Groep 6a

Groep 6a

Leerkracht: Kim Ottenhoff

Woensdag 10 mei:

Na het zoeken naar sponsors was eindelijk de dag van de sponsorloop aangebroken. We hadden er heel erg veel zin in. Het was koud buiten, maar lekker om in te rennen. Eerst werden we door een aantal mensen toegesproken en toen moesten we klaar gaan staan onder het spandoek. Het startsein werd gegeven en weg waren we! Onderweg kon je water pakken als je wat wilde drinken en je werd door heel veel mensen aangemoedigd. Dit was erg leuk. We hebben als klas erg veel rondjes gerend en hebben hierdoor ook veel geld bij elkaar gekregen.
We zijn nu druk bezig met het ophalen van het geld. En ook met het maken van ons individuele knutselwerkje. Dit wordt verkocht op de slotdag, dat is 24 mei.

Vrijdag 12 mei:
Wij hadden vandaag een kickboksclinic. Dit was heel erg leuk! We moesten bokshandschoenen aan en gingen aan het werk in tweetallen. Klik hier voor een filmpje.


Pasen komt steeds dichterbij en om de klas te versieren mochten we zelf paasknutsels bedenken. De ramen worden beschilderd, paaseieren geknutseld en zelfs paashazen gevouwen. De paastak is al mooi versierd. Laat het paasontbijt maar komen. Verkiezingen leerlingenraad
Vorige week hadden wij, in de Kanjerweek, de verkiezingen voor de leerlingenraad. Iedereen die wilde meedoen mocht zich verkiesbaar stellen. De hele week hebben we gewerkt aan een presentatie waarin we moesten vertellen waarom je graag in de leerlingenraad wilde en wat voor ideeën je had. Dit was leuk om te doen. Vrijdag 10 maart waren de verkiezingen in de klas en moesten we stemmen. Net zoals bij de echte verkiezingen. Het was lastig te kiezen, want iedereen had goede plannen. Uiteindelijk zijn het Nya en Teuntje geworden die onze klas gaan vertegenwoordigen in de leerlingenraad. Dus heb je goede ideeën, laat het weten aan onze klassenvertegenwoordigers.

Vandaag, 13 maart, hadden wij een dansles. We hebben op een liedje van Micheal Jackson gedanst en hebben ook de moonwalk gedaan. Op het liedje 'Beat it' mochten we zelf een dansje bedenken. Dit was best lastig want je moest met je groepje overleggen welke pasjes je wilde laten zien. Uiteindelijk heeft iedereen zijn dansje aan elkaar laten zien.

Woensdag 25 januari
Afgelopen vrijdag hadden wij een dans clinic. Op het liedje 'Get ugly' hebben wij een hip-hop dansje geleerd. Eerst moesten we ons goed opwarmen, daarna rekken en strekken en toen begon het oefenen. Het was een stoer dansje, maar sommige stukjes waren best lastig. Klik hier voor het filmpje.

Vorige week maandag en afgelopen maandag hadden wij meester Micha in de klas die ons techniekles kwam geven. De eerste les hebben wij een tekenfilmmachine gemaakt waarbij we onze eigen tekenfilm konden laten 'afspelen'. Deze maandag zijn we aan de slag gegaan met een luchtdrukdoolhof. We hebben veel moeten werken met de hamer en schroevendraaier. Het was erg leuk! Klik hier voor een aantal foto's.

Schooltuinen
Donderdag 13 oktober gaan wij voor de laatste keer naar de schooltuinen. Vorige week donderdag hebben we een leuke afsluiting gehad waarbij we zelf soep hebben gemaakt. Er waren koks, een fotograaf, twee journalisten en er werd hard gewerkt om alle groentes in kleine stukjes te snijden. Voordat we mochten proeven moest er natuurlijk eerst even worden afgewassen, maar hard werken wordt beloond en de soep was erg lekker!

Schouwburg
Afgelopen weken hebben wij hard geoefend om de scenario's uit het boek 'Krassen in het tafelblad' uit ons hoofd te kennen. Vrijdag 7-10 op de Cirkelshow was onze generale repetitie en maandag 10-10 hebben wij hier extra mee geoefend. We hebben geleerd hoe we onze stem in moeten zetten maar ook wat we met ons gezicht en lijf kunnen laten zien zonder dat we hierbij praten. Dit was erg leuk!