Groep 8a

Groep 8a

Leerkrachten: Inge Smits en Martine Braat (LIO)

September 2017 
Wij zijn dit jaar met frisse zin van start gegaan. De kinderen hebben veel zin in hun laatste jaar van de basisschool. Het eerste huiswerk is al opgegeven en de eerste presentatie is al gegeven door Ella, ging over orkanen.
 
Op kamp met groep 8:
Wij zijn met groep 8 van 19 september t/m 22 september op kamp geweest naar Ermelo.
Om half 8 op de dinsdagochtend heeft de kampleiding met een aantal kinderen de vrachtwagen volgeladen met fietsen, bagage, spelmateriaal en allerlei lekkers. Binnen een kwartier zat de vrachtwagen al vol en kon deze vertrekken met juf Silvia en Raymond.
Op dinsdagochtend, mistig met een laag zonnetje, vertrokken wij met veel auto's op weg naar kamphuis "De Zandkamp".
 
Eenmaal aangekomen bij het kamphuis werden in de slaapzalen al snel de bedden opgemaakt, veel jongens kregen gelukkig hulp van hun moeders om hun bed op te maken! Heerlijk dit jaar werd mijn bed opgemaakt door een aantal meiden uit de klas.
Vervolgens allemaal aan de koffie, thee en limonade met wat lekkers.
Na het herhalen van de kampregels en afspraken mochten de kinderen de omgeving gaan verkennen, schommelen, voerballen, rennen tussen de bomen door of naar de geitjes.
 
Na de lunch gingen wij op de fiets naar strand Horst. Hier aangekomen hebben wij een spelletjescircuit gedaan: Wie maakte de origineelste foto, verspringen, schieten met een voetbal om punten te scoren, wie kon met de groep het diepste gat graven, volleybal en het maken van een zandkasteel. Vervolgens namen de meeste kinderen nog  een “frisse duik”.
 
'S avonds heerlijke nasi met kroepoek, atjar en satésaus gegeten, daarna corvee. Na het eten binnen spelletjescircuit gedaan en daarna het spel “Levend Stratego”. Het was inmiddels al donker en veel kinderen vroegen al wanneer ze naar bed mochten. Om half 11 klaarmaken voor het slapen en het was al snel stil op de slaapzalen, half 12!
 
De volgende ochtend moesten wij weer vroeg op (was moeilijk voor een enkeling) om vervolgens een lange fietstocht te maken, wel 35 km.  Op ¾ van de fietstocht kwamen de kinderen bij de “Post” waar zij op de foto gingen in originele outfits, bekertje limonade met wat lekkers erbij en snel vertrekken voor het laatste stukje van de fietstocht. Een beetje moe kwamen wij aan bij het zwembad, hier hebben wij heerlijk gezwommen. Om 4 uur een ijsje en terug naar het kamphuis, want de andere leerkrachten kwamen op de barbecue. Na het eten het "dierengeluidenspel" gedaan met de leerkrachten. Na het spel hebben wij de andere leerkrachten uitgezwaaid en zijn wij rond het kampvuur gaan zingen (“Ik ben met Catootje” werd de favoriet). Het werd nu tijd voor een spannend verhaal over “de reuzen Ellert en Brammert”. Toen juf Inge net klaar was met het verhaal, kwam juf Jose overstuur naar ons toe om te vertellen dat er iets aan de hand was in het kamphuis. Het hele huis was overhoop gehaald, plakband tussen de deurposten, overal stoelen en tafels door elkaar en de rest van de leiding was nergens te vinden. We gingen met z’n allen voorzichtig op onderzoek uit en vonden juf Ans op de achterbank van een auto. Daarna even napraten en naar bed…….het was al snel bijzonder stil in de slaapzalen, maar de rust werd al snel verstoord want we kregen bezoek van een vijftal enge personages. Gelukkig hebben wij deze kunnen wegsturen en rond 12 uur sliepen de meeste kinderen.
 
Op donderdag zijn wij naar het Dolfinarium geweest, leuke shows gezien, heerlijk in de speeltuin gespeeld en even inkopen gedaan bij het winkeltje (cadeautje voor mama, papa, broertje of zusje). Het was een heerlijke zonnige dag.
Toen weer terug op de fiets naar het kamphuis, hier was nog tijd om de "Bonte Avond" voor te bereiden. Voor het eten nog met z’n allen Levend Stratego gespeeld. Vervolgens lekker aan tafel om wraps met gehakt of kip te eten. Om 9 uur begon de “Bonte Avond”. Als jurylid hadden wij uitgenodigd 2 beroemdheden (helaas belden zij af!). Gelukkig was Alie de schoonmaakster bereid om samen met haar man Kees plaats te nemen in de jury. Wij hebben genoten van alle optredens; dansje, quiz en toneelstukjes.  kortom een geweldige avond. Er waren mooie prijzen voor de 1e, 2e en 3de plaats. Na de Bonte Avond heeft DJ  Gabriel de geweldige disco verzorgd.
Het bleef nog lang onrustig in de slaapzaal, totdat de leiding naar bed ging………alles stil.
 
Voor wij het in de gaten hadden was het al weer vrijdag en moesten de slaapzalen weer netjes gemaakt worden. Iedereen probeerde zijn eigen spullen bij elkaar te zoeken (bijna gelukt, dit jaar veel losse sokken, theedoeken en handdoeken!) en om 2 uur kwamen de eerste ouders ons al ophalen. Eenmaal in de auto vielen veel kinderen al in slaap. Bij aankomst op school stonden vele ouders ons op te wachten.
Namens alle leiding wil ik alle kinderen bedanken voor een geweldig, leuk, gezellig kamp.
Jullie waren geweldig met elkaar. Wij hebben van jullie genoten. Klik hier voor de foto's.
 
Juf Inge