Groep 1-2b

Groep 1-2b

Leerkracht: Karin Hermanns

Maandag 14 januari 
openden we het thema ruimte op het voetbalveld aan de overkant.
Alle kinderen stonden achter het hek. Raai de Kraai en juf José wilden weten hoe ze naar de maan konden komen. Er waren twee flessen gevuld met water, een kurk erin met ventiel en een fietspomp eraan. Toen juf José en juf Corine gingen pompen kwam er lucht in de flessen en schoten de flessen de lucht in! spectaculair maar toch niet hoog genoeg om naar de maan te komen. Klik hier voor de foto's.

Wat een mooie woensdag 19 december!
's Morgens gewoon in de klas, 10.30 uur het sterrenlied met de hele school en heel veel ouders die kwamen kijken en luisteren. Daarna in de school werkjes op de Kerstmarkt kopen, bioscoop, disco, mandala's kleuren, luisteren en kijken naar het Kerstverhaal en luisteren naar het orkest, de blazersklas en het koor.
's Avonds was iedereen prachtig aangekleed voor het Kerstdiner. Er werd gezellig gegeten, juf las het Kerstverhaal voor en we speelden 'Kerstboombelletje".
Een fijne vakantie, gezellige kerstdagen en een goed uiteinde en een gezond en gelukkig nieuwjaar!

Vrijdag 14 december kwamen bijna alle kinderen in een mooie kerstoutfit naar school. Van Kerstman/vrouw tot rendier of Kerstboom en ijsbeer. Klik hier voor de foto's.

Dinsdag 11 december
De school en klas is met behulp van ouders weer in een prachtige kerstsfeer gebracht! Nogmaals héél veel dank hiervoor!! De "eetlijst" wordt vandaag of morgen opgehangen, dus iedereen kan zich inschrijven. Het is leuk als iedereen iets meeneemt....je kan ook servetten meenemen of kleine lichtjes voor op de tafels. Schrijf het wel op de lijst zodat we weten hoeveel en wat er komt.
We zijn al druk bezig met het maken van waxinelichtjes-houders die de ouders woensdag 19 december van hun eigen kind kunnen kopen voor één euro. De opbrengst komt ten goede aan de wederopbouw van de Urbanuskerk.
Schrijven jullie ook op de lijst als je kind woensdag met iemand anders meeloopt?

Woensdag 5 december vierden we de verjaardag van de Sint. Wat een feest was het!
Sint kwam aan in een brandweerautootje, we deden een cadeautjesspel en de Sint en zijn 2 pieten kwamen op bezoek. De kinderen en juffen genoten!!

Donderdagochtend 29 november werd er plotseling op de deur geklopt en kwamen er twee pieten binnen met een megafoon. Zij deden een brandoefening omdat ze bij de brandweer wilden werken.
We gingen snel in de brandrij en gingen naar buiten. Daarna gingen we weer naar binnen en kwamen de pieten nog even gezellig meedansen en pepernoten en ander strooigoed geven en strooien..

Vrijdag 23 november kwam Sana (moeder van Inayah) voor de Cirkelacademie vertellen over haar beroep als verpleegkundige. Ze had een echte stethoscoop mee, een verbandkoffertje en een oor-thermometer. Alle kinderen wisten ook wel iets te vertellen over een prikje, verbandje of pleister. Het was heel erg leuk en interessant.

Woensdag 21 november: Engelse dag! We kwamen in blauw/witte kleding op school. We spraken veel Engels, zongen Engelse liedjes en kregen een echt Engels biscuitje van Raphael en Giora en een Engels dropje van school. Juf Melissa kwam als een echte Engelse theejuffrouw langs met Engelse thee voor de juf! Daarna kwam juf Rosanne van de muziekschool. Zij deed allerlei oefeningen met de kinderen: Opwarmen van handen, mond, stem, etc. , hard/zacht spelen , etc. Met instrumentjes werd op de maat gespeeld en zelf speelde zij gitaar. De kinderen leerden het liedje over geluiden. Ook werkten we vandaag nog in circuit, speelden we buiten, is er voorgelezen en keken we een filmpje over Sinterklaas. Een hele gezellige ochtend!

Dinsdag 20 november
Wat was dat??? Dinsdagochtend kwamen de kleuters verbaasd, geschrokken en blij binnen!
De rommelpieten waren geweest! Wc-papier overal, Nopper, Duplo en zelfs paardenpoep op de grond!!! Gelukkig zat er een prachtig cadeautje in de gymschoenen: Een sleutelhanger en wat strooigoed. De juf trof het minder...een nepdrol. Tja, dat krijg je ervan als je een papieren wortel voor het paard in je schoen doet, i.p.v. een mooie tekening of kleurplaat. Pieten, bedankt voor jullie komst in de nacht!


Donderdag 15 november kwamen Ratasha (mama van Mariam) en Sharon (mama van Raphael en Giora) helpen met het maken van appelmoes en het maken van een rupsje. Verder mochten de kinderen in circuit een appel uitprikken/knippen, met de Ipads en tekenen op het recept van de appelmoes.
De appelmoes was heerlijk!

Woensdag 14 november mochten een paar kinderen wintergerst in de tuintjes zaaien met Linda (mama van Noor).

Dinsdagmiddag 13 november maakten we samen tomatensoep van tomaten die uit de tuin op de patio kwamen. Juf Corine had er al sap van gemaakt!
We bespraken wat we allemaal nodig hadden en iedereen mocht wat doen. Juf Annemiek bleef bij de hete pan en schepte de soep in bekertjes.  Bijna alle kinderen vonden het heerlijk.
Na schooltijd mochten de papa's, mama's, zusjes en broertjes ook nog komen proeven.

Maandag 12 november hebben we heerlijke worteltjes geproefd die Jef (papa van Tom) vrijdag met de kinderen uit de tuin had gehaald. Ook hebben de kinderen vrijdag bolletjes in de grond gedaan.
's Middags kwamen er kinderen uit groep 8 om gezellig spelletjes met de kleuters te spelen: Charlotte, Max, Sem, Rayn, Maurits en Mariam. Klik hier voor de foto's.

Donderdag 18 oktober
Alle moeders en oma bedankt voor het voorlezen!
Dit waren de boeken die voorgelezen zijn:
Mariska (mama van Valain): "De mooiste vis helpt een ander."
Tessa (mama van Tom): "Met Daan de zwaan naar Afrika."
Marieke (mama van Lisanne): "Waar ben je Dikkie Dik.'
Tamara (mama van Kay): "Kom erbij".
Nellie (oma van Tom): 'Jan en Noor samen op vakantie."
Anuradha (mama van Shambavi): "Petra de poes", "Koba de koe", "Klara de kip".
Delphine (mama van Maxim): "Diepzeedokter Diederik".

Woensdag 17 oktober sloten we het post/landenproject af met een speurtocht met opdrachten en activiteiten. De kinderen van groep 8 van juf Kim hadden een groepje kinderen met ook kleuters uit de klas van juf Ineke/ juf José en juf Tisja.
De kinderen waren enorm enthousiast over het schminken, de sprint, het bouwen van een brug, het Arabische schrift, de pinguïn race, het sneeuwballen gooien, etc. Klik hier voor de foto's.

Vrijdag 12 oktober mochten de kinderen optreden op het podium voor de Cirkelshow.
Een groepje kinderen speelde met de poppenkast-kanjer-poppen een stukje van de Kanjertraining, een groepje kinderen zong een kleurenliedje en een groepje kinderen zong een Engels liedje over de vingers.

Woensdag 10 oktober kwamen Margriet (mama van Boris), Tamara (mama van Kay) en Inge (mama van Lisette uit 1-2 a) mais voor ons poffen. De kinderen vouwden een zakje en mochten kiezen uit zoete en zoute popcorn.

Maandag 8 oktober
Vorige week zijn we weer begonnen met het kweken van champignons. Er is al wat witte schimmel te zien. We wachten vol spanning af!!
Woensdag 3 oktober openden we met de hele school de kinderboekenweek. We maakten met alle kinderen een grote, dikke kring. Het liedje van de kinderboekenweek werd gezongen en in het midden van de kring lazen kinderen gedichten over vriendschap voor.
Donderdag 4 oktober las Tessa (mama van Tom) een boek voor.

Maandag 1 oktober
Maandagmiddag 1 oktober kwamen Brandon, Ilia, Nowi, Jelle en Bruno uit groep 8 bij ons om gezelschapsspelletjes te spelen. Om de beurt, op je beurt letten, tellen, kleuren, samen spelen samen delen…..een gezellige leerzame middag!

Dinsdag 25 september hadden we opa/oma-middag!
Wat was het druk!! Echt heel gezellig dat er zoveel belangstelling was.
We zaten eerst in de kring. Daar zongen we liedjes (Nederlands en Engels) en vroegen we naar de leeftijd van de opa’s en oma’s. De oudste (opa) in de klas was 77 en de jongste kleuter was 4. Daar zat 73 jaar verschil tussen, rekenden we samen uit.
Toen speelden we buiten en daarna was het tijd om binnen te gaan kiezen van het bord. Wederom speelden de opa’s en oma’s onder het genot van een kopje koffie, thee of een glas water en een koekje mee met de kinderen. Ook werd er gezamenlijk opgeruimd.
Tot slot lazen een paar opa’s/oma’s voor.
Bedankt voor jullie enthousiast reacties opa’s en oma’s!
 
We zijn weer gezellig begonnen! 
Ily, Inayah en Maxim zijn nieuw bij ons. Raphael en Giora (een jongenstweeling) starten binnenkort.
De kinderen hebben alweer veel geleerd en gedaan: De regeltjes herhalen en samen een "contract" opgesteld, tellen, cijfers herkennen, kleuren, vormen, versjes, liedjes, Engels, de schuine vouw, knippen, plakken, hoe ruim je op, hoe ga je naar de wc, buitenspelen, overblijven, Kanjerles, gymles...
Het is heel fijn dat we om de week op dinsdag van juf Manja gym hebben en elke donderdag van juf Nicky. tussendoor geef ik natuurlijk zelf ook gym- en spelles!