverfd in Afrikaanse kleuren. Vervolgens hebben we een dans geleerd op Afrikaanse muziek! Deze dans mochten we ‘s middags voor iedereen in De Meent opvoeren. Dit zag er spectaculair uit! Klik hier voor de foto’s. 

Dinsdag 14 februari was het eindelijk weer speelgoedmiddag. Hier hebben alle kinderen lang naar uitgekeken. En ’s middags hebben de kinderen, tijdens het buiten spelen, lekker in de sneeuw gespeeld. 

Vrijdag 10 februari leuk en spannend de Cirkelshow! Wat hebben we er zin in om te laten zien wat wij kunnen!! We hebben het liedje “Overal sneeuw in de lucht” ingestudeerd en uitgevoerd met muzikale begeleiding van de handtrom. Daarnaast hebben we het liedje “Dag meneer de sneeuw man” voorgedragen met ondersteuning van gebaren en een toneelstukje. Als afsluiting wilde de kinderen kunstjes laten zien. Daniel, Tycho, Saifan en Yuna hebben de koprol laten zien. Dit verliep op rolletjes. Wat knap!
Dani, Lotta, Nadine en Robin laten zien hoe goed ze kunnen touwtje springen. U heeft kunnen zien dat deze meiden door kunnen blijven springen. Het hielt gewoon niet op ...! hahaha ;)
Ook hebben de kinderen vandaag de letter ‘j’ geleerd. Weer een letter erbij joepie!

Woensdag 25 jan. t/m vrijdag 3 feb. De Nationale Voorleesdagen zijn weer begonnen! De inschrijving was massaal! De kinderen hebben genoten van het voorlezen. Vooral als hun eigen moeder / tante kwam voorlezen ;). Ik wil namens de kinderen Mariska (moeder van Laramie), Marielle (moeder van Nick), Isabel (moeder van Robin), Celine (moeder van Yasmin), Merel (moeder van Tycho), Josine (moeder van Daniel), Selma (moeder van Marouan), Kim (moeder van Dani) en de tante van Amorella heel erg bedanken!

Donderdag 26 januari was het spelletjesmiddag. Goed dat jullie zelf ook gezelschapsspelletjes hebben meegenomen. Adam wat was jouw spelletje spannend met dat dier dat ineens ging springen.

Maandag 23 januari het is winter, buiten is het koud en er is weinig eten voor de vogels. Daar hebben wij iets aan gedaan. De kinderen hebben geprikt en geknoopt om een melkpak tot voederhuisje te maken. Wat zijn ze goed gelukt! En het vogelvoer hebben jullie zelf af mogen wegen.


Voor het thema winter was er ook een nieuwe hoek met een iglo en een wak waar jullie vissen konden vangen.
In deze maand gaan de kinderen de letter ‘w’ en ‘r’ leren.

Alvast een hele fijne kerst en een mooi 2017 toegewenst!

Donderdag 22 december speelgoedmiddag. De kinderen mochten speelgoed van thuis mee naar school nemen. 

Woensdag 21 december is er kerstviering in de Urbanuskerk en ‘s avonds is het kerstdiner. 

Woensdag 7 december zijn we alweer helemaal overgegaan in de kerstsfeer. Monique (de moeder van Mark) en ouders wat ziet de school er prachtig uit! Top ouders! Dank jullie wel. 

Dinsdag 6 december was het speelgoedmiddag. De kinderen mochten speelgoed van thuis mee naar school nemen. 

Maandag 5 december was Sinterklaas jarig en kwam hij ook bij ons op school! Sinterklaas hebben we buiten op het schoolplein opgewacht met onze zelfgemaakte mooie Sinterklaas- en Pietenmutsen! Daarna hebben we binnen het Sinterklaasspel gespeeld en cadeautjes uitgepakt. En opeens klonk het: Bons, bons, bons! Daar kwamen drie Pieten en Sinterklaas bij ons in de klas binnen. Het was een groot feest! Klik hier voor de foto's.

Vrijdag 2 december hebben Winnie, Adam, Lotta en Nadine de bloembollen in de patio (de binnentuin) gepoot. De kinderen zijn aan de slag gegaan in de tuin met de natuurouders Danielle (de moeder van Lotta) en Marielle (de moeder van Nick). Tussendoor moesten ze binnen even schuilen voor een fikse regenbui. Nu ligt de tuin er keurig bij en moeten we alleen nog even wachten op het voorjaar tot de mooie bloemen opkomen. Bedankt voor jullie inzet! December gaan we met elkaar sinterklaas en het kerstfeest vieren. Ook leren we de letters “s” (zeggen: sss) en “k” (zeggen: kuh). 

Maandag 28 november hebben we kruidnootjes gebakken. De kinderen moesten zelf kleine ronde balletjes draaien. De kinderen hadden ontzettend veel kruidnootjes gemaakt! Gelukkig hielpen Mariska (de moeder van Laramie) en Kiki (de moeder van Solara) met het bakken van de kruidnootjes. Bedankt hiervoor moeders! De volgende dag hebben we hier heerlijk van gesmuld en iedereen kreeg een zakje met kruidnootjes mee naar huis. Klik hier voor de foto’s. 

Woensdag 23 november was het strooi ochtend. Sint Dirk (de neef van Sinterklaas) en Piet kwamen bij ons langs. Ze kwamen gezellig even met ons praten en we kregen ook nog lekkere kruidnootjes.  

Vrijdag 18 november kan Josine (de moeder van Daniel) voor de Cirkelacademie. Zij kwam vertellen over sport en bewegen. We leerden waarom sporten belangrijk is. Daarna gingen de kinderen lekker bewegen. Ze waren erg enthousiast.

Maandag 14 november mochten de kinderen hun gymschoen voor Sinterklaas zetten. Wat een feest! De kinderen hadden allemaal een mooie kleurplaat ingekleurd en goed gezongen! ‘s Avonds kwamen Isabel (de moeder van Robin), Merel (de moeder van Tycho), Kim (de moeder van Dani) en Bryan (vader van Yuna) naar school om alles te versieren voor de komst van Sinterklaas. Nogmaals bedankt voor jullie hulp! En ‘s nachts ... zijn Sinterklaas en Rommelpieten langs geweest want ‘s morgens lag het speelgoed door de hele klas en de schoentjes waren gevuld! Wat een verrassing ;).

Vrijdag 11 november vierde we Sint Maarten. We hebben liedjes geoefend en mooie vleermuizen lampionnen maakt. Klik hier voor de foto’s.

Donderdag 10 november hebben de kinderen champignons gepoot. Op de gang bij groep 1/2d kunt u zien hoe goed de champignons groeien en hoe goed de kinderen ze verzorgen! Ze zijn al erg groot geworden en de kinderen hebben ze al geproefd. Mmmm.. lekker!

Dinsdag 8 november was het spelletjesmiddag. De kinderen mochten gezelschapsspelletjes van huis meenemen. November nog even en dan starten we met het thema “Sinterklaas”. Ook behandelen we de letters “b” (zeggen: buh) en de “i” (zeggen: ih (zoals in i-k).

Donderdag 13 oktober was alweer de afsluiting van de kinderboekenweek ‘Voor altijd jong’. Voor de kinderen was er een voorleescircuit. Van tevoren hadden de kinderen een boek uitgekozen dat bij de afsluiting zou worden voorgelezen door één van de leerkrachten. In elke klas zaten kinderen van de groepen 1 t/m 4. Het was een gezellige afsluiting!

Vrijdag 7 oktober hadden we de uitvoering van de Cirkelshow. Het onderwerp van onze groep was ‘Rupsje nooit genoeg’. In de klas zijn we bezig geweest met een vlinderproject. De kinderen hebben de eitjes zien groeien van rups tot cocon tot vlinder. Dit was een mooie verbinding naar de Cirkelshow. Na veel oefenen mochten de kinderen dan eindelijk hun werk van ‘Rupsje nooit genoeg’ laten zien op het podium. Er was een interview met ‘Freek Vonk’, een toneelstuk en een liedje. Als afsluiting hebben we met het hele publiek nog een keer het liedje gezongen. Klik hier voor de foto’s.

Woensdag 5 oktober kregen we een voorstelling van groep 7 in de speelzaal over milieuhelden. In de voorstelling werd op een grappige manier het belang van het weggooien van afval in de prullenbak duidelijk gemaakt. Klik hier voor de foto’s. Ook ging vandaag de kinderboekenweek van start ‘Voor altijd jong’. De kinderen mochten verkleed op school komen als opa of oma. Wat zagen jullie er mooi uit!


Maandag 3 oktober kwam de schoolfotograaf en werden er pasfoto’s en klassenfoto’s gemaakt.

Oktober
En toen was het alweer oktober en de herfst is nu gevoelsmatig toch ook echt begonnen. We zijn gestart met het thema ‘Herfst’ en uiteraard de letter ‘h’.

Donderdag 29 september was het spelletjesmiddag. Een paar kinderen van groep 7 kwamen bij ons in de klas om een gezelschapsspelletje in kleine groepjes te spelen. De kinderen moesten o.a. leren om op hun beurt te wachten, zich te houden aan de spelregels en samen te spelen. Klik hier voor de foto’s.  

Dinsdag 27 september kwamen de opa’s en oma’s ‘s middags op bezoek in de klas. En wat waren dat er veel! We begonnen in de kring. De kinderen vertelden aan de opa’s en oma’s wat ze allemaal mogen doen in de klas. Daarna mochten de kinderen samen met de opa’s en oma’s spelen. Het was een erg gezellige middag! Klik hier voor de foto’s.

Dinsdag 13 september hadden we een waterfeest, omdat het nog erg warm was. De tuinslang werd uitgerold en de emmertjes werden gevuld. De leerlingen hebben ‘s middags even heerlijk met het water gespeeld. Wat een feest was dat! Klik hier voor de foto’s.

September
Met een frisse start zijn juf Jose en juf Corine in groep 1/2d begonnen. De afgelopen maand hebben de kinderen al veel geleerd.
We zijn met het thema ‘Thuis’ aan de slag gegaan en daarnaast hebben de kinderen de letters ‘t’ en ‘f geleerd. Voor het leren van de letters mogen de kinderen voorwerpen meenemen van thuis die met ‘de letter van de week’ begint. Aan het eind van de week stond de hele letterkast vol met spullen!