Groep 4a

Groep 4a

Leerkrachten: Graciëla Griffith en Henny Oostendorp

Donderdag 9 februari
zijn we naar een echt schildersatelier geweest. Op school hebben we eerst naar een verhaal met bijpassende klassieke muziek geluisterd. Op het atelier gingen we allemaal een stuk van het verhaal schilderen. Iedereen had een eigen schildersezel met houtskool en verf. Met een t- shirt over de kleren, stonden ze als echte schilders te werken. De schilderijen hangen in de aula en u kunt hier de foto's bekijken.


Kanjerles
Donderdagmiddag 12 januari hadden wij in groep 4A kanjerles. De kinderen gingen elkaar complimentjes geven. Met allemaal een kaart op de rug liepen ze door de klas en kon iedereen bij een ander een compliment opschrijven. Enthousiast gingen ze aan de slag en probeerde zoveel mogelijk kaarten vol te schrijven. Na afloop mochten ze vertellen van welk compliment ze heel blij werden.

Maandag 14 november kwam de Muziekschool Amstelveen groep 4A een liedje aanleren over een krokodil. Het liedje "Bigi Kaiman" kenden de meeste kinderen al, maar ze mochten er nu met muziekinstrumenten bij spelen. Sommige kinderen kregen een woodblock, sommigen een trommel en anderen weer een schudeitje.  Daarna kregen alle kinderen één of twee boomwhackers en moesten we op de maat de melodie spelen. Dat was best lastig, maar wel ontzettend leuk!   

Dinsdag 11 oktober
De eerste weken zitten er op in groep 4. Wat hebben ze veel gedaan! Rekenen in een schrift, taalwerk uit een boek, spelling, hoofdletters leren schrijven en veel lezen. De eerste toetsen al gemaakt en de kinderen werken erg hard . Ze vinden alles nog steeds leuk om te doen. De twee technieklessen waren super gezellig en leerzaam. Je eigen speelgoed kunnen maken! Met De Cirkelshow hebben we laten zien en  horen hoe we kunnen zingen en dansen. Afgelopen woensdag begon de Kinderboekenweek en waren er kinderen verkleed als opa of oma. Nu twee weekjes vrij, maar het is wel fijn als ze blijven lezen. Gezellig een grote stapel boeken uit de bibliotheek halen! 

Maandagmiddag 12 september kreeg groep 4A een techniekles. Meester Mischa en meester Frank gingen eerst uitleggen wat techniek precies is en daarna mochten de kinderen zelf een flipperkast maken.

Bij 30 graden was dat wel even flink buffelen, maar het is alle kinderen zelf gelukt om een prachtige flipperkast te timmeren.