Groep 1-2d

Groep 1-2d

Leerkracht: Corine Niesing 

Dinsdag 26 februari 
kwam Raai de Kraai ziek terug op school. We moeten hem helpen... Maar hoe? Waar doet het pijn? Wat heeft hij nodig? 
De komende tijd gaan we het in de klas hebben over “Ziek zijn”.

Donderdag 7 februari zijn we naar het Cobra Museum geweest. De klas werd in 2 groepen verdeeld. Met behulp van de gekleurde kip leidde de gids ons langs de schilderijen en kunstwerken. Na afloop mochten de kinderen met wasco op een lange strook hun kunstwerk maken. Het is een mooi groepswerk geworden! Bedankt voor het rijden en begeleiden van de kinderen, ouders die mee waren! Erg fijn!

Maandag 28 januari was het spelletjesmiddag. De kinderen uit groep 8 kwamen bij ons in de klas om een groepje te begeleiden. Verschillende kinderen uit onze klas hadden gezelschapsspelletjes van thuis meegenomen. Leuk!

Maandag 14 januari gingen we kijken naar een lancering van een raket. Na het lezen van het boek over Andre het astronautje wilde Raai de Kaai ook naar de maan. De lancering was het voetbalveld van de bovenbouw. Alle kinderen stonden veilig achter het hek toen de raket de lucht in schoot! Het was een spectaculair gezicht! En daarmee was het thema “Ruimte” geopend.
Woensdag 19 december hebben we het kerstfeest gevierd. Dit jaar ging het anders dan andere jaren doordat de Urbanuskerk is afgebrand. Maar het kerstfeest is met een andere invulling gewoon door gegaan! In de loop van de ochtend zongen we als opening van het kerstfeest op het schoolplein met de hele school en vele ouders het sterrenlied. Daarna gingen we terug de school in voor de kerstmarkt. Er was vanalles te doen: kerstfilm kijken, dansen op kerstmuziek, kleuren, luisteren naar het kerstverhaal, het kerstkoor en de blazersklas. Ook konden ouders werkjes van de kinderen kopen. De opbrengst daarvan gaat geheel naar een nieuwe kerststal voor in de Urbanuskerk! ‘s Avonds was het kerstdiner. Alle kinderen zagen er prachtig uit in hun kerstkleding. En iedereen had iets lekkers meegenomen voor het kerstdiner. Het was een top avond! Gezellig feestdagen en een mooi 2019!

Vrijdag 14 december was het kersttruiendag.

Woensdag 5 december: de verjaardag van Sinterklaas! Het was een groot feest! Sinterklaas kwam in een brandweerwagen aan op het schoolplein. De kinderen hebben voor hem liedjes gezongen en het dansje opgevoerd.
Terug in de klas lag er een brief van Sinterklaas waarop stond dat we adhv het Sinterklaasspel de cadeautjes moesten gaan zoeken die de verstoppiet had verstopt. Het was een hele zoektocht maar uiteindelijk had iedereen een cadeautje! Het was een gezellige dag! Dank u Sinterklaasje!

Woensdag 28 november hebben we pepernoten gemaakt. In de kring hebben de kinderen gezien hoe het beslag werd gemaakt. Daarna mochten de kinderen in een klein groepje onder begeleiding van een ouder zelf beslag maken, “kleine bolletje” draaien en op de bakplaat leggen. Het was best lastig om alle pepernoten even groot te maken. Verschillende ouders hebben de pepernoten afgebakken. Bedankt voor jullie hulp ouders! De volgende dag konden we het resultaat proeven! En zelfgemaakt smaken de pepernoten toch het lekkerst!

Vrijdag 23 november hebben we geoefend voor de Pietendans. Bij de aankomst van Sinterklaas op school gaan we dit dansje opvoeren. Juf Femke kwam bij ons in de klas om het dansje te oefenen. Het dansje gaat steeds beter.
Ook was het vandaag Cirkelacademie. Dit keer kwam er een zuster in de klas. Zij ging iets vertellen over haar beroep als verpleegkundige. Veel kinderen wilden graag iets vertellen over hun eigen ervaringen. Ook mochten de kinderen met een stethoscoop naar het hart luisteren, oortemperatuur opmeten en oefenen met verband. De kinderen vonden het een interessant beroep.

Woensdag 21 november was het Engelse dag. Op deze dag besteden we extra aandacht voor Engels. Dit doen we door veel in het Engels te praten en Engelse liedjes met de kinderen te zingen. De kinderen mochten ook in blauw/witte kleding (uniform) op school komen. En aan het eind van de dag kreeg iedereen een Engels dropje omdat ze zo goed hun best hadden gedaan om Engels te praten.
Later die ochtend kwam juf Rosanne van de muziekschool met ons liedjes zingen en muziek maken met instrumenten. Dat klonk erg mooi!

Dinsdag 20 november kwamen de kinderen geschrokken op school! Wat is er in de klas gebeurd! De stoelen stonden ondersteboven, de lego lag op de grond, er hing wc-papier door de klas er lag zelfs paardenpoep op de grond ...! De rommelpieten waren geweest!
Gelukkig hadden ze ook een cadeautje achter gelaten in de (gym)schoenen. En de mooie kleurplaten ... die had de Sint natuurlijk meegenomen om in zijn werkkamer op te hangen.

Maandag 19 november mochten de kinderen hun (gym)schoen zetten en hebben we liedjes voor Sinterklaas gezongen.
‘s Avonds was het voor de papa’s en mama’s versieravond voor Sinterklaas. De hele school werd in de sfeer van Sinterklaas versierd. Het was een gezellig avondje! Ouders bedankt voor jullie hulp!

Maandag 12 november hebben de kinderen heerlijke worteltjes geproefd uit onze eigen patio.
Ook was het vandaag weer spelletjesmiddag en kwamen de kinderen van groep 8 om spelletjes met de kinderen van groep 1 en 2 te spelen. De kinderen van groep 1 en 2 leren om op hun beurt te wachten, de ogen van de dobbelsteen te tellen, stapjes te zetten op het speelbord enz. De kinderen van groep 8 leren spelregels uit te leggen, leiding te nemen, beurten geven enz. Het was een leerzame middag voor alle groepen.

Vrijdag 9 november hebben we in de klas tomatensoep gemaakt met tomaten die de kinderen zelf hebben gekweekt in de patio. We namen wat water, de gepureerde tomaten, lettervermicelli en een beetje van Knor (een bouillonblokje). Na het opwarmen was het natuurlijk tijd om de zelfgemaakte soep te proeven. De kinderen vonden het heerlijk! Klik hier voor de foto’s.

Zondag 11 november is het Sint-Maarten. Voor dit feest hebben de kinderen zelf een lampion gemaakt van papier. Veel plezier met het lopen door de straten en het lekkers ...

Di. 6 nov en woe. 7 nov. komt de schoolfotograaf.

Ma. 22 okt. - vrij. 2 nov.
Herfstvakantie

Vrijdag 19 oktober
was het speelgoedochtend. De kinderen mogen dan speelgoed van thuis meenemen naar school om daar mee te spelen. De kinderen kijken er altijd naar uit om hun speelgoed aan hun klasgenootjes te laten zien en ermee te spelen.

Woensdag 17 oktober sloten we het thema landen af met een speurtocht. De kinderen van groep 8 hebben een groepje kleuters begeleid. Bij de landenspeurtocht moesten de kinderen opzoek gaan naar een vlag van een land en daar een bijpassende opdracht doen. Zo moesten ze bijvoorbeeld: ijsballen gooien op de Zuidpool, Chinese waaiers vouwen, het woordje Marokko schrijven in het Arabisch en nog veel meer leuke opdrachten. Klik hier voor de foto’s.

Dinsdag 9 oktober hebben we popcorn gemaakt in de kring.
De kinderen hebben in de patio gezien hoe er uit een maiskorrel een plantje groeit en aan de maisplant een maiskolf komt. In de maiskolf groeien de maiskorrels. De maiskorrels kunnen opnieuw worden gezaaid maar daar kan ook popcorn van worden gemaakt. Dat vonden de kinderen een goed idee!
Van te voren hebben de kinderen popcornzakjes gevouwen en daarna hebben we popcorn gemaakt. De kinderen hebben ervan gesmuld!

Vrijdag 5 oktober mochten de kinderen voor alle ouders, familieleden en kennissen optreden voor de Cirkelshow. De afgelopen periode hebben de kinderen veel geoefend om van de show een groot succes te maken!
Eerst hebben we het liedje gezongen “Iedereen is anders” van Ingrid Rietveld-Roos. Dit liedje sloot mooi aan bij het thema “Vriendschap” van de kinderboekenweek.
Daarnaast wilde de kinderen graag acrobatische kunstjes op het podium aan het publiek laten zien. De kinderen hebben dit uitgevoerd door acrosport oefeningen te doen. Dit zag er erg knap uit!
De Cirkelshow hebben we afgesloten met het dansje van “Tjoe tjoe wa”. Het was een top show!

Woensdag 3 oktober ging de kinderboekenweek van start. Eindelijk! Het thema van dit schooljaar was “Vriendschap”. Feestelijk werd het geopend op het schoolplein van de groepen 5-7 met het lied “Kom erbij” van Kinderen voor kinderen. Daarna waren er verschillende kinderen van groep 8 die een gedicht over vriendschap voordroegen. In deze week zijn er ook verschillende ouders geweest die een boek over vriendschap hebben voorgelezen. Dank daarvoor! In de klas hebben we verder over het thema gepraat en hebben de kinderen een vriendschapsarmbandje voor elkaar gemaakt.

Maandag 1 oktober kwamen de kinderen van groep 8 om spelletjes met de kinderen van groep 1 en 2 te spelen. De kinderen van groep 1 en 2 leren om op hun beurt te wachten, de ogen van de dobbelsteen te tellen, stapjes te zetten op het speelbord enz. De kinderen van groep 8 leren spelregels uit te leggen, leiding te nemen, beurten geven enz. Het was een leerzame middag voor alle groepen.

Dinsdag 25 september was het opa en oma middag. De opa’s en oma’s mochten op school komen. In de kring hebben we gepraat over hoe het er vroeger op school aan toe ging: waarmee ze toen knutselden en welke spelletjes ze toen buiten speelden.
De kinderen hebben daarna de klas laten zien: hoe ze moeten kiezen op het kiesbord, waar het speelgoed ligt en wat ze op de computer kunnen doen. Het was een erg gezellige middag!

Maandag 3 september was de eerste schooldag! Het was wel een beetje spannend maar vooral heel erg leuk om elkaar weer zien! We gaan er een gezellig schooljaar van maken en ook nog veel leren.