Groep 1-2a

Groep 1-2a

Leerkrachten: José Duijvelshoff en Ineke Antonisse

Woensdag 13 juni
was er als afsluiting van het thema sprookjes een sprookjestocht. Wat was iedereen mooi verkleed! Groep 8 kwam helpen om de groepjes te begeleiden en kinderen te schminken. De kinderen konden koekhappen, een parcours lopen in zevenmijlslaarzen, de bal in de vijver van de Kikker koning gooien, de stoelendans doen en nog veel meer! Ze hebben ervan genoten! Klik hier voor de foto's.
Vrijdag 13 april was er Cirkelacademie. Allereerst kwam er een mijnheer bij ons in de klas van een laboratorium. Het was de oom van Noëmi en Kiyla. Hij legde uit wat hij deed op het laboratorium. Hij had allerlei buisjes, trechters, poeders enz. meegenomen.
Ook liet hij zien dat een waxinelichtje dat brandt, met een glazen potje erover heen, het kaarsje uit gaat. Ook deed hij een proef met rode wijnazijn en nog een poeder. Het begon te bruizen en stroomde over het potje. De kinderen werden heel enthousiast en verbaasden zich. Tot slot mochten sommige kinderen zijn witte uniformjas aantrekken. Het was een leuke en leerzame les. Bedankt Hidde voor deze interessante en leuke les.
Daarna kwam de moeder van Ella uit de klas van groep 1-2b van alles vertellen over Turkije. Met behulp van onze smart tv. liet zij zien waar Nederland lag en waar Turkije. Zij liet allerlei foto's zien van dit land en vertelde er veel van. Tot slot werd er een Turks liedje gezongen over dieren van de boerderij. De kinderen mochten de geluiden van de dieren meedoen. De kinderen vonden het erg leuk. Bedankt voor de leuke en leerzame les over Turkije. Klik hier voor de foto´s.

Dinsdag 10 april kregen de kleuters muziekles van een muziekdocent. Het thema was water. Het werd gedaan in onze kleuteraula. Allereerst in een kring, werd besproken waar water vandaan komt. Welke dieren er in water leven. De kinderen mochten bewegen als de golven van de zee en allerlei dieren uit de zee nadoen. Dit gebeurde op muziek. De kinderen vonden het erg leuk!

Vrijdag 16 maart was het een leuke en druk bezette ochtend. Allereerst gingen wij naar de speelzaal waar een heel verkeersproject klaar stond. Er lag een echte verkeersmat met zebrapad, met echt werkend stoplicht. De kinderen leerden alles over het stoplicht, veilig oversteken, rechts rijden, voorrang geven. Ook mochten zij als vrachtwagen, scooter, auto, fiets rijden op de verkeersmat. Ook moesten zij de geluiden van allerlei voertuigen leren herkennen. Ook het autostoeltje en de gordel kwamen aan de orde. Het was een leuke en leerzame les.
Om 11.00u kregen de kinderen in de gymzaal van Kinderrijk een leuke muziekles, gegeven door muziekdocent Kees Sybrandi. Hij vertelde en dramatiseerde een verhaal van Kikker. Ook speelde hij op zijn gitaar en konden de kinderen allerlei leuke liedjes erbij zingen en bewegen als konijnen, slakken enz. De kinderen waren heel enthousiast.
Dit was een heel leuk slot van de vrijdagochtend! Klik hier voor de foto's.

Vrijdag 23 februari was onze groep weer aan de beurt voor de Cirkelshow, samen met de klas van juf Karin en juf Denise. Onze klas mocht als eerste beginnen. Eerst alle kinderen van groep 1 die het liedje Jarig zongen. Allemaal zagen ze er heel jarig uit met hun feestkleding en verjaardagsmutsen. Daarna kwam groep 2 met het liedje Kliederdag. Ze zongen een liedje dat ze lekker mochten kliederen als mama niet thuis was en papa de baas was. Met hun mooie zelfgemaakte muts op. Hierna zong groep 1 een Engels liedje, one little finger en tot slot deed groep 2 de kriebeldans. Helaas liet de techniek ons in de steek en hebben de dans nog even in de kleuteraula over gedaan. De kinderen hebben ontzettend genoten en volgens mij ook alle ouders en opa's en oma's. Ze hebben het supergoed gedaan!

Woensdag 21 februari was onze museumroute. De kinderen waren heel trots op hun werk. Wat leuk dat er zoveel ouders, opa's en oma's kwamen kijken!
Klik hier voor de foto's. Hier kunt u de filmpjes nog een keer bekijken.

Donderdag 8 februari
Vanmiddag gingen we naar de gymzaal om een leuk gymcircuit te doen. Onze gymjuf Silvia had dit klaar gezet samen met een paar andere juffen. De kinderen moesten proberen zich op te trekken m.b.v. een touw over een glijbaan, banken en een mat. Ze mochten pittenzakken proberen te gooien in diverse pilonnen. Springen over touwtjes die over 2 banken hingen. En met klossen lopen om blokjes heen en pilonnen. Het was een leuke gymles.

Dinsdag 5 december was het dan zover! Sinterklaas zou weer op school komen met zijn Pieten. Op het schoolplein stonden alle kinderen van de Cirkel met alle juffen, meester Fred en ouders van de kinderen. Onderhand werd er leuke muziek gespeeld en flink gezongen. Na een tijdje kwam er een ambulance aan en......wie lag op de brancard? Sinterklaas! Wat fijn dat hij er was in levende lijve. Er werd gezongen en nog een superleuke pietendans gedaan, die alle kinderen hadden ingestudeerd. Daarna gingen we naar binnen. Al gauw kwam de Sint in onze klas met zijn Pieten. De kinderen kregen limonade met wat lekkers. Wat was het gezellig! Toen gingen we buiten spelen. Daarna deden we het Sinterklaasspel met een dobbelsteen. Alle kinderen kregen een mooi kado! Tot slot werd er lekker gespeeld. De werkjes uitgedeeld en was de ochtend voorbij! Wat jammer! We moeten weer 1 jaar wachten op de goede Sint!

Vrijdag 1 december kwam de papa van Daniel uit onze klas koken. Hij had allerlei etenswaren meegenomen. Hij liet een blikje ananas zien en een echte verse ananas. Die mochten de kinderen ook voelen. Zo had hij een pak vanille vla mee, maar ook vanillestokjes. Hij liet de kleuters zien hoe echt grof zout eruit ziet en hoe het voelt. Ook had hij een citroen bij zich en een komkommer. De kinderen mochten allemaal een plakje pakken. Een zoete aardappel en chips liet Marc zien. Ook een potje appelmoes uit de supermarkt. Van een zak verse appels zou appelmoes gemaakt worden. Het electrische stelletje en de pan stonden al klaar. Zelf had Marc allerlei lepels en kookattributen bij zich. Daniel, Tijn, Ella en Yfke gingen een handje helpen. Onderhand mochten de kinderen spelen en werken. Na een poosje was de appelmoes klaar. Toen konden de kinderen gaan smullen.Marc, bedankt voor deze leuke en leerzame kookwokshop! Het was erg gezellig! De kinderen hebben genoten! Aan het eind van de ochtend kregen alle kinderen een beetje chips tot slot.

Donderdag 30 november kwamen er 4 strooipieten bij ons in de klas! Ze strooiden pepernoten en deelden ze uit aan de kinderen. Ze gingen op tafel zitten en 2 pieten gingen zelfs op tafel staan! Zij gooiden pepernoten naar elkaar. De kinderen hebben genoten! Klik hier voor meer foto's.

Woensdag 29 november
Vanochtend was het dan zover! Er zouden pepernoten gemaakt worden in de klas. Onze klassenmoeder Cyrella maakte het deeg al thuis, zodat de kinderen meteen konden beginnen. Allereerst moest de lange brief van Sinterklaas voorgelezen worden. De kinderen moesten af en toe wel erg lachen. De Sint had in de poppenhoek geslapen en onder het buro van meester Fred. Ook was hij zijn onderbroek kwijt geraakt. Hierna gingen de moeders van Yfke, Ella en Joy direct met de kinderen aan de slag. Er werden mooie pepernoten gedraaid. Steeds werd er gewisseld. Als de pepernootjes klaar waren, werden er zakjes gevouwen, met een mooie sticker erop van Sint of Piet. 
Of een kleurplaat gekleurd. Deze mama's namen de bakplaten mee om af te bakken. Ook de mama van Lisette kwam afbakken. We hadden nog hulp van de mama van Kyano. Zij hielp de kinderen met de computer. Geweldig zoveel hulpouders! Lieve mensen, bedankt voor jullie inzet en gezelligheid!
Morgen gaan de kinderen smullen! Klik hier voor de foto's.

Woensdag 18 oktober gingen wij popcorn maken. De mama van Joy en Boris zou ons komen helpen samen met de mama van Jamie uit de klas van juf Karin. Het zou buiten op de patio gedaan worden. Een electrisch kookplaatje, een hele grote pan, wat olie en zakjes mais stonden klaar. De kinderen werden heel enthousiast toen zij dit allemaal zagen. Eerst gingen wij zakjes vouwen met een mooie sticker erop, om de popcorn in te doen. Groepje voor groepje mochten de kinderen naar buiten. Ze hoorden de mais in de pan al tikken. Even later zagen zij de overheerlijke popcorn. De kinderen mochten kiezen of zij zoete of zoute popcorn wilden hebben. De meesten konden niet wachten met opeten. Het ging er supersnel in. Na afloop was er nog een bak met popcorn over. Dit werd nog eens verdeeld onder alle kinderen. De kinderen hebben zitten smullen! Hulpmama's, hartelijk bedankt voor alle hulp! Het was erg gezellig  en de kinderen hebben genoten! Klik hier voor de foto's.

Vrijdag 6 oktober was onze eerste Cirkelshow van dit schooljaar. Alle kinderen hadden er heel veel zin in. We begonnen om 8.30u. Eerst was de klas van juf Corine aan de beurt. Daarna de groep van juf Rianne. Iedereen had leuke liedjes, versjes en dansjes ingestudeerd. Daarna was onze klas aan de beurt. We begonnen met een versje van een bed vol beren. De kinderen hadden allemaal een muts met een berenkop erop. Ze deden het erg goed.
Toen kwamen alle meisjes, de meeste verkleed in feestjurk of prinsessenjurk. Zij zongen het liedje van Wolkenland. Het klonk erg lief en zag er erg leuk uit. Tot slot kwamen de jongens met het liedje van Hoki spoki. Een lied over een spook. Er waren zelfs een paar kinderen verkleed als spook. Zij kenden het liedje heel goed en deden enthousiast mee. Het was een heel gezellige en leuke Cirkelshow! Klik hier voor de foto's.

Dinsdag 3 oktober 
Wat een opkomst! Opa’s en oma’s die vertelden hoe het vroeger op school was en de juf hoe het nu gaat in de klas.
In circuitvorm kwamen de kleuters en de “visite” in aanraking met verschillende
materialen zoals, lego, nopper, kapla, reken en taalmateriaal. En wat een samenwerking! Onder het genot van een kopje thee met een koekje  werd er voluit
gebabbeld en gespeeld. Zelfs tijdens het buitenspelen gingen sommige opa’s en oma’s helemaal los.
Hier kunt u zien hoe dat eruit zag. Veel kijkplezier…