Groep 1-2b

Groep 1-2b

Leerkracht: Karin Hermanns

Donderdag 15 november
kwamen Ratasha (mama van Mariam) en Sharon (mama van Raphael en Giora) helpen met het maken van appelmoes en het maken van een rupsje. Verder mochten de kinderen in circuit een appel uitprikken/knippen, met de Ipads en tekenen op het recept van de appelmoes.
De appelmoes was heerlijk!

Woensdag 14 november mochten een paar kinderen wintergerst in de tuintjes zaaien met Linda (mama van Noor).

Dinsdagmiddag 13 november maakten we samen tomatensoep van tomaten die uit de tuin op de patio kwamen. Juf Corine had er al sap van gemaakt!
We bespraken wat we allemaal nodig hadden en iedereen mocht wat doen. Juf Annemiek bleef bij de hete pan en schepte de soep in bekertjes.  Bijna alle kinderen vonden het heerlijk.
Na schooltijd mochten de papa's, mama's, zusjes en broertjes ook nog komen proeven.

Maandag 12 november hebben we heerlijke worteltjes geproefd die Jef (papa van Tom) vrijdag met de kinderen uit de tuin had gehaald. Ook hebben de kinderen vrijdag bolletjes in de grond gedaan.
's Middags kwamen er kinderen uit groep 8 om gezellig spelletjes met de kleuters te spelen: Charlotte, Max, Sem, Rayn, Maurits en Mariam. Klik hier voor de foto's.

Donderdag 18 oktober
Alle moeders en oma bedankt voor het voorlezen!
Dit waren de boeken die voorgelezen zijn:
Mariska (mama van Valain): "De mooiste vis helpt een ander."
Tessa (mama van Tom): "Met Daan de zwaan naar Afrika."
Marieke (mama van Lisanne): "Waar ben je Dikkie Dik.'
Tamara (mama van Kay): "Kom erbij".
Nellie (oma van Tom): 'Jan en Noor samen op vakantie."
Anuradha (mama van Shambavi): "Petra de poes", "Koba de koe", "Klara de kip".
Delphine (mama van Maxim): "Diepzeedokter Diederik".

Woensdag 17 oktober sloten we het post/landenproject af met een speurtocht met opdrachten en activiteiten. De kinderen van groep 8 van juf Kim hadden een groepje kinderen met ook kleuters uit de klas van juf Ineke/ juf José en juf Tisja.
De kinderen waren enorm enthousiast over het schminken, de sprint, het bouwen van een brug, het Arabische schrift, de pinguïn race, het sneeuwballen gooien, etc. Klik hier voor de foto's.

Vrijdag 12 oktober mochten de kinderen optreden op het podium voor de Cirkelshow.
Een groepje kinderen speelde met de poppenkast-kanjer-poppen een stukje van de Kanjertraining, een groepje kinderen zong een kleurenliedje en een groepje kinderen zong een Engels liedje over de vingers.

Woensdag 10 oktober kwamen Margriet (mama van Boris), Tamara (mama van Kay) en Inge (mama van Lisette uit 1-2 a) mais voor ons poffen. De kinderen vouwden een zakje en mochten kiezen uit zoete en zoute popcorn.

Maandag 8 oktober
Vorige week zijn we weer begonnen met het kweken van champignons. Er is al wat witte schimmel te zien. We wachten vol spanning af!!
Woensdag 3 oktober openden we met de hele school de kinderboekenweek. We maakten met alle kinderen een grote, dikke kring. Het liedje van de kinderboekenweek werd gezongen en in het midden van de kring lazen kinderen gedichten over vriendschap voor.
Donderdag 4 oktober las Tessa (mama van Tom) een boek voor.

Maandag 1 oktober
Maandagmiddag 1 oktober kwamen Brandon, Ilia, Nowi, Jelle en Bruno uit groep 8 bij ons om gezelschapsspelletjes te spelen. Om de beurt, op je beurt letten, tellen, kleuren, samen spelen samen delen…..een gezellige leerzame middag!

Dinsdag 25 september hadden we opa/oma-middag!
Wat was het druk!! Echt heel gezellig dat er zoveel belangstelling was.
We zaten eerst in de kring. Daar zongen we liedjes (Nederlands en Engels) en vroegen we naar de leeftijd van de opa’s en oma’s. De oudste (opa) in de klas was 77 en de jongste kleuter was 4. Daar zat 73 jaar verschil tussen, rekenden we samen uit.
Toen speelden we buiten en daarna was het tijd om binnen te gaan kiezen van het bord. Wederom speelden de opa’s en oma’s onder het genot van een kopje koffie, thee of een glas water en een koekje mee met de kinderen. Ook werd er gezamenlijk opgeruimd.
Tot slot lazen een paar opa’s/oma’s voor.
Bedankt voor jullie enthousiast reacties opa’s en oma’s!
 
We zijn weer gezellig begonnen! 
Ily, Inayah en Maxim zijn nieuw bij ons. Raphael en Giora (een jongenstweeling) starten binnenkort.
De kinderen hebben alweer veel geleerd en gedaan: De regeltjes herhalen en samen een "contract" opgesteld, tellen, cijfers herkennen, kleuren, vormen, versjes, liedjes, Engels, de schuine vouw, knippen, plakken, hoe ruim je op, hoe ga je naar de wc, buitenspelen, overblijven, Kanjerles, gymles...
Het is heel fijn dat we om de week op dinsdag van juf Manja gym hebben en elke donderdag van juf Nicky. tussendoor geef ik natuurlijk zelf ook gym- en spelles!