Groep 1-2b

Groep 1-2b

Leerkracht: Karin Hermanns

Woensdag 10 juli
was er een afscheid van de oudste kleuters georganiseerd. Een gezellige picknick buiten op de patio op het schoolplein. De kinderen genoten en wat hebben ze me verwend!!! Lieve woorden, lieve knuffels en mooie, lieve, lekkere cadeaus. 

Bedankt allemaal! Een fijne vakantie en tot maandag 26 augustus! 
Liefs van Karin

Dinsdag 25 juni hielden we een waterfeest! Lekker spelen met water en genieten van het mooie weer!

Vrijdag 21 juni begin van de zomer en een geweldige Cirkelshow! Wat deden de kinderen goed hun best! "Koen maak je mijn schoen",  "Vies klein varkentje" en 'Muzikantje" met schudeitjes en een oefening muziek/geen muziek en harder, zachter. Leuk dat er zoveel publiek was!

Donderdag 20 juni
De kinderen hebben een prachtige kaars van bijenwas gemaakt. Juf Corine is imker en had voor lont en was gezorgd. Tessa kwam de kinderen helpen.
Bedankt voor alle schoonmaakhulp!!! We schieten al lekker op!

Wat een prachtige ochtend woensdag 12 juni!
Sportdag met met allemaal enthousiaste hulpouders en enthousiaste kinderen!
Tot slot een ijsje en een echte medaille! Klik hier voor de foto's.

Woensdag 5 juni was er een Kanjerochtend voor de ouders.
Ik las het eerste verhaal voor, speelde de petjes, maakte de rups, gaf complimentjes en we zongen het Kanjerlied!
Fijn dat er zoveel ouders kwamen luisteren en mee kwamen doen! Klik hier voor de foto's.

Vrijdag 17 mei kwamen de papa van Tom en de mama van Roy werken in de tuintjes met de kinderen. Het ziet er weer prachtig uit en er zijn weer allerlei plantjes in de aarde gezet.

Donderdagmiddag 16 mei gingen we naar Esenhove. "Erin en er weer uit" heette de les. Het ging over poep van de dieren. Het was heel leuk en ook nog eens heerlijk weer! In de klas las ik het boek "Over een kleine mol "voor. Alle hulpouders ontzettend bedankt. Fijn dat de klassenmoeders zich zo inzetten om genoeg hulp te krijgen. Klik hier voor de foto´s.

Woensdag 15 mei liepen we met z'n allen de sponsorloop.
Fred en de wethouder hielden een kort praatje, kinderen van groep 8 deden een dansje met iedereen voor de warming up en we zongen het lied "Hé ga je mee". De kinderen waren super gemotiveerd en hebben geweldig gelopen en gerend. In de klas kregen ze een heerlijk plakje cake en een bekertje limonade. Hulpouders en ouders die kwamen aanmoedigen: BEDANKT!
Nu kunnen ze het geld ophalen en bij mij inleveren voor het bouwen van een school in Sierra Leone..

Maandagmiddag 6 mei kwam juf Tisja met alle kinderen uit de klas stop motion filmpjes maken met de IPads. In groepjes van 2 gingen ze aan de slag! Superleuk!! Klik hier voor de foto's en filmpjes.

Donderdag 18 april kwamen de meeste kinderen in pyjama naar school met prachtig versierde Paasdozen met ontbijt voor een ander. We ontbeten, luisterden naar het verhaal van Pancratius Paashaas, deden het spelletje/liedje van haasje Paashaas en "Rode stippen op een ei". Als verrassing kwam de Paashaas die ons vroeg te helpen met het zoeken naar de eitjes op de patio. De kinderen kregen een chocolade-lolly als beloning (of een paar winegums bij allergie). Het was ook nog speelgoedochtend dus een heerlijke ochtend met prachtig zonnig weer. Een fijne vakantie en tot maandag 6 mei! Klik hier voor de foto's.

Vrijdag 12 april
Wat een drukke week hadden we! Maandagmiddag deden we de laatste keer van 5 keer circuit met de kleutergroepen. In onze klas speelde ik poppenkast. Dinsdag de verjaardag van Romi. Woensdag muziek/gespeeld verhaal van juf Larissa van de muziekschool. Donderdagmiddag versierden we m.b.v. kinderen van groep 5 de Palmpaasstokken en vrijdag hadden we een Koningsontbijt en de Palmpaasoptocht. Ouders bedankt voor het lenen van plakbandapparaten en voor het meelopen van de Palmpaasoptocht! Klik hier voor de foto's.

Vrijdag 5 april kwam Sharon als politieagente naar school. Zij vertelde heel veel dingen, de kinderen wisten ook veel en ze mochten ook vragen stellen. Super interessant om echte handboeien vast te mogen houden! Het pistool bleef uiteraard veilig in de holster. De kinderen kregen een boekje met kleurplaten, een sleutelhanger en een hulppet van de politie. De agente las zelfs nog even voor uit ons Paas-voorleesboek "Drie ei is een Paasei". Klik hier voor de foto's.

Maandag 1 april
Siena loopt deze week stage bij ons. Zij zit in de tweede klas van De Groenstrook. Ze kon meteen maandagmiddag 1 april helpen met de spelletjesmiddag. Ook Leila hielp in onze klas deze middag.
Verder hielpen Ghislaine, Max, Rayn, Jelle en Alisha. Het was een gezellige maar ook leerzame middag!

Wat een geweldige dag was het woensdag 27 maart!
De kinderen kwamen prachtig verkleed binnen. Daarna een spectaculaire opening in de gymzaal van de Meent. De juffen en meesters voerden 3 acts op: een gespeeld verhaal ( "Aadje Piraatje") door de juffen van de groepen 1 en 2, een lied van Dirk Scheele met beweging door de leerkrachten van de groepen 3, 4 en 5 en er werd synchroon gezwommen door de leerkrachten van de groepen 6, 7 en 8.
Daarna naar de klas waar ik ontzettend werd verwend door de kinderen! Ze kregen een lekker zakje chips. Daarna even naar buiten, limonade en daarna begon het grote feest: Rondlopen door de hele school (zelfs in de gymzaal van de Meent) waar overal wat te doen was. (Zie de armbandjes van de kinderen).
Het mooiste cadeau vond ik dat iedereen blij was en genoten heeft! Maroesja, Cynthia, Danielle, Linda, Sanaen Adonia bedankt voor de cup cakes en voor de hulp bij de spelletjes en schminken.
Alle kinderen en ouders bedankt voor de prachtige cadeaus!! Klik hier voor de foto's.

Maandag 25 maart kwam Derk Jan een les geven over geld in het kader van de week van het geld.
De kinderen zagen een filmpje, hoorden een liedje en zagen de bladzijden van hun werkboek op het smartboard. Ze kregen een werkboekje, een gum en een placemat. Het was een leuke en  leerzame les! Klik hier voor de foto's.

Wat een gezellige ochtend was dat woensdag 20 maart!
Juf Danielle was er de hele ochtend en maakte met de kinderen een wortel, Liron kwam frushi (fruitsushi) maken met de kinderen , Marieke kwam groenten laten proeven (ook m.b.v een kleurendobbelsteen-spel), Anuradha kwam de paastak neerzetten en er kwam ook nog een duif voor de tweede keer deze week binnen in de klas! Klik hier voor de foto's.

Woensdagochtend 13 maart kwam T (moeder van T) met de kinderen wc-rolletjes met pindakaas en vogelzaad maken voor de vogels.
We hadden een circuit met: Kralenplank, spelen in het restaurant, werken op de  IPad, spelen met mozaïek en spelen met de prismo.
De kinderen vonden het superleuk (en lekker

Woensdag 6 maart hadden we generale repetitie van "Ga je mee kleine beer?" en om 10.45 uur de voorstelling samen met groep 1-2 a van juf Ineke en juf José. Wat leuk dat er zoveel publiek was en wat deden de kinderen goed hun best!!!

Dinsdag 26 februari kwam juf Rosanne van de muziekschool met de klas oefenen voor de voorstelling op woensdag 6 maart. Ook vandaag (dinsdag 5 maart) kwam ze weer om te oefenen.
Morgen de generale repetitie en om 10.45 uur de voorstelling in de aula t/m 11.15 uur. De voorstelling gaat over het boek "Ga je mee kleine beer". Als het mogelijk is: Kom kijken! Het is echt de moeite waard! Klik hier voor de foto's.

Donderdag 28 februari was er Cirkeldag.
De kinderen kwamen prachtig ge/verkleed binnen en al snel gingen we naar de speelzaal om samen met de groep van juf Ineke en juf José te oefenen. We maakten in de klas nog een mooie muts en 's middags was de voorstelling. Wij hadden een fantasiedans. De andere klassen hadden een dans over een land. We hebben er allemaal van genoten. In de klas tot slot ook nog een heerlijk zakje chips gegeten. Klik hier voor de foto's.

Donderdag 31 januari gingen we naar het Cobra museum. Fijn dat we genoeg ouders hadden die reden en de kinderen begeleidden!
We maakten twee groepen met elk een juf en zij hadden de vogels Karel en Piertje bij zich. samen zochten we naar dieren in schilderijen. Ook zagen we een beeldje van brons. Tot slot mochten de kinderen zelf een kunstwerk maken met potlood, wasco en waterverf.

Maandagmiddag 28 januari kwamen er 9 kinderen van groep 8 spelletjes met de kleuters spelen. Lekker spelen in kleine groepjes. Heel leerzaam en heel gezellig! Klik hier voor de foto's.

Dinsdag 22 januari: Sneeuwpret!
Ik las voor over Lars de ijsbeer en we luisterden en zongen over de bruine beer en de ijsbeer. Klik hier voor de foto's.

Woensdag 16 februari kwam de mama van Valain voorlezen over André het astronautje.
We hebben het over het thema ruimte. De kinderen leren allerlei woorden en begrippen, spelen dat ze astronaut zijn, zien op de Ipad planeten, bouwen raketten, maken afbeeldingen over ruimte dingen op de kralenplank, leren een versje, leren liedjes, bouwen met lego een spaceshuttle of iets anders vouwen, knutselen en nog veel meer. Klik hier voor de foto's.
Een tip: Op You Tube kun je Paxi Nederlands typen en dan zie je hele leuke, leerzame filmpjes!

Maandag 14 januari openden we het thema ruimte op het voetbalveld aan de overkant.
Alle kinderen stonden achter het hek. Raai de Kraai en juf José wilden weten hoe ze naar de maan konden komen. Er waren twee flessen gevuld met water, een kurk erin met ventiel en een fietspomp eraan. Toen juf José en juf Corine gingen pompen kwam er lucht in de flessen en schoten de flessen de lucht in! spectaculair maar toch niet hoog genoeg om naar de maan te komen. Klik hier voor de foto's.

Wat een mooie woensdag 19 december!
's Morgens gewoon in de klas, 10.30 uur het sterrenlied met de hele school en heel veel ouders die kwamen kijken en luisteren. Daarna in de school werkjes op de Kerstmarkt kopen, bioscoop, disco, mandala's kleuren, luisteren en kijken naar het Kerstverhaal en luisteren naar het orkest, de blazersklas en het koor.
's Avonds was iedereen prachtig aangekleed voor het Kerstdiner. Er werd gezellig gegeten, juf las het Kerstverhaal voor en we speelden 'Kerstboombelletje".
Een fijne vakantie, gezellige kerstdagen en een goed uiteinde en een gezond en gelukkig nieuwjaar!

Vrijdag 14 december kwamen bijna alle kinderen in een mooie kerstoutfit naar school. Van Kerstman/vrouw tot rendier of Kerstboom en ijsbeer. Klik hier voor de foto's.

Dinsdag 11 december
De school en klas is met behulp van ouders weer in een prachtige kerstsfeer gebracht! Nogmaals héél veel dank hiervoor!! De "eetlijst" wordt vandaag of morgen opgehangen, dus iedereen kan zich inschrijven. Het is leuk als iedereen iets meeneemt....je kan ook servetten meenemen of kleine lichtjes voor op de tafels. Schrijf het wel op de lijst zodat we weten hoeveel en wat er komt.
We zijn al druk bezig met het maken van waxinelichtjes-houders die de ouders woensdag 19 december van hun eigen kind kunnen kopen voor één euro. De opbrengst komt ten goede aan de wederopbouw van de Urbanuskerk.
Schrijven jullie ook op de lijst als je kind woensdag met iemand anders meeloopt?

Woensdag 5 december vierden we de verjaardag van de Sint. Wat een feest was het!
Sint kwam aan in een brandweerautootje, we deden een cadeautjesspel en de Sint en zijn 2 pieten kwamen op bezoek. De kinderen en juffen genoten!!

Donderdagochtend 29 november werd er plotseling op de deur geklopt en kwamen er twee pieten binnen met een megafoon. Zij deden een brandoefening omdat ze bij de brandweer wilden werken.
We gingen snel in de brandrij en gingen naar buiten. Daarna gingen we weer naar binnen en kwamen de pieten nog even gezellig meedansen en pepernoten en ander strooigoed geven en strooien..

Vrijdag 23 november kwam Sana (moeder van Inayah) voor de Cirkelacademie vertellen over haar beroep als verpleegkundige. Ze had een echte stethoscoop mee, een verbandkoffertje en een oor-thermometer. Alle kinderen wisten ook wel iets te vertellen over een prikje, verbandje of pleister. Het was heel erg leuk en interessant.

Woensdag 21 november: Engelse dag! We kwamen in blauw/witte kleding op school. We spraken veel Engels, zongen Engelse liedjes en kregen een echt Engels biscuitje van Raphael en Giora en een Engels dropje van school. Juf Melissa kwam als een echte Engelse theejuffrouw langs met Engelse thee voor de juf! Daarna kwam juf Rosanne van de muziekschool. Zij deed allerlei oefeningen met de kinderen: Opwarmen van handen, mond, stem, etc. , hard/zacht spelen , etc. Met instrumentjes werd op de maat gespeeld en zelf speelde zij gitaar. De kinderen leerden het liedje over geluiden. Ook werkten we vandaag nog in circuit, speelden we buiten, is er voorgelezen en keken we een filmpje over Sinterklaas. Een hele gezellige ochtend!

Dinsdag 20 november
Wat was dat??? Dinsdagochtend kwamen de kleuters verbaasd, geschrokken en blij binnen!
De rommelpieten waren geweest! Wc-papier overal, Nopper, Duplo en zelfs paardenpoep op de grond!!! Gelukkig zat er een prachtig cadeautje in de gymschoenen: Een sleutelhanger en wat strooigoed. De juf trof het minder...een nepdrol. Tja, dat krijg je ervan als je een papieren wortel voor het paard in je schoen doet, i.p.v. een mooie tekening of kleurplaat. Pieten, bedankt voor jullie komst in de nacht!


Donderdag 15 november kwamen Ratasha (mama van Mariam) en Sharon (mama van Raphael en Giora) helpen met het maken van appelmoes en het maken van een rupsje. Verder mochten de kinderen in circuit een appel uitprikken/knippen, met de Ipads en tekenen op het recept van de appelmoes.
De appelmoes was heerlijk!

Woensdag 14 november mochten een paar kinderen wintergerst in de tuintjes zaaien met Linda (mama van Noor).

Dinsdagmiddag 13 november maakten we samen tomatensoep van tomaten die uit de tuin op de patio kwamen. Juf Corine had er al sap van gemaakt!
We bespraken wat we allemaal nodig hadden en iedereen mocht wat doen. Juf Annemiek bleef bij de hete pan en schepte de soep in bekertjes.  Bijna alle kinderen vonden het heerlijk.
Na schooltijd mochten de papa's, mama's, zusjes en broertjes ook nog komen proeven.

Maandag 12 november hebben we heerlijke worteltjes geproefd die Jef (papa van Tom) vrijdag met de kinderen uit de tuin had gehaald. Ook hebben de kinderen vrijdag bolletjes in de grond gedaan.
's Middags kwamen er kinderen uit groep 8 om gezellig spelletjes met de kleuters te spelen: Charlotte, Max, Sem, Rayn, Maurits en Mariam. Klik hier voor de foto's.

Donderdag 18 oktober
Alle moeders en oma bedankt voor het voorlezen!
Dit waren de boeken die voorgelezen zijn:
Mariska (mama van Valain): "De mooiste vis helpt een ander."
Tessa (mama van Tom): "Met Daan de zwaan naar Afrika."
Marieke (mama van Lisanne): "Waar ben je Dikkie Dik.'
Tamara (mama van Kay): "Kom erbij".
Nellie (oma van Tom): 'Jan en Noor samen op vakantie."
Anuradha (mama van Shambavi): "Petra de poes", "Koba de koe", "Klara de kip".
Delphine (mama van Maxim): "Diepzeedokter Diederik".

Woensdag 17 oktober sloten we het post/landenproject af met een speurtocht met opdrachten en activiteiten. De kinderen van groep 8 van juf Kim hadden een groepje kinderen met ook kleuters uit de klas van juf Ineke/ juf José en juf Tisja.
De kinderen waren enorm enthousiast over het schminken, de sprint, het bouwen van een brug, het Arabische schrift, de pinguïn race, het sneeuwballen gooien, etc. Klik hier voor de foto's.

Vrijdag 12 oktober mochten de kinderen optreden op het podium voor de Cirkelshow.
Een groepje kinderen speelde met de poppenkast-kanjer-poppen een stukje van de Kanjertraining, een groepje kinderen zong een kleurenliedje en een groepje kinderen zong een Engels liedje over de vingers.

Woensdag 10 oktober kwamen Margriet (mama van Boris), Tamara (mama van Kay) en Inge (mama van Lisette uit 1-2 a) mais voor ons poffen. De kinderen vouwden een zakje en mochten kiezen uit zoete en zoute popcorn.

Maandag 8 oktober
Vorige week zijn we weer begonnen met het kweken van champignons. Er is al wat witte schimmel te zien. We wachten vol spanning af!!
Woensdag 3 oktober openden we met de hele school de kinderboekenweek. We maakten met alle kinderen een grote, dikke kring. Het liedje van de kinderboekenweek werd gezongen en in het midden van de kring lazen kinderen gedichten over vriendschap voor.
Donderdag 4 oktober las Tessa (mama van Tom) een boek voor.

Maandag 1 oktober
Maandagmiddag 1 oktober kwamen Brandon, Ilia, Nowi, Jelle en Bruno uit groep 8 bij ons om gezelschapsspelletjes te spelen. Om de beurt, op je beurt letten, tellen, kleuren, samen spelen samen delen…..een gezellige leerzame middag!

Dinsdag 25 september hadden we opa/oma-middag!
Wat was het druk!! Echt heel gezellig dat er zoveel belangstelling was.
We zaten eerst in de kring. Daar zongen we liedjes (Nederlands en Engels) en vroegen we naar de leeftijd van de opa’s en oma’s. De oudste (opa) in de klas was 77 en de jongste kleuter was 4. Daar zat 73 jaar verschil tussen, rekenden we samen uit.
Toen speelden we buiten en daarna was het tijd om binnen te gaan kiezen van het bord. Wederom speelden de opa’s en oma’s onder het genot van een kopje koffie, thee of een glas water en een koekje mee met de kinderen. Ook werd er gezamenlijk opgeruimd.
Tot slot lazen een paar opa’s/oma’s voor.
Bedankt voor jullie enthousiast reacties opa’s en oma’s!
 
We zijn weer gezellig begonnen! 
Ily, Inayah en Maxim zijn nieuw bij ons. Raphael en Giora (een jongenstweeling) starten binnenkort.
De kinderen hebben alweer veel geleerd en gedaan: De regeltjes herhalen en samen een "contract" opgesteld, tellen, cijfers herkennen, kleuren, vormen, versjes, liedjes, Engels, de schuine vouw, knippen, plakken, hoe ruim je op, hoe ga je naar de wc, buitenspelen, overblijven, Kanjerles, gymles...
Het is heel fijn dat we om de week op dinsdag van juf Manja gym hebben en elke donderdag van juf Nicky. tussendoor geef ik natuurlijk zelf ook gym- en spelles!