Groep 1-2e

Groep 1-2e

Leerkracht: Tisja Haak

Maandag 8 januari zijn we het jaar weer goed begonnen. Samen hebben we geproost op het nieuwe jaar. 's Middags hebben we met pindakaas en vogelvoer rolletjes gemaakt die je in de tuin kunt ophangen voor de vogels die in Nederland overwinteren.


Woensdag 20 december was de kerstviering. Om half 11 vertrokken
we naar de kerk waar we een gezellige viering hadden met alle kinderen van de school. Er werd gezongen, kerstwensen voorgedragen en het kerstverhaal werd nagespeeld. 
's Avonds kwam iedereen in mooie kleren naar school. Alle kinderen hadden iets lekkers meegenomen en samen hebben we genoten van het kerstdiner.
Ik wens jullie een fijne vakantie en een gelukkig nieuwjaar!Maandag 18 december
is Theo, de vader van Isabella W., met een groepje kinderen de tuin in geweest. De tuin is nu winterklaar. Dinsdag 5 december kwamen Sinterklaas en zijn pieten naar De Cirkel. De pieten stonden al vroeg op het dak om Sinterklaas te zoeken, maar uiteindelijk werd Sinterklaas gevonden door een ambulance en naar school gebracht. Nadat we met z'n allen gedanst en gezongen hadden voor Sinterklaas, konden we naar de klas.
In de klas lagen de cadeaus al verstopt. Na even gezocht te hebben vonden we de cadeaus en konden we beginnen met het cadeautjesspel. Tijdens het spel werden cadeaus uitgedeeld, maar er werd ook gezongen, gelopen als de Sint, muziek gemaakt en we mochten zelfs wat pepernoten eten. Iedereen was blij met de cadeaus.
Even later kwam Sinterklaas met zijn pieten naar de klas. We kregen nog twee cadeaus voor in de klas en we zongen wat liedjes.
Daarna was het tijd voor wat te eten en te drinken. Na het buitenspelen was de gezellige Sinterklaasviering op school alweer afgelopen.

Woensdag 29 november hebben we pepernoten gebakken in de klas. Eerst bespraken we in de kring het recept, daarna konden de groepjes aan de slag. Eerst de handen wassen, dan alles afwegen, bij elkaar doen en goed kneden. Toen konden  de pepernoten gemaakt worden. Elk groepje maakte een bakplaat vol! Aan het eind van de ochtend waren de pepernoten afgebakken en kreeg elk kind een zakje lekker pepernoten, dat was smullen! Kim, Rick, Loes en Amanda bedankt voor het helpen en afbakken! 

Maandag 20 november kregen we een brief van Sinterklaas met de vraag of we een slaapkamer voor sinterklaas wilden ontwerpen. Nadat we de tekeningen in de schoenen hadden gestopt en mooi gezongen hadden was het tijd om naar huis te gaan.
De volgende ochtend waren de rommelpieten geweest, Amerigo had zelfs in de klas gepoept! Gelukkig was alles snel opgeruimd. Ook stond er ineens een bed in de aula waar Sinterklaas 's nachts slaapt. Het is een drukke tijd want dinsdag hadden we ook een muziekles van juf Rosanne en woensdag een dansles voor de Sinterklaasdans. Verder zijn we druk bezig met sinterklaasknutsels en pietengym. 

Vrijdag 17 november was de eerste Cirkelacademie van het jaar. De moeder van Kim uit 1/2b kwam vertellen over haar beroep. Ze werkt bij een bedrijf dat gezonde maaltijden levert aan kinderdagverblijven. De kinderen mochten ook wat proeven van de gezonde groentjespret. 

Woensdag 15 november kwamen de kinderen in uniform naar school voor de Engelse dag. We openen de dag door in het Engels de dagen van de week, het dagprogramma en het weer te bespreken. Daarna luisterden we naar het Engelse volkslied en lazen we een Engels prentenboek.
Tijdens het spelen en werken hebben alle kinderen de Engelse vlag ingekleurd. 
Ook hebben we genoten van de heerlijke high tea, bedankt voor de lekkere hapjes! 

Dinsdag 14 november was de tweede spelletjesmiddag. Veel kinderen hadden een leuk spel meegenomen en groep 8 kwam de groepjes begeleiden. Het was een gezellige middag! 

Maandag 13 november hebben we popcorn gemaakt in de klas. We begonnen met een gesprekje over waar popcorn van gemaakt wordt en hoe popcorn gemaakt wordt.
Toen de olie heet was konden de maïskorrels in de pan. Goed luisteren wanneer het begint te poppen. Toen de eerste portie klaar was mocht iedereen proeven. Toch gek, zo zonder smaakje. Met poedersuiker en zout toverden we de popcorn om in zoete en zoute popcorn. Ook dat moest even geproefd worden.
Tijdens het spelen mochten de kinderen van veilige afstand kijken. Toen alle zelfgevouwen bakjes gevuld waren was het tijd om op te ruimen. Tijdens het kijken van een stukje film hebben we de popcorn lekker opgegeten. Klik hier voor de foto's.

Dinsdag 17 oktober gingen we naar de muziekschool. Toen we aankwamen mochten we in de kleedkamer onze jassen en schoenen uittrekken en daarna liepen we de balletzaal in. Juf Mieke, de balletjuf, en meester Sander, de pianist, stonden al klaar. 
We begonnen met een raadspelletje, meester Sander speelde op de piano en wij moesten  raden aan welk dier hij dacht. Daarna deden we de personages uit Roodkapje na door te dansen op de pianomuziek. We sloten de les af met het liedje Voetje voetje voetje dat we in de klas al hadden geleerd. Rijouders, bedankt voor het brengen en halen! 

Maandag 16 oktober kwam juf Sandra van de bibliotheek langs in de klas. Ze had een hoop boekjes meegenomen en begon met het voorlezen van het verhaaltje Plets, plets, plats. Daarna deden we in twee groepjes spelletjes, een geluidenbingo  en een dobbelspel waarbij bomen  versierd moesten worden. Als afsluiting zongen we samen het liedje Het is herfst. 

Vrijdag 13 oktober was de eerste Cirkelshow van het schooljaar. Eerst was de klas van juf Karin. Toen wij aan de beurt waren mochten de kinderen  van het versje op het podium klimmen, samen met hun knuffelberen lieten ze het versje Een bed vol beren horen. Daarna zongen we met z'n allen het liefje De allercoolste opa en als afsluiting danste een groep enge kinderen (ze waren mooi verkleed) op het liedje Gruwelijk eng. De kinderen hebben het heel goed gedaan! Klik hier voor de foto's.

Dinsdag 10 oktober kwamen de oma van Quin en de oma van Tobias gezellig voorlezen in de klas. De oma van Quin las het grappige boekje Moeder voor en de oma van Tobias las voor uit Jorrie en Snorrie. Woensdag komt de moeder van Noa voorlezen en donderdagochtend komt de oma van Tobias nog een keer om verder te gaan met het verhaal.
Donderdagmiddag is het voorleescircuit, alle juffen lezen een boek voor en de kinderen mogen zelf kiezen naar welk verhaal ze willen luisteren.
In de klas zijn we tot en met vrijdag nog volop bezig met de kinderboekenweek waarna we overgaan op het thema herfst/bomen.

Woensdag 4 oktober was de opening van de kinderboekenweek. Toen iedereen langs het spinnenweb de klas in was gekropen konden we beginnen. Samen met de klas van juf Denise liepen we naar de speelzaal, die was griezelig donker en de kinderen moesten eerst een parcours naar binnen volgen. Toen iedereen op de banken zat konden we beginnen met voorlezen. Een spannend boek over monsters, gelukkig liep het goed af! Nadat we even in de klas gespeeld hadden kwam Kirsten Michel het verhaal Hoki spoki voorlezen uit het boek dat zij samen met Jim Bakkum heeft geschreven. Daarna zongen we met z'n allen het bijbehorende lied. De komende weken wordt er nog veel meer voorgelezen! 

Dinsdag 3 oktober was de opa en omamiddag. Om kwart over 1 begonnen we in de kring. We zongen een lied over de allercoolste opa en de allerhipste oma. Daarna gingen we snel aan de slag, de opa's en oma's deden gezellig mee met schilderen, bouwen, kleien, tekenen, in de huishoek en ze speelden zelfs mee op de ipad. Nadat alles netjes was opgeruimd lieten we op het bord de bewegende kleurplaten zien waarna we naar buiten gingen. Om kwart over 3 was het helaas weer voorbij. Het was een erg gezellige middag! 
Klik hier voor de foto's. 

Donderdag 28 september was de eerste spelletjesmiddag. Veel kinderen hadden een leuk gezelschapsspel meegenomen, dus er was genoeg te spelen. De kinderen van groep 7 kwamen helpen en hebben er een gezellige middag van gemaakt met de groepjes.
Ook was deze dag de laatste werkdag van juf Marieke die vele jaren op de Cirkel heeft gewerkt. De hele school verzamelde zich 's middags op het schoolplein om een afscheidslied te zingen en juf Marieke uit te zwaaien. 

Donderdag 7 september
Maandag kwamen alle kinderen uitgerust terug van vakantie op school, nu zit de eerste schoolweek er alweer bijna op.  We zijn rustig aan begonnen maar inmiddels is de verjaardagskalender klaar, hebben alle kinderen uit groep 2 een stopmotion filmpje gemaakt met de ipad, we hebben de letter f geleerd en we hebben tijdens de gymles een spel gedaan waarbij de kinderen heel goed moesten samenwerken.

Volgende week is het Kanjerweek, dan besteden we extra aandacht aan hoe we met elkaar omgaan, en beginnen we aan het thema Familie.