Groep 3b

Groep 3b

Leerkracht: Rianne Hoppenbrouwers-Pander

Maandag 20 november

Vorige week woensdag was het Engelse dag op school. Alle kinderen kwamen in het blauw-wit naar school. Tijdens deze dag hebben we Engelse spelletjes gedaan, een Engels prentenboek gelezen en Engelse liedjes gezongen. De dag hebben we afgesloten met een heerlijke high tea. We hadden brownies, soesjes, fruitspiesjes, koekjes, cake en zelfs vers gemaakte limonade. Het was een gezellige afsluiting van de dag. Alle ouders die mee hebben geholpen: hartelijk bedankt!

Afgelopen vrijdag was het tijd voor de Cirkelacademie. Wij kregen een stewardess van de KLM in de klas. Ze kon de kinderen van alles vertellen over haar werk als stewardess. Tijdens de presentatie kwamen de kinderen er zelfs achter dat een stewardess mensen mag arresteren! Het was enorm leerzaam en interessant voor de kinderen.

Vandaag stond er weer iets speciaals op het programma: een voorstelling van Mad Science. De kinderen hebben allerlei leuke proefjes gezien en veel geleerd over de zwaartekracht. Efe mocht zelfs nog even rondzweven op een hooverboard. De kinderen kunnen vanaf 9 januari deelnemen aan de Mad Science bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zullen plaatsvinden na schooltijd. U kunt uw kind opgeven via: nederland.madscience.org

Dinsdag 10 oktober
Vorige week woensdag zijn we gestart met de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is griezelig eng. De school was mooi versierd en alle kinderen mochten verkleed op school komen. Iedereen zag er prachtig uit. We hadden enge prinsessen, heksen, spiderman en zelfs vleermuizen! Kirsten Michel       (de dochter van juf Ans) heeft het boek Dadoe geschreven. Zij heeft deze ochtend een stukje voorgelezen en de kinderen een nieuw lied aangeleerd. Het was een gezellig enge dag! 
Ook mochten wij vrijdagochtend helpen bij de eerste Cirkelshow van dit schooljaar. Deze Cirkelshow stond in teken van de griezelen en de herfst.  Natuurlijk hebben de kinderen het liedje Gruwelijk eng van Kinderen voor Kinderen laten horen, maar ook een versje en liedje over de herfst. Maya heeft zelfs in haar eentje een mooi lied gezongen. Wat ontzettend knap!

Woensdag 4 oktober
De eerste weken in groep 3 zijn voorbij gevlogen. De kinderen hebben al veel verschillende woorden geleerd en zijn al druk aan het rekenen. Groep 3 is voor de meeste kinderen wel even wennen. Een eigen plekje, hard werken en veel opletten! Wel gaat het steeds beter en doen de kinderen goed hun best.

Ook leuke uitjes horen er natuurlijk bij in groep 3. Vorige week zijn we met de hele klas naar Elsenhove geweest. Hier moesten de kinderen de boer en boerin helpen met het onderhouden van de kinderboerderij. Ze moesten onder andere de was ophangen, het erf aanvegen en een koe melken. Ook mochten ze helpen met het voeren van de dieren, konden de geitjes geborsteld worden en was er tijd om met de konijnen te knuffelen. De kinderen vonden het een erg leuke ochtend! Alle ouders die mee zijn geweest: hartelijk dank! Alle foto’s van deze ochtend kunt u hier vinden.