Groep 4b

Groep 4b

Leerkrachten: Sascha Riethof en Denise de Lange

Dinsdag 19 december

Vanochtend hebben we heel hard gewerkt. We hadden twee toetsen en verder hebben we zelfstandig gewerkt. Vanmiddag mochten we lekker de hele middag op de computer reken en taal spelletjes spelen. Het laatste kwartier mochten we ook nog even op paint!

Groep 4 had op donderdag 23 november een uitstapje naar het atelier van Skab. Vooraf hadden we in de klas twee lessen gegeven over hoe muziek je tekening kan beïnvloeden. De kinderen maakten een schatkaart terwijl ze naar muziekfragmenten luisterden. De tweede les luisterden we naar een verhaal op muziek. 
In dat verhaal was een heel bijzonder postkantoor dat gerund werd door postsorteermuizen.
Deze muizen kwamen een speciale brief tegen die bezorgd moest worden. Het was een brief voor de heks in het bos, om aan te geven dat ze met pensioen ging. Maar voor die brief bij de heks terecht kwam maakten we heel wat mee. In de drukke stad werd de kat bijna aangereden door een vrachtwagen. De brief schoot de lucht in bij de vlindertjes. Daarna viel hij diep in de zee waar hij bijna werd verzwolgen door een zeemonster. Gelukkig kwam er een touw waarmee de brief uit het water werd gehaald. Uiteindelijk kwam de lichtgevende brief terecht waar hij wezen moest.. de heks deed open en opende haar post. Ze wist meteen hoe laat het was.. tijd om te stoppen met toveren. Alles werd weer normaal in het bos.

Dit verhaal werd door de kinderen geschilderd in het atelier. De resultaten hangen in de klas. Komt u ze bewonderen?
En kijkt u hier naar de foto's van het atelier?


Dinsdag 17 oktober
Wat hebben we vandaag weer hard gewerkt. Na het controle dictee was het tijd om even te dansen! Lekker even bewegen en plezier hebben tussendoor. Hierna zijn we weer verder gegaan met ons werk. Het concentreren ging weer een stuk beter!

Maandag 16 oktober
Op deze mooie dag zijn we met zijn allen naar het Amsterdamse bos geweest. Eerst luisterden we in de klas naar het verhaal over Anouk. Een meisje die een boswachter als vader heeft. Ze is opgegroeid in het bos en zorgt samen met haar vader voor het bos. Haar oma woont in Afrika en is ziek. Ze maakt een drankje met kruiden uit en bos en gaat met haar vader naar Afrika om voor haar oma te zorgen. Wij zijn gevraagd om het bos te ontdekken en er goed voor te zorgen. In het bos hebben wij van alles ontdekt, geproefd, ervaren, geroken en geschilderd. Het was super leuk!
Alle ouders die mee waren om te rijden en te helpen, heel erg bedankt!

Artikel (met video) over het oplossen van verhaaltjessommen

In dit artikel (met video) worden tips gegeven over hoe je als ouder je kind kunt helpen met onder meer het tekenen van de sommen en een 'redactiesommen stappenplan'. 

Dinsdag 26 september

Vandaag hebben we natuurlijk gerekend. Dit keer hebben we niet alle antwoorden opgeschreven in ons schrift, maar in tweetallen met blokjes de keersommen gevisualiseerd. Veel leuker! En nog leerzaam ook. Door het in het echt te zien en de verschillende oplossingen samen te bespreken begrijpen wij de keersommen beter.

Maandag 11 september
Stripboeken lezen is natuurlijk erg leuk! We hebben twee zitzakken in de leeshoek waar we soms onze strip kunnen lezen. Vandaag hebben Vince en Fay gezellig hun stripboek in de leeshoek gelezen.


Beste ouders van groep 4, 

Regelmatig krijg ik vragen hoe je spelling thuis kunt oefenen. In overleg hebben wij de volgende sites voor u geselecteerd.
Als u andere leuke sites tegen komt, laat het mij vooral weten, dan kunnen we deze lijst uitbreiden! Veel oefenplezier! 

https://www.taal-oefenen.nl/taal-groep-4/spelling/lange-of-korte-klank
Op deze site vind je wat oefenen om te oefenen met de korte en lange klank.

http://wijzeroverdebasisschool.nl/groepen/groep-4/spelling/
Op deze website kan je een PDF downloaden waar je spellingsoefeningen op kan maken.

http://www.meestermichael.nl/leerlingen/4%20taal%20start.html
Erg leuke site vol met gave spelletjes die kunnen zelf kunnen spelen op een computer of laptop!
Niet alleen voor spelling, maar heel veel vakken!

http://www.thuisinonderwijs.nl/goede-apps-om-spelling-te-oefenen/
Een goede site waar je apps kan vinden die je kan downloaden om spelling te oefenen.

http://www.schoolbordportaal.nl/schoolborden/catalogus.html?vakgebied=taal&categorie=spelling&bouw=groep-3-4
Een site met links naar websites waar je meer spellingsoefeningen kan doen en filmpjes over spelling kan bekijken!