Groep 1-2d

Groep 1-2d

Leerkracht: Corine Niesing 

Zondag 11 november
is het Sint-Maarten. Voor dit feest hebben de kinderen zelf een lampion gemaakt van papier. Veel plezier met het lopen door de straten en het lekkers ...

Di. 6 nov en woe. 7 nov. komt de schoolfotograaf.

Ma. 22 okt. - vrij. 2 nov.
Herfstvakantie

Vrijdag 19 oktober
was het speelgoedochtend. De kinderen mogen dan speelgoed van thuis meenemen naar school om daar mee te spelen. De kinderen kijken er altijd naar uit om hun speelgoed aan hun klasgenootjes te laten zien en ermee te spelen.

Woensdag 17 oktober sloten we het thema landen af met een speurtocht. De kinderen van groep 8 hebben een groepje kleuters begeleid. Bij de landenspeurtocht moesten de kinderen opzoek gaan naar een vlag van een land en daar een bijpassende opdracht doen. Zo moesten ze bijvoorbeeld: ijsballen gooien op de Zuidpool, Chinese waaiers vouwen, het woordje Marokko schrijven in het Arabisch en nog veel meer leuke opdrachten. Klik hier voor de foto’s.

Dinsdag 9 oktober hebben we popcorn gemaakt in de kring.
De kinderen hebben in de patio gezien hoe er uit een maiskorrel een plantje groeit en aan de maisplant een maiskolf komt. In de maiskolf groeien de maiskorrels. De maiskorrels kunnen opnieuw worden gezaaid maar daar kan ook popcorn van worden gemaakt. Dat vonden de kinderen een goed idee!
Van te voren hebben de kinderen popcornzakjes gevouwen en daarna hebben we popcorn gemaakt. De kinderen hebben ervan gesmuld!

Vrijdag 5 oktober mochten de kinderen voor alle ouders, familieleden en kennissen optreden voor de Cirkelshow. De afgelopen periode hebben de kinderen veel geoefend om van de show een groot succes te maken!
Eerst hebben we het liedje gezongen “Iedereen is anders” van Ingrid Rietveld-Roos. Dit liedje sloot mooi aan bij het thema “Vriendschap” van de kinderboekenweek.
Daarnaast wilde de kinderen graag acrobatische kunstjes op het podium aan het publiek laten zien. De kinderen hebben dit uitgevoerd door acrosport oefeningen te doen. Dit zag er erg knap uit!
De Cirkelshow hebben we afgesloten met het dansje van “Tjoe tjoe wa”. Het was een top show!

Woensdag 3 oktober ging de kinderboekenweek van start. Eindelijk! Het thema van dit schooljaar was “Vriendschap”. Feestelijk werd het geopend op het schoolplein van de groepen 5-7 met het lied “Kom erbij” van Kinderen voor kinderen. Daarna waren er verschillende kinderen van groep 8 die een gedicht over vriendschap voordroegen.
In deze week zijn er ook verschillende ouders geweest die een boek over vriendschap hebben voorgelezen. Dank daarvoor!
In de klas hebben we verder over het thema gepraat en hebben de kinderen een vriendschapsarmbandje voor elkaar gemaakt.

Maandag 1 oktober kwamen de kinderen van groep 8 om spelletjes met de kinderen van groep 1 en 2 te spelen. De kinderen van groep 1 en 2 leren om op hun beurt te wachten, de ogen van de dobbelsteen te tellen, stapjes te zetten op het speelbord enz. De kinderen van groep 8 leren spelregels uit te leggen, leiding te nemen, beurten geven enz. Het was een leerzame middag voor alle groepen.

Dinsdag 25 september was het opa en oma middag. De opa’s en oma’s mochten op school komen. In de kring hebben we gepraat over hoe het er vroeger op school aan toe ging: waarmee ze toen knutselden en welke spelletjes ze toen buiten speelden.
De kinderen hebben daarna de klas laten zien: hoe ze moeten kiezen op het kiesbord, waar het speelgoed ligt en wat ze op de computer kunnen doen. Het was een erg gezellige middag!

Maandag 3 september was de eerste schooldag! Het was wel een beetje spannend maar vooral heel erg leuk om elkaar weer zien! We gaan er een gezellig schooljaar van maken en ook nog veel leren.