Groep 1-2d

Groep 1-2d

Leerkracht: Corine Niesing 

Woensdag 21 februari
was onze museumroute. De kinderen waren heel trots op hun werk. Wat leuk dat er zoveel ouders, opa's en oma's kwamen kijken!
Klik hier voor de foto's. Hier kunt u de filmpjes nog een keer bekijken.

Vrijdag 22 december de laatste dag voor de kerstvakantie. Vandaag was het speelgoedochtend. De kinderen mochten speelgoed van thuis meenemen naar school om er mee te spelen. Daarnaast hebben we alle kerstspullen opgeruimd want na de kerstvakantie beginnen met het thema “winter”. 
Voor nu wensen we iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Woensdag 20 december was de kerstviering. Vanuit school vertrokken we met auto’s naar de Urbanuskerk waar we een mooie viering hadden met alle kinderen van de school. Graag wil ik de ouders die hebben gereden naar de kerk nogmaals bedanken! Tijdens de viering werd er gezongen, het kerstverhaal werd nagespeeld en Nadine heeft haar kerstwens voorgedragen. Knap gedaan!
‘s Avonds was het kerstdiner en kwam iedereen in mooie kleren naar school. Het was een gezellige avond! Klassenouders bedankt voor jullie hulp! Klik hier voor de foto's.

Maandagmiddag 18 december hadden we een voorleescircuit. De kinderen hadden van tevoren een boek (over kerst) uitgekozen dat voorgelezen werd door een juf.  

Dinsdag 5 december was het eindelijk zover, het Sinterklaasfeest! Op het schoolplein stond iedereen te zingen om Sinterklaas te ontvangen. Na een tijdje kwam er een ambulance aan en wie kwam daaruit...? Sinterklaas! Alles ging gelukkig goed met hem!
Er werd gezongen en de kinderen konden de ingestudeerde Pietendans aan Sinterklaas laten zien. Daarna ging het feest binnen verder. De Sint en de Pieten kwamen in onze klas. We kregen pepernoten en voor iedereen was er ook een mooi cadeau. Het feest kon niet op! Het was een top dag! Tot volgend jaar Sinterklaas en Pieten! Klik hier voor de foto’s.

Vrijdag 1 december het wordt kouder in Nederland. De eerste nachtvorst hebben we gehad en de vogels kunnen minder eten vinden. De leerlingen wilden de vogels graag helpen. Met de natuurmoeders zijn ze aan de slag gegaan met pindakaas en vogelzaad. Iedere keer komen er verschillende leerlingen aan de beurt om het vogelvoerwerkje te maken. Als het af is, mogen ze het mee naar huis nemen om buiten voor de vogels op te hangen.

Vandaag was het de laatste keer dat de leerlingen gingen Pietengymen. De leerlingen zijn al echte goede HulpPieten. Ze hebben geoefend om over “het dak” te lopen en pakjes in de schoorsteen te doen. Dit hebben alle leerlingen zo goed gedaan dat ze een officieel PietenDiploma hebben gehad!
Van harte gefeliciteerd! 
 
Donderdag 30 november werd er ineens op de deur gebonsd! Al snel zagen we dat de StrooiPieten dat waren. Gezellig kwamen ze bij ons op bezoek en strooiden in alle hoeken wat lekkers. Wat een feest!
  
Woensdag 29 november
hebben we pepernoten gemaakt. In de kring hebben de leerlingen gezien hoe het beslag werd gemaakt. Daarna mochten de leerlingen zelf “kleine bolletje” draaien en op de bakplaat leggen. Het was best lastig om alle pepernoten even groot te maken. Verschillende ouders hebben de pepernoten afgebakken. Bedankt! De volgende dag konden we het resultaat proeven! En zelfgemaakt smaken ze toch het lekkerst. We hadden zoveel pepernoten dat iedereen een zakje mee naar huis heeft gekregen. 
  
Woendag 22 en maandag 27 november
hebben we geoefend voor de Pietendans. Bij de aankomst van Sinterklaas op school gaan we dit dansje opvoeren. Juf Femke kwam bij ons in de klas om het dansje te oefenen. Het dansje gaat hoe steeds beter. (2 foto’s) 
 


Dinsdag 21 november
kwam ik geschrokken op school. De hele klas lag over hoop. De blokken lagen verspreid over de vloer, potloden en stiften over de tafel, stoelen op zijn kop en er lagen overal pepernoten.. U raadt het al.. de RommelPiet was weer geweest. Gelukkig kunnen de leerlingen goed opruimen en was het zo weer netjes. 
Later die ochtend kwam juf Rosanne van de muziekschool met ons liedjes zingen en muziek maken met instrumenten. Dat klonk erg mooi! 
  
Maandag 20 november
mochten alle leerlingen aan het eind van de dag hun schoen zetten. We hebben uiteraard liedjes gezongen bij de open haard en een mooie tekening in onze schoen gedaan. 
‘s Avonds was het versieravond. De hele school werd omgetoverd in de sfeer van Sinterklaas. Het verhaal gaat dat de Pieten ‘s nachts nog al snurken waardoor Sinterklaas wakker ligt. Nu heeft hij aan alle leerlingen van de school gevraagd of hij bij ons op school mag slapen. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen! Alle ouders die hebben geholpen met het versieren wil ik heel erg bedanken! De klas ziet er gezellig uit!
 
Vrijdag 17 november
kwamen er ouders in de klas over hun beroep vertellen. De Cirkelacademie. Bij ons in de klas kwamen ze vertellen over gezond eten. We hebben gepraat over verschillende groenten die ze mee in de klas hadden genomen. Hoe heetten de groenten, hoe zien ze er aan de binnenkant uit. Ook hebben de leerlingen geleerd dat ze een groente 10x moeten proeven voordat ze het lekker vinden. Aan het eind van de presentatie mochten de leerlingen verschillende groentendips proeven met een dipstengel. Een mooie aansluiting op Jump in!
 
Woensdag 15 november
was de Engelsedag en “goodmorning” i.p.v. “goede morgen”. Iedereen mocht in de kleuren van een uniform (blauw met wit) naar school komen. De leerlingen hebben engelse liedjes gezongen en geluisterd naar het boek “The very hungry caterpillar". Daarnaast hadden we een high tea met allerlei Engelse hapjes. De leerlingen hebben ervan gesmuld! Alle ouders wil ik nogmaals bedanken voor het kopen, bakken en versieren van het lekkers! Zie bij de link voor de foto’s.
 
Dinsdag 14 november
mochten de leerlingen van groep 1 en 2 gezelschapsspelletjes mee naar school nemen. Het was namelijk spelletjesmiddag! Er kwamen 5 leerlingen uit groep 8 bij ons op bezoek om de spelletjes te begeleiden. De kleuters leren om op hun beurt te wachten, dobbelsteen te gooien, stapjes met een pion te tellen, omgaan met winnen en verliezen en nog veel meer. Groep 8 bedankt!
 
Fijne herfstvakantie! (23 okt. - 3 okt.)
 
Vrijdag 20 oktober
was het speelgoedmiddag. De leerlingen mogen dan speelgoed van thuis meenemen naar school.
 
Donderdag 19 oktober
het mais in de patio was volgroeid. De leerlingen hebben gezien hoe de plant groot is geworden. Tijd om de zoete mais nu te laten proeven aan de leerlingen. De mais zijn we gaan poffen. Heel onverwacht pofte er een maiskorrel. Even mocht de deksel van de pan en vloog de popcorn in het rond. Wat was dat een feest! Na het afkoelen van de popcorn konden de leerlingen de popcorn opeten. Dat was heerlijk!
 
Dinsdag 17 oktober
gingen we naar de Muziek en dansschool in Amstelveen. Van te voren hadden we verschillende liedjes ingestudeerd waaronder het liedje van “Roodkapje”. We werden weggebracht door verschillende ouders die wilden rijden. Namens alle leerlingen bedankt voor het rijden! In de Muziek en dansschool kregen we les  van de dansjuf en er was ook iemand die live achter een vleugel speelde. De leerlingen hebben spelletjes gedaan waarbij ze goed moesten luisteren naar de muziek. Welk dier hoor je nu in de muziek? Welk dansje doe je dan? De leerlingen vonden het prachtig om te dansen en te zingen. Het uitje was geslaagd!
 
Maandag 16 oktober
was Sandra van de bibliotheek bij ons in de klas. Zij kwam vertellen over de bibliotheek, ze las het boek “Plets, plets, plats” voor en de leerlingen speelden een herfstspel.
 
Vrijdag 6 oktober
mochten de leerlingen optreden voor de Cirkelshow! Wat een feest en wat hadden ze er zin in. De leerlingen hebben het liedje “Spetter, spetter, spat” gezongen en een dansje gedaan op het liedje “Als het binnenregent” van K3. Het optreden was voor veel leerlingen een nieuwe ervaring. Een beetje eng was het daarom wel. Maar jullie hebben allemaal op het podium gestaan. Knap hoor!
 
Woensdag 4 oktober
is de kinderboekenweek van start gegaan. Dit jaar is het thema “Gruwelijk eng”. De kinderen mochten zo ook verkleed op school komen. Dat was best spannend! Kirsten Michel (schrijfster van het boekje “Dadoe” samen met Jim Bakkum) kwam voorlezen en zong een liedje met ons. Als verrassing kwamen de kinderen van groep 8 langs om te laten zien hoe zij verkleed waren. In deze hele week werd door de ouders in de klas een boek voorgelezen. De leerlingen vonden dit erg leuk! En de ouders wil ik hiervoor nogmaals bedanken!
 
Dinsdag 3 oktober
kwamen de opa’s en oma’s op school. De klas was vol! De leerlingen vonden het erg leuk om uitleg te geven wat ze allemaal op school doen. De leerlingen hebben liedjes gezongen en al spelende, het materiaal laten zien: kapla, houten blokken, kraaltjes, kleurpotloden enz. Er werd gezellig bijgepraat! Aan het eind van de middags zijn we ook nog even naar buiten geweest.
 
Donderdag 28 september
mochten de leerlingen van groep 1 en 2 gezelschapsspelletjes mee naar school nemen. Het was namelijk spelletjesmiddag! De leerlingen uit groep 7 kwamen ons helpen met de spelletjes, dat was erg gezellig!
 
Maandag 4 september
de school is weer begonnen! Fijn om iedereen weer te zien!