Groep 3b

Groep 3b

Leerkracht: Rianne Pander

Donderdag 18 mei

Vorige week zijn we het project Cirkelkinderen voor kinderen in Guatemala gestart met de sponsorloop. Wat waren er ontzettend veel ouders om de kinderen aan te moedigen, hartstikke fijn! Het aanmoedigen heeft zeker geholpen, want bijna alle kinderen uit onze groep hebben 10 rondjes gelopen. Wat ontzettend knap! Daarnaast zijn we ook bezig geweest met het maken van mooie armbandjes die tijdens de slotdag op 24 mei te koop zijn voor 1 euro! De kinderen hebben er goed hun best op gedaan. Ook zal er tijdens de slotdag een klassenwerkstuk worden geveild, wat dat is, dat houden we nog even geheim. 

Ook heeft Riyadh vorige week een presentatie gegeven over zijn hobby/ sport. Hij zit namelijk op paardrijden. Hij heeft ons van alles verteld over het rijden, welke paarden er allemaal op de manage zijn en alle spullen die hij nodig heeft om een paard te verzorgen. De kinderen hadden veel vragen en Riyadh kon ze allemaal beantwoorden!

Woensdag 18 april
De afgelopen 3 weken hebben we enorm veel leuke dingen gedaan. Op maandag 27 maart mochten we met z'n allen naar de muziekschool voor het voorleesconcert over de boze heks. Lekker luisteren naar een mooi verhaal, mooie muziek en meezingen met de liedjes. Ook hebben we die vrijdag nog onze zelfgemaakte palmpaasstokken naar Middenhove gebracht. De oude dames en heren waren er erg blij mee.
Twee weken later mochten we weer naar de muziekschool, maar nu om zelf op te treden. Met het zing'es project hebben we 4 liedjes geleerd en deze hebben we aan alle aanwezige papa's en mama's laten horen.
Vorige week hebben we natuurlijk ook nog lekker gesmuld  van het paasontbijt. Alle kinderen hebben enorm goed hun best gedaan!
Na een fijne Tweede Paasdag, zijn we dinsdagochtend meteen weer fanatiek begonnen met een hardlooples! De kinderen zijn nu helemaal klaar voor de sponsorloop van 10 mei!
Ook hebben we leuk baby nieuws:  De rupsen in de klas groeien erg hard en 1 van onze poppen is inmiddels een vlinder geworden! :)

Vrijdag 17 maart
Vandaag is juf Rosanne voor de tweede keer bij ons in de klas geweest. Juf Rosanne geeft muziek en zanglessen. Ze leert de kinderen van groep 3b een aantal leuke liedjes aan. Het project heet Zing es en er hoort ook een afsluitend concert bij. Dit concert zal plaats vinden op woensdag 12 april  in de Zonnesteinzaal op het Stadshart. Alle ouders zijn van harte welkom om te komen kijken naar het super leuke optreden!

Donderdag 26 januari
Buiten is het winter dus ook in de klas zijn we bezig met de seizoenen. Gisteren hebben een verhaal gelezen over een kleine ijsbeer die op zijn ijsschots in de grote oceaan belandde. Daar hebben we meteen een mooie klei-knutsel van gemaakt. De kinderen hebben allemaal hun eigen ijsbeer op een ijsschots gemaakt. Ze zijn in de klas te bewonderen!
Maandag 28 november
Sophie is samen met haar ouders naar Amerika op vakantie geweest. Ze heeft heel veel gezien, maar het leukste vond ze het Kennedy Space Centre. Ze mocht in de cockpit van een space shuttle kijken. Ook heeft ze voor de klas iets heel speciaals meegenomen: ruimtevoedsel. We mochten een stukje gedroogd ijs proeven. Het smolt op onze tong en was erg leuk om te proeven.
Verder was er vorig week cirkelacademie. Eerst kwam de vader van Liam wat vertellen over zijn werk.  Hij is politieagent en heeft de kinderen al zijn interessante en gevaarlijke snufjes laten zien. Vooral het pistool en de handboeien, vonden de kinderen erg interessant. Later op de ochtend kwam.... nog vertellen over haar werk op Schiphol. Ze is grondstewardess en heeft ons verteld welke reis onze koffer maakt, voordat hij in het juiste vliegtuig terecht komt.  De kinderen vonden het erg leuk en hadden dan ook honderden vragen. Ook weten de kinderen inmiddels hoe je een grondstewardess en een luchtstewardess uit elkaar kan houden!
 
Dinsdag 4 oktober
Vanochtend zijn we met de klas naar speelboerderij Elsenhove geweest. Het zonnetje scheen en de kinderen hadden er erg veel zin in.  Oude kleren en laarzen aan en op naar de boerderij. Eenmaal aangekomen op de boerderij mochten de kinderen de boer en boerin helpen met allerlei klusjes. Geiten borstelen, de was ophangen, een (nep)koe melken, schapenvacht kammen, dieren voeren, noem het maar op! De kinderen zijn ontzettend druk geweest en de boerin was dan ook erg blij met alle hulp. Elsenhove zag er weer keurig uit toen we vertrokken!  Aan het einde hebben de kinderen een mooie oorkonde gekregen. We willen alle vaders en moeders die mee zijn geweest heel erg bedanken! Klik hier voor meer foto's.

Woensdag 7 september
De eerste schoolweek in groep 3 zit er al weer op. Het was de meeste kinderen wel even wennen. Een nieuwe juf, een eigen plekje en echte werkboekjes om in te rekenen en taalopdrachten te maken. De kinderen genieten met volle teugen! We hebben de eerste 4 woordjes van dit schooljaar al geleerd: ik, maan, roos en vis! Er zullen dit jaar nog veel meer woordjes bijkomen en rond de kerstvakantie zullen de meeste kinderen al een boekje kunnen lezen!
Gelukkig mogen de kinderen naast hard werken ook nog lekker knutselen,  spelen en genieten van het mooie weer .