Groep 3a

Groep 3a

Leerkrachten: Shona Hassall en Linda Nieuwenhoff

Woensdag 10 mei
Alle kinderen kwamen vandaag in sportkleding op school, want zij gingen rondjes om de school rennen voor het goede doel. De kinderen begonnen deze dag gewoon in de klas waar zij allemaal een zweetbandje kregen. Daarna verzamelden we met z'n allen op het schoolplein. Daar vertelede de wethouder hoe geweldig zij het vond dat wij dit voor het goede doel deden. Na het zingen van het lied en een leuke warming up mochten we klaar gaan staan bij de start. Klaar voor de start AF!! En daar gingen ze hoor.
Klik hier voor de foto's.
Super trots, want de meeste kinderen hebben 10 rondjes gerend en dus het maximale opgehaald. Bezweet en moe kwamen de kinderen weer in de klas waar zij iets hebben gedronken en een lekker plakje cake hebben gegeten.
24 mei is de slotdag en kunnen jullie de armbanden van de kinderen kopen en bieden op het prachtige schilderij dat zij gemaakt hebben. Jullie komen toch ook!?

Donderdag 2 maart
Vandaag zijn we naar de bibliotheek in Westwijk geweest. We begonnen met een spel waarbij we bekende boekenfiguren moesten raden. We wisten er erg veel, maar sommige ook weer niet. Daarna werd er verteld over verschillende soorten boeken: leesboeken, weetjes boeken, prentenboeken, dikke en dunne boeken, boeken met verhalen en plaatjes, enz. De kinderen mochten in de kast op zoek gaan naar hun leukste boek. Ze letten hierbij op de titel, de kaft en de samenvatting. Eenmaal een boek gevonden mochten de kinderen hun eigen boekje met vragen over dit boek maken. Zo moesten ze de titel opschrijven, de voorkant natekenen en vragen over het boek beantwoorden. Deze boekjes hebben ze vandaag mee naar huis gekregen. Mocht u eens langs willen gaan bij de bibliotheek dan bent u natuurlijk van harte welkom!
Alle papa's en mama's bedankt voor het rijden!!

Vrijdag 20 januari
Vandaag kregen de kinderen een Dans Clinic. En niet zomaar eentje, maar een echt Hiphop Clinic. De kinderen reageerden in de klas al heel erg enthousiast. Hup, gymschoenen aan en naar de gymzaal! Daar stond de dansjuf al op ons te wachten.
De kinderen begonnen met een warming up op het nieuwste nummer van Bruno Mars. Hartstikke swingend dus de sfeer zat er goed in! Eenmaal warm begonnen de kinderen aan de dans op het nummer van Justin Timberlake. Deze werd in tellen van acht aangeboden en de kinderen pikten het al snel op. Aan het einde van de les werd de groep in tweeën verdeeld en hebben ze voor elkaar de dans uitgevoerd. Super goed en alle kinderen kregen dan ook een groot applaus!
 
Wij wensen u fijne feestdagen en een gezond en liefdevol 2017

Maandag 14 november hebben de kinderen hun schoen gezet! Wat lekkers voor het paard erbij en uit volle borst meerdere liedjes gezongen. De kinderen stonden te trappelen voor de deur, maar wat zij binnen zouden zien had niemand verwacht.. De luizenzakken  hingen niet op hun  plek en sommige waren zelfs verdwenen?! Maar dat was nog niet alles. Eenmaal in de klas gekomen keken de kinderen hun  ogen uit. Tafels en stoelen ondersteboven, laatjes eruit en op de grond, schriften op de grond, toiletpapier overal, speelgoed door het hele lokaal, boeken tussen de computers en puzzels over de hele grond. Maar het gekste van alles was toch wel de paardenpoep op de tafel van de juf... Alles schoenen waren verstopt door het hele lokaal. Toen alle kinderen hun schoen gevonden hadden zijn we meteen naar de gym gegaan. Helaas waren de opruimpieten in de tussentijd niet langs gekomen en dus hebben we na de gymles  allemaal geholpen met opruimen en zag alles er binnen 15 minuten weer tip top uit!

Woensdag 13 september
Wat een (water)feest!!
Buiten was het 33 graden, dus binnen in de klas nog veel warmer. Tijd voor een waterfeest dus. Alle kinderen trokken hun zwembroek, badpak of bikini aan, smeerden zich nog even goed in en legden hun handdoek op de patio. Gewapend met waterpistolen mochten zij het schoolplein op. De juffen vulden de emmers met water, zodat de kinderen hun waterpistolen konden vullen. Er waren ook kinderen die niet nat wilden worden. Zij lagen heerlijk op hun handdoek te kletsen, dronken wat water of lazen een Donald Duck. Een geslaagde tropische middag!