Groep 3a

Groep 3a

Leerkrachten: Shona Hassall en Linda Nieuwenhoff

Wij wensen jullie hele fijne feestdagen en een gezond & gelukkig 2018!!Woensdag 29 november

Vanmorgen hebben de kinderen een bietencircuit gedaan tijdens de gymles. In tweetallen moesten ze allerlei pietenoefeningen doen. Daarbij moesten ze elkaar natuurlijk ook een handje helpen. Aan het einde van de les hebben ze nog de dans voor Sinterklaas geoefend en kregen ze een welverdiende pietendiploma.?Aan het einde van de ochtend hebben de kinderen, met behulp van 5 fantastische moeders, pepernoten gemaakt. Eerst samen eens goed het recept lezen! Wegen, alles samenvoegen, kneden en pepernoten rollen. Hier en daar verdween er een stukje in de mond, vingers werden afgelikt en de klas rook heerlijk. Een kleine 20 minuten in de oven en dan mag de juf morgen alles opeten... Oh nee! Krijgt iedereen een handje pepernoten ;-) Klik hier voor de foto's.

Dinsdag 28 november? ? ??
Na een geslaagde werkavond en een super mooi ingerichte slaapkamer voor Sint,?komen de kinderen de dag daarna op school.?Brrrr, donker, kaarsje aan op het nachtkastje naast Sint zijn bed.?In de klassen een en al rommel; spulletjes hangen andersom, lego, speelgoed etc. op de grond en?rollen wc papier hangen dwars door de klas; en de schoenen? Die staan echt overal!?Maar dit keer wel met een ECHT cadeau er in en hier en daar wat strooigoed.
Na 't opruimen is echt iedereen blij en kunnen de kinderen weer "gewoon" aan het werk.?Ach ja, binnen en buiten stormt het nog wat na......
Sint en Piet bedankt en tot 5 december!

Donderdag 19 oktober
Vandaag hebben we kern 2 van Veilig Leren Lezen afgerond. Wat kennen de kinderen al veel letters en wat kunnen ze al veel woorden lezen! Na de herfstvakantie beginnen we met kern 3 en gaan we aan de slag met de volgende woorden en letters.

Dinsdag 19 september
De kop is eraf! Na een paar spannende eerste?weken zijn de meeste kinderen al een beetje gewend aan groep 3, de nieuwe juffen en aan elkaar.
Nog maar een paar weken begonnen en nu al zoveel geleerd! Zo hebben de kinderen met behulp van?de woorden ik, maan, roos, vis, sok en aan de letters m, r, v, i, s en de aa geleerd. Niet alleen leren lezen, maar ook leren schrijven, heel knap!!
We besteden ook veel aandacht aan de verschillende routines en de normen en waarden die wij als groep belangrijk vinden.

Volgende week dinsdag 26 september staat ons eerste uitstapje op de kalender. We zoeken nog wel een aantal ouders die ons kunnen halen en brengen naar kinderboerderij Elsenhove. Ook daar een groepje begeleiden zou natuurlijk erg fijn zijn! Geven jullie je op op de intekenlijst die op de gang hangt?


?