Groep 1-2a

Groep 1-2a

Leerkrachten: José Duijvelshoff en Ineke Antonisse


Woensdag 15 mei was dan de sponsorloop voor Cirkelkinderen voor kinderen. 's Morgens kwamen de kinderen allemaal in sportkleding op school. Iedereen had er zin in. Opgewonden gingen we naar het grote schoolplein. Na de warming up met onze gezamenlijke dans en het sponsorlied, zou de run gaan beginnen. Allereerst de groepen 8, 7, 6 enz. Als laatste gingen de kleuters van start. Iedereen werd enthousiast aangemoedigd aan de kant door alle ouders, opa's, oma's en leerkrachten.
Soms vergaten de kinderen zelfs een stempel te halen en renden door. Onderweg stonden hulpouders met bekers water. De kinderen hebben fantastisch gelopen. Vele ouders dachten dat de kleuters hooguit 1 of 2 rondjes zouden rennen. Maar bijna alle kinderen renden enthousiast 10 rondjes. Zelfs nog 14 rondjes. Echt ongelooflijk! Allemaal voor het goede doel! Wij zijn supertrots op de kinderen. En nu komt volgende week nog de slotdag! Wij zijn benieuwd! Klik hier voor de foto's.

Dinsdag 14 mei: Gezellig met de hele groep naar Elsenhove. De les heet "erin en er weer uit"en gaat over poep van dieren. De voorbereiding in de klas werkte al aanstekelijk vanwege het woord "poep"! Er kwamen allerlei voorbeelden en verhalen los en de aangeboden filmpjes en verhalen waren erg leuk. Met 6 groepjes liepen we rond op de boerderij om verschillende soorten poep te bewonderen van de beesten. Het was een super interactieve activiteit deze keer.  Er werd geroken, geproefd en gekeken. En als afsluiting nog heerlijk gespeeld in de avontuurlijke speeltuin. Lieve hulpouders nog bedankt voor het begeleiden en rijden.
We hebben genoten met z'n allen...

Woensdag 6 maart hadden we een uitvoering van" kleine en grote beer" op school. De kinderen hadden 2 keer een repetitie gehad samen met juf Rosanne van de muziekschool. Het was drama, dans en zang. Juf Rosanne las een verhaal voor van kleine en grote beer. Hier werd op gedanst, bewogen en tot slot een leuk lied gezongen. Juf Rosanne begeleidde de kinderen op haar gitaar.
In de ochtend was er nog een generale repetitie. Na het fruit eten was de voorstelling in de aula samen met de groep van juf Karin. Alle papa's en mama's kwamen kijken. Het was heel leuk en de kinderen deden het supergoed! Wat was het een gezellige ochtend!

Donderdag 28 februari hadden wij Werelddansdag op school.
Vroeg in de ochtend hadden wij een dansworkshop in de gymzaal samen met groep 1-2b. We deden eerst een leuke warming up op muziek. Hierna gingen wij een feestdans instuderen. Dit ging aardig goed. s Middags was de voorstelling in de Meent. Wij mochten als eerste beginnen. De kinderen hadden allemaal vrolijke kleren aangetrokken en gezellige feestmutsen op. Het zag er heel leuk uit! Daarna waren andere groepen aan de beurt. Er kwam een Japanse dans, Hawaii dans, Italiaanse dans, Streetdance enz. Het was een gezellige middag! En alle papa's en mama's kwamen kijken. Tot slot kregen de kinderen na afloop in de klas nog een zakje chips. Het was een reuze leuke dag! Klik hier voor de foto's.

Woensdag 21 november was een echte feestdag! Het was Engelse dag en alle kinderen en juffen en meesters kwamen in blauw- witte kleding op school.
Allereerst begonnen we in het Engels goedemorgen te zeggen. Ook ons liedje van de dagen van de week, deden we in het Engels. De kinderen vertelden hoe ze heetten met: my name is..... Hierna volgden er nog allerlei Engelse woorden en tellen in het Engels en de kleuren. Daarna gingen de kinderen in groepjes van 4 helpen tomatensoep te maken en appelmoes, met behulp van onze 2 lieve klassenouders Tamara en Margriet (mama van Kyano en mama van Joy).
Even buiten spelen en hierna de heerlijke soep proeven en de appelmoes opeten. Dat was smullen geblazen! Toen de fruitpauze erna. Tot slot kwam juf Rosanne van de muziekschool een heel leuke muziekles geven. Ze begon met allerlei grappige zangoefeningen. Met haar gitaar leerde ze de kinderen een leuk liedje met improvisatie. Daarna kregen alle kinderen een muziekinstrument. Ze vormden een echt orkest. De juf was de dirigent. De kinderen deden heel gezellig mee en luisterden erg goed! Nog even kort spelen en de ochtend was voorbij!  Tamara en Margriet, heel erg bedankt voor jullie hulp! De kinderen hebben genoten! Het was gezellig!