Groep 1-2c

Groep 1-2c

Leerkrachten: Martine Hachmang en Denise de Lange

Woensdag 13 juni
was er als afsluiting van het thema sprookjes een sprookjestocht. Wat was iedereen mooi verkleed! Groep 8 kwam helpen om de groepjes te begeleiden en kinderen te schminken. De kinderen konden koekhappen, een parcours lopen in zevenmijlslaarzen, de bal in de vijver van de Kikker koning gooien, de stoelendans doen en nog veel meer! Ze hebben ervan genoten! Klik hier voor de foto's.

Woensdag 18 april
Vandaag hadden wij een erg gezellige dag. Groep 1/2c en 1/2e hebben samen gewerkt in een circuit. We hebben op de iPad gewerkt, in de dierenarts hoek en ook in de tuin! Daar hebben we dieren gezocht en met een vergrootglas bekeken. Daarna hebben we op het plein gepicknickt en lekker nog even buiten gespeeld.

Donderdag 29 maart
Wat een prachtige paasdozen heeft iedereen gemaakt! De ontbijtjes die erin zaten waren ook heerlijk. Het was een erg gezellige dag in pyjama. De paashaas hipte zelfs even langs, we hielpen hem met eieren zoeken en kregen een lekker chocolade ei. Ook hebben we leuk met ons speelgoed gespeeld.
Fijne paasdagen! Klik hier voor een filmpje.

Vrijdag 23 maart
Gisteren heeft groep 6 ons heel goed geholpen met het versieren van de palmpaasstokken. Ze zijn erg mooi geworden! Vandaag hebben wij met alle groepen 1/2 een rondje door de wijk gelopen met onze palmpaasstokken. We geven ze aan iemand die deze stok verdiend en houden ze natuurlijk niet voor onszelf! Alle ouders die mee liepen, bedankt.

Vrijdag 16 maart
Wat was het vandaag een drukke en leuke dag! We hadden een voorstelling van meester kees. Hij las een boek voor van kikker en maakte daar muziek bij. We mochten meezingen en dansen. Ook hadden we een les van streetwise, een verkeersles. We kregen er zelfs en diploma van, zo goed deden we het!

Vrijdag 23 februari
Wij begonnen de dag met de Cirkelshow. Het verliep helaas niet vlekkeloos. Het geluid deed het eerst niet, daarna werkte de hele laptop niet meer! Juf Karin haar klas deed super goed hun best zonder geluid. Wij hebben toch maar in de klas ons optreden gedaan. Alle ouders opa’s en oma’s stonden in de klas naar ons te kijken. We hebben het super goed gedaan en hopen dat ons publiek het toch nog leuk vond!

Woensdag 21 februari was onze museumroute. De kinderen waren heel trots op hun werk. Wat leuk dat er zoveel ouders, opa's en oma's kwamen kijken!
Klik hier voor de foto's. Hier kunt u de filmpjes nog een keer bekijken.

29 januari
Deze week zijn we gestart met het thema: Kunst!
In de klas hebben we een atelier gemaakt, waar de kinderen prachtige kunstwerken kunnen maken. We zijn begonnen om de Mona Lisa te schilderen met waterverf. Er komen nog veel meer kunstenaars aan bod en alle kunstwerken zijn te bewonderen op de gang. Dus volg onze museumroute en u zult verbaasd zijn over de prachtstukken die er hangen.Donderdag 11 januari
Omdat het winter is hebben de vogels minder voedsel dan normaal. Wij hebben ze even geholpen door vogelzaadjes met pindakaas aan een wc rol te plakken. Door het raam kunnen we de rolletjes zien hangen. Er hebben al wat vogels van gegeten!

Vrijdag 22 december
De laatste dag voor de vakantie is aangebroken, iedereen is erg moe en wel toe aan vakantie. Het is foute kersttruiendag en speelgoeddag tegelijk! Iedereen zag er mooi uit. Ook hebben we nog even een film gekeken. Allemaal een fijne vakantie, fijne feestdagen en een gelukkig 2018!

Woensdag 20 december
De kerstman kwam vandaag op school! Ook zijn we naar de kerk geweest voor de kerstviering. We keken naar een mooi toneelspel van groep 8 en we zongen liedjes. Hava heeft ook voor al die mensen haar kerstwens uitgesproken. Dat is erg knap!
'S avonds hadden we het kerstdiner. Iedereen had zo veel lekkere dingen mee! Het was erg gezellig. Bedankt Dianne, Tess en Sandra voor jullie hulp!

Maandag 10 december
De klas is weer heel gezellig gemaakt met de kerstboom en kerstversiering. We zijn bezig met de letter K van Kerst en ook al druk aan het oefenen voor de kerstviering. Op de gang is een heel gezellig restaurant waar iedereen een lekker kerstdiner kan nuttigen.

Vrijdag 7 december
We waren lekker aan het werk en waren samen Bezig met de kerstboom opzetten en versieren, totdat de juf plotseling dikke vlokken uit de lucht zag vallen. Het sneeuwde! Samen hebben we bij het raam staan kijken en we gingen ook nog stiekem even naar buiten.

Donderdag 30 november
Je zult het niet geloven, maar er waren allemaal pieten op school vandaag! Ze klopten zo hard op de deur dat iedereen ervan schrok. De pieten waren erg lief. We kregen pepernoten en ze strooiden de pepernoten zo de klas in. Ze waren ook wel een beetje stout, want ze stonden op de tafels en stoelen. Voordat ze weggingen hebben we de dans die we geoefend hadden nog aan ze laten zien.

Woensdag 29 november
Toen we bijna naar binnen gingen na het buiten spelen hoorden we plotseling mooie muziek. We zagen niet waar het vandaag kwam maar het klonk als een soort band. Het was een pepernotenband met allemaal pieten! We hebben bij het hek mee staan zingen en dansen op deze mooie Sint muziek.

Donderdag 23 november
Er kwam een juf van de muziekschool les geven. Wat kan ze mooi zingen! Iedereen kreeg een instrument en samen maakten we mooie muziek.Woensdag 22 november
Voor 5 december wordt al druk geoefend met een dans. Femke kwam ons de dans leren. We kennen het al best goed! We hopen dat Sinterklaas het een leuke dans vindt als hij bij ons op school komt...


Dinsdag 21 november
Wat een rommel was het in de klas! Eerst dacht de juf dat Farah en Lucas zoveel rommel hadden gemaakt, maar dit was gelukkig niet het geval! De rommelpieten waren langs geweest. In onze schoen zat een leuk cadeautje. De schoen van Kyomi stond op het Krijtbord en de schoen van Lynn stond op de kast! Ook staat in de aula het bed van Sinterklaas.

Woensdag 15 november
Het was vandaag Engelse dag. We hebben extra aandacht besteed aan Engels. Liedjes gezongen in het Engels, boeken gelezen in het Engels, de Engelse vlag gekleurd en een echte High tea gedaan. Wat hadden veel kinderen lekkere dingen mee! Ook was bijna iedereen in 'uniform'. Het was een gezellige dag! Klik hier voor de foto's.

Dinsdag 14 november
Vandaag was het weer spelletjesmiddag. Vijf kinderen uit groep 8 kwamen ons helpen. Het was weer een geslaagde middag!

Maandag 13 november
Het nieuwe klimrek wordt goed gebruikt! De kinderen zijn erg enthousiast!
Maandag 16 oktober
Vandaag kwam er een mevrouw van de bibliotheek een les geven. Het ging over de herfst. Ze heeft een boek voorgelezen en daarna deden we 2 spellen namelijk geluiden-bingo en een dobbelspel.

Woensdag 11 oktober
We kwamen binnen en toen hing er bij de deur een super groot wit doek. Dit leek wel een spook! Met een zaklamp hebben we schaduw monsters gemaakt op het doek. Deden we de zaklamp dichterbij, werd het monster groter. Deden we de zaklamp verder weg, dan werd het monster kleiner.


Daarna hebben we met houtskool onze eigen schaduwmonsters gemaakt! Tim en Farah hebben een heel groot verblijf gemaakt voor de dino's en parkeerplaatsen voor de auto's/vliegtuigen en andere voertuigen. Het is erg mooi geworden!

Donderdag 28 september
Vanmiddag was het spelletjesmiddag. Er waren een aantal kinderen die een leuk gezelschapsspel mee hadden genomen. De kinderen uit groep 7 kwamen ons vandaag helpen met de spelletjes, dat was erg gezellig!
Woensdag 4 oktober

Samen met groep 1/2e hebben we de Kinderboekenweek geopend. We waren griezelig verkleed en gingen met zijn allen in de speelzaal (een donker bos met spinnen, omgevallen bomen, stapstenen en kaarsjes) luisteren naar een griezelverhaal. Dat was spannend! Daarna hebben Kyomi, Daphne, Liza en Lucas de griezelhoek ingericht. Daar kunnen we nu lekkere heksensoep klaar maken.

Woensdag 27 september
Tijdens het spelen/werken hebben we vandaag circuit gedaan. Iedereen heeft gepuzzeld, in de huishoek gespeeld, een digitaal prentenboek gekeken op de iPad, een gezelschapsspel (colodie) gespeeld én met onze blue-bot gespeeld. Voor veel kinderen was de blue-bot nieuw om mee te werken. Hiermee leren de kinderen de beginselen van programmeren en leren ze vooruit denken. Het was erg leuk!