Groep 4a

Groep 4a

Leerkrachten: Linda van Amerongen en Marieken van den Avoird

Dinsdag 5 december

Sinterklaas is vandaag jarig, dat moet gevierd worden! We hebben Sint op het plein op staan te wachten. Hij kwam aan in een ambulance en lag daar gewoon te slapen! Daarna hebben we het cadeautjes spel gedaan, pepernoten gebakken en de  Sint kwam in onze klas. Van de pieten kregen we erg veel pepernoten en nog een cadeau voor in De klas; Knex!

Maandag 20 november
Vandaag hadden we een techniek show van Mad Science. Fay mocht helpen. We zagen hoe zwaartekracht werkt. Met een bladblazer draaide iemand rondjes op een plaat en we zagen ook iemand op een echt hoverboard in de lucht zweven!
 
Woensdag 29 november was er een muziek juf van de muziek school. Zij gaf ons een muziekles met instrumenten op het liedje Bigi Kaiman. Ook hebben we ritmes geklapt! De les was erg leuk! 
Naast een leuke muziek les, hadden we ook nog pietengym bij juf Sylvia!! Na afloop kregen we een pietendiploma mee naar huis! Klik hier voor de foto's.
 
 
Maandag 27 november deden we een leescircuit. Elk groepje had een eigen opdracht, zoals stripje lezen, informatie boek lezen, piccolo taal, taal op de computer en vlaggetjes lezen (op tempo woorden lezen).

Op maandag 20 november hadden we een voorstelling van Mad Science. Het was heel leuk, met proefjes gebaseerd op de 3 wetten van Professor Isaac Newton. Klik hier voor de foto's.

Woensdag 15 november
Vandaag hadden we Engelse dag op school. Iedereen kwam in 'Engels uniform' naar school toe.We startte de dag met Engelse les.
Engels tellen tot 10 heen en terug, kleuren benoemen en natuurlijk Engelse spelletjes spelen (Simon says..., I spy with my little eye..). Aan het einde van de dag hadden we een high tea. De juffen zorgden voor thee en limonade en de kinderen hadden allemaal lekkere dingen mee genomen. Het was een geslaagde dag! Bye Bye! Klik hier voor meer foto's.

In de klas hebben we dinsdag 17 oktober een uitgebreide kanjer les gedaan. We hebben het over de petjes gehad: de zwarte pet (pest vogel) De rode pet (na-aper) De gele pet (bange konijn) De witte pet (kanjer tijger). Iedereen, de hele klas, heeft een witte pet, alleen SOMS heeft iemand een andere kleur pet erboven op. Hoe ga je daar mee om? Wat zeg je tegen diegene? We hebben alle bijbehorende posters besproken en die hangen nu ook in de klas. Ook hebben we het spel motor/benzine gespeeld. Iemand doet heel gek in de klas, de rest is rustig bezig, wat doe je dan? Ga je kijken? Lachen? Of focus je je op je werk?
Kortom, de motor komt langs en wilt benzine. Geef je hem die?? Het was in het begin best lastig, maar het ging steeds beter! Ten slotte heeft juf Linda de motor gespeeld en lukte het bijna de hele klas goed gefocust te blijven op hun werk! Klasse!! Juf Marieken heeft de klas ondertussen aangemoedigd. Klik hier voor de foto's.

Op maandag 16 oktober gingen wij naar het Amsterdamse bos. Wij kregen daar een natuurles. We moesten beestjes zoeken en natekenen, vogels bekijken met een verrekijker, eten zoeken voor de eekhoorn, een schilderij maken, kruidenthee maken en geblinddoekt door het bos lopen. Het was erg leuk! 
Alle ouders die wilden rijden en begeleiden; onwijs bedankt!! Klik hier voor de foto's.

Vrijdag 13 oktober hadden we de eerste Cirkelshow van dit jaar. Er is vooraf hard geoefend en op deze "ongeluksdag" hebben de kinderen iets moois laten zien! We hebben met de hele klas Bigi Kaiman laten horen. Dat is een Surinaams lied over een grote krokodil die in de rivier springt. Ook waren Liam en Scott koningen die teveel sambal in hun nasi en bami hadden gedaan... Gelukkig was  Kingsley er om de boel te blussen. 
En ons laatste optreden was Yenthe die Bae zong, terwijl Nubia, Casper en Joanne een achtergrond dans verzorgden. Super goed gedaan allemaal jongens! De juffen zijn trots op jullie! Klik hier voor de foto's.

Woensdag 4 oktober - Kinderboekenweek 2017
Thema: Gruwelijk eng

De juffen Marieken en Linda stonden de klas op te wachten in een heksenpak. De kinderen mochten verkleed naar school en als ze dat wilden, mochten ze op de foto. Daarna begonnen we de dag met voorlezen van het verhaal 'De Kindertemmer'. De kinderen vonden het een heel leuk, maar ook eng boek! 
Dat was precies de bedoeling! Hehehe!


Artikel (met video) over het oplossen van verhaaltjessommen
In dit artikel (met video) worden tips gegeven over hoe je als ouder je kind kunt helpen met onder meer het tekenen van de sommen en een 'redactiesommen stappenplan'. 

Maandag 2 oktober
Op woensdag en vrijdag hebben we heerlijk gymles. Op woensdag van juf Sylvia en op vrijdag van juf Linda. We leren de ene week te gymmen met toestellen en de andere week doen we een spelles. Hieronder wat foto's van een toestelles!

 

Beste ouders van groep 4, 

Regelmatig krijg ik vragen hoe je spelling thuis kunt oefenen. Wij hebben de volgende sites voor u geselecteerd.
Als u andere leuke sites tegen komt, laat het mij vooral weten, dan kunnen we deze lijst uitbreiden! Veel oefenplezier! 

https://www.taal-oefenen.nl/taal-groep-4/spelling/lange-of-korte-klank
Op deze site vind je wat oefenen om te oefenen met de korte en lange klank.

http://wijzeroverdebasisschool.nl/groepen/groep-4/spelling/
Op deze website kan je een PDF downloaden waar je spellingsoefeningen op kan maken.

http://www.meestermichael.nl/leerlingen/4%20taal%20start.html
Erg leuke site vol met gave spelletjes die kunnen zelf kunnen spelen op een computer of laptop!
Niet alleen voor spelling, maar heel veel vakken!

http://www.thuisinonderwijs.nl/goede-apps-om-spelling-te-oefenen/
Een goede site waar je apps kan vinden die je kan downloaden om spelling te oefenen.

http://www.schoolbordportaal.nl/schoolborden/catalogus.html?vakgebied=taal&categorie=spelling&bouw=groep-3-4
Een site met links naar websites waar je meer spellingsoefeningen kan doen en filmpjes over spelling kan bekijken!