Groep 5a

Groep 5a

Leerkrachten: Eefje ten Kroode, Manja Worm en Rieneke van Helden

Woensdag 29 november

Vandaag hadden we een speciale gymles. We kregen les in schermen. De kinderen kregen allemaal een speciale jas aan en een masker. Samen met een maatje gingen ze met veel plezier aan de gang.


Woensdag 15 november hadden we Engelse dag. Bijna de hele klas was in uniform (witte blouse en spijkerbroek) naar school gekomen. Tussen de lessen door sprak de juf alleen Engels en de dag werd afgesloten met een heerlijke door de kinderen verzorgde High tea in de klas. Er waren heerlijke en prachtige hapjes gemaakt. Alle ouders bedankt voor jullie bijdrage.

Op 20 oktober is juf Eefje bevallen van dochter Fay. Gefeliciteerd 

Start schooljaar

We zijn al weer begonnen aan de derde schoolweek en wat hebben de kinderen al veel gedaan en geleerd. De eerste lessen van de, voor onze groep, nieuwe vakken zijn ook gegeven. Wereldzaken en tijdzaken hebben de kinderen nu gehad en over een paar weken komt daar afwisselend natuurzaken bij. Bij verkeer en Engels gaat het een beetje anders. Ze hebben een werkboek met opdrachten, erg leuk en de kinderen waren heel enthousiast. 
Het klokkijken is met rekenen weer begonnen. Dit vinden de kinderen soms best lastig. Vorig jaar leerden ze nog analoog en digitaal met de kwartieren, nu komt de rest van de klok aan bod. Blijf thuis ook goed het klokkijken oefenen met uw kind. Daarnaast is het belangrijk om de tafels te blijven oefenen. In groep 5 komt het delen aan bod, dan is het prettig als de tafels er goed in zitten.