Cirkelkinderen voor kinderen

Cirkelkinderen voor kinderen

Cirkelkinderen voor Ninos de Guatemala…. Feest !
De kinderen hebben tijdens de zeer geslaagde sponsorloop naar alle waarschijnlijkheid een recordbedrag bij elkaar gerend. Op de Slotdag zullen wij het totale bedrag rond 19.30 uur bekend maken. Zorg dat u erbij bent! De run was een enorm succes, mede door de hulp van vele ouders. Jullie waren geweldig! De foto’s staan op de website. Doet u mee om uw kinderen te helpen al het sponsorgeld in te zamelen?!
22 mei: uniformdag. Een blauwe broek/rok en wit shirt zijn voldoende.
24 mei: slotfeestdag op school van 16.00 uur tot 20.00 uur. Komt allen. Met echt Guatemalteeks eten, maar ook westerse gerechten. Workshops voor de kinderen, een grote veiling met o.a. kunstwerken en diensten van leerkrachten. De kinderen kunnen een strippenkaart voor € 5,00 kopen, goed voor 6 workshops. Neem genoeg
(gepast) geld mee of uw pinpas! Het is voor het goede doel. Voor de Guatemalteekse maaltijden hebben wij een Foodtruck op de speelplaats staan. Deze slotdag is bedoeld voor kinderen, ouders en andere belangstellenden.
Het restaurant opent om ca. 17.30 uur. U kunt op school dineren en er lekker wat bij drinken. De grote veiling start rond 18.30 uur. U kunt ook aan een verloting van prachtige producten meedoen. Door € 5,00 in een envelop bij de `loterijdoos` in te leveren, maakt u kans te winnen. De trekking is tijdens de veiling. De veiling wordt geleid door een verrassende gast.


De Cirkel vindt het belangrijk om haar leerlingen mee te geven dat de wereld groter is dan de buurt waarin zij wonen met de school om de hoek. En dat er in die wereld kinderen zijn die minder kans op een goede toekomst hebben. We willen onze kinderen bovendien graag leren om iets voor anderen over te hebben en te doen. Daarom organiseren we eens in de twee jaar het project Cirkelkinderen voor … kinderen. 
 
Hoe werkt het?
Tijdens Cirkelkinderen voor … kinderen proberen de leerlingen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een kleinschalig project in een ontwikkelingsland. Een project dat met de inzet van onze kinderen een aantal doelen kan verwezenlijken. De leerlingen voeren vervolgens een heel aantal activiteiten uit om geld op te halen. Er wordt bijvoorbeeld een sponsorloop georganiseerd, en een Cirkelkinderen voor …kinderen-dag, met allerlei activiteiten voor de leerlingen en een heuse veiling.
 
Het project wordt ook aangegrepen om in alle groepen lessen te verzorgen over het land van het ontwikkelingsproject. Tijdens deze lessen besteden we aandacht aan de taal en cultuur, de ligging en het klimaat van het land. Ook maken de leerlingen kunstwerken, zowel individueel als samen met de klas. Deze kunstwerken worden op De Cirkelkinderen voor …kinderen-dag geveild.
 
Wat gebeurt er met de opbrengst?

2015 - Samen voor Kenia: Een project, dat gesteund werd door juffrouw Helen. Er is totaal € 20.000,-- ingezameld voor een goede drinkwatervoorziening in een dorpje in Kenia. Jongeren uit Noord Holland zijn daadwerkelijk naar Kenia gegaan en hebben intensief meegewerkt aan de realisering van onze doelen. Klik hier voor een volledig verslag.

2013 – Weebale in Oeganda: er is een bedrag van € 21.800 ingezameld. Van het geld is een drinkwatervoorziening voor een groot aantal scholen gerealiseerd. Ook zijn er 2000 muskietennetten aangeschaft. De kinderen kunnen hieronder slapen en lopen daardoor minder kans om malaria te krijgen.
 
2011 – Stichting High5forRehab in Bali/Indonesië: er is een bedrag van € 21.560,90 ingezameld voor een kinderrevalidatiecentrum. Door onze bijdrage is een aantal leslokalen en een speelplaats met inrichting gerealiseerd. Deze worden gebruikt voor therapie en revalidatie van een groot aantal kinderen.
 
2009 – Vijayawada in India: er is een bedrag van € 22.000 ingezameld. Met het geld is een rijstveld aangelegd en zijn een eetzaal en een extra leslokaal gebouwd. Ook is er een autootje aangeschaft voor het vervoer van zieke kinderen.
 
2007 - Blaka Rosoe in Suriname: er is een bedrag van € 20.000 ingezameld. Hiermee zijn leslokalen gebouwd en ingericht. 
 
< terug