Groep 1-2e

Groep 1-2e

Leerkracht: Tisja Haak

Dinsdag 17 oktober
gingen we naar de muziekschool. Toen we aankwamen mochten we in de kleedkamer onze jassen en schoenen uittrekken en daarna liepen we de balletzaal in. Juf Mieke, de balletjuf, en meester Sander, de pianist, stonden al klaar. 
We begonnen met een raadspelletje, meester Sander speelde op de piano en wij moesten  raden aan welk dier hij dacht. Daarna deden we de personages uit Roodkapje na door te dansen op de pianomuziek. We sloten de les af met het liedje Voetje voetje voetje dat we in de klas al hadden geleerd. Rijouders, bedankt voor het brengen en halen! 

Maandag 16 oktober kwam juf Sandra van de bibliotheek langs in de klas. Ze had een hoop boekjes meegenomen en begon met het voorlezen van het verhaaltje Plets, plets, plats. Daarna deden we in twee groepjes spelletjes, een geluidenbingo  en een dobbelspel waarbij bomen  versierd moesten worden. Als afsluiting zongen we samen het liedje Het is herfst. 

Vrijdag 13 oktober was de eerste Cirkelshow van het schooljaar. Eerst was de klas van juf Karin. Toen wij aan de beurt waren mochten de kinderen  van het versje op het podium klimmen, samen met hun knuffelberen lieten ze het versje Een bed vol beren horen. Daarna zongen we met z'n allen het liefje De allercoolste opa en als afsluiting danste een groep enge kinderen (ze waren mooi verkleed) op het liedje Gruwelijk eng. De kinderen hebben het heel goed gedaan! Klik hier voor de foto's.

Dinsdag 10 oktober kwamen de oma van Quin en de oma van Tobias gezellig voorlezen in de klas. De oma van Quin las het grappige boekje Moeder voor en de oma van Tobias las voor uit Jorrie en Snorrie. Woensdag komt de moeder van Noa voorlezen en donderdagochtend komt de oma van Tobias nog een keer om verder te gaan met het verhaal.
Donderdagmiddag is het voorleescircuit, alle juffen lezen een boek voor en de kinderen mogen zelf kiezen naar welk verhaal ze willen luisteren.
In de klas zijn we tot en met vrijdag nog volop bezig met de kinderboekenweek waarna we overgaan op het thema herfst/bomen.

Woensdag 4 oktober was de opening van de kinderboekenweek. Toen iedereen langs het spinnenweb de klas in was gekropen konden we beginnen. Samen met de klas van juf Denise liepen we naar de speelzaal, die was griezelig donker en de kinderen moesten eerst een parcours naar binnen volgen. Toen iedereen op de banken zat konden we beginnen met voorlezen. Een spannend boek over monsters, gelukkig liep het goed af! Nadat we even in de klas gespeeld hadden kwam Kirsten Michel het verhaal Hoki spoki voorlezen uit het boek dat zij samen met Jim Bakkum heeft geschreven. Daarna zongen we met z'n allen het bijbehorende lied. De komende weken wordt er nog veel meer voorgelezen! 

Dinsdag 3 oktober was de opa en omamiddag. Om kwart over 1 begonnen we in de kring. We zongen een lied over de allercoolste opa en de allerhipste oma. Daarna gingen we snel aan de slag, de opa's en oma's deden gezellig mee met schilderen, bouwen, kleien, tekenen, in de huishoek en ze speelden zelfs mee op de ipad. Nadat alles netjes was opgeruimd lieten we op het bord de bewegende kleurplaten zien waarna we naar buiten gingen. Om kwart over 3 was het helaas weer voorbij. Het was een erg gezellige middag! 
Klik hier voor de foto's. 

Donderdag 28 september was de eerste spelletjesmiddag. Veel kinderen hadden een leuk gezelschapsspel meegenomen, dus er was genoeg te spelen. De kinderen van groep 7 kwamen helpen en hebben er een gezellige middag van gemaakt met de groepjes.
Ook was deze dag de laatste werkdag van juf Marieke die vele jaren op de Cirkel heeft gewerkt. De hele school verzamelde zich 's middags op het schoolplein om een afscheidslied te zingen en juf Marieke uit te zwaaien. 

Donderdag 7 september
Maandag kwamen alle kinderen uitgerust terug van vakantie op school, nu zit de eerste schoolweek er alweer bijna op.  We zijn rustig aan begonnen maar inmiddels is de verjaardagskalender klaar, hebben alle kinderen uit groep 2 een stopmotion filmpje gemaakt met de ipad, we hebben de letter f geleerd en we hebben tijdens de gymles een spel gedaan waarbij de kinderen heel goed moesten samenwerken.

Volgende week is het Kanjerweek, dan besteden we extra aandacht aan hoe we met elkaar omgaan, en beginnen we aan het thema Familie.