Groep 1-2e

Groep 1-2e

Leerkracht: Tisja Haak en Martine Hachmang

Donderdag 15 november
hebben we tomatensoep gemaakt. Eerst gingen de gepureerde tomaten, uit de tuin op de patio, in de pan. Daarna deden we er water en bouillonblokjes bij. De kinderen mochten de soep goed doorroeren en toen het kookte gooiden we er lettervermicelli bij. We lieten de soep nog eventjes koken en daarna een beetje afkoelen. Daarna konden we onze zelfgemaakte soep proeven. De kinderen vonden het heerlijk! Klik hier voor de foto's.

Maandag 12 november kwam groep 8 weer helpen bij de spelletjesmiddag. Er waren leuke spelletjes meegenomen die de kinderen in groepjes hebben gespeeld. Het was een gezellige middag!
Klik hier voor de foto's.

Woensdag 17 oktober deden we, ter afsluiting van het thema Landen, een landenspeurtocht. De kinderen gingen in groepjes en onder begeleiding van een kind uit groep 8 op zoek naar de vlaggen die overal in het gebouw hingen. Bij elke vlag hing ook een opdracht die de kinderen moesten doen. Bijvoorbeeld ijsballen gooien op de Zuidpool, Chinese waaiers maken, het woordje Marokko schrijven in het Arabisch en nog veel meer leuke opdrachten. De kinderen konden, met behulp van een greenscreen, zelfs op de foto in andere landen! Klik hier voor de foto's.

Dinsdag 16 oktober hebben we popcorn gemaakt. Eerst de olie in de pan heet laten worden, dan de maïskorrels in de pan. En toen moesten we heel stil zijn, dan kon je het ploppen van de korrels horen! We hebben de popcorn geproefd, en daarna ook zoete en zoute popcorn gemaakt. Het smaakte heerlijk!

Woensdag 3 oktober begon de Kinderboekenweek. Dat vierden we op het plein van groep 5-8. We verzamelden daar met de hele school, waarna kinderen uit groep 8 een aantal gedichten over het thema Vriendschap voordroegen. Later op de ochtend was er voor de groepen 1 t/m 4 een speurtocht naar letters, samen vormden de letters een woord. De komende week besteden we extra veel aandacht aan boeken en het thema Vriendschap.

Maandag 1 oktober was de eerste spelletjesmiddag. Zes kinderen uit groep 8 kwamen helpen om de groepjes kinderen te begeleiden bij het spelen van de spelletjes. Het was een gezellige middag!

Dinsdag 25 september was een drukke dag.
's Ochtends openden we het nieuwe thema 'Landen' samen met 1/2c. De kinderen gingen in tweetallen binnen de school op zoek naar plaatjes van vlaggen en maakten daar met de iPad een foto van.
Daarna gingen we naar de klas van juf Denise voor een circuit. Er waren zes onderdelen: spelen in het vliegtuig, gebouwen uit andere landen nabouwen, vlinders natekenen, paspoorten maken, boeken lezen en schooltv kijken op de ipad.
Na afloop aten we samen fruit en speelden we buiten. Tijdens het buitenspelen hebben we de vlinders vrijgelaten.
's Middags was het opa-/omamiddag. Wat gezellig dat er zoveel opa's en oma's naar school waren gekomen! We begonnen in de kring en toen iedereen er was gingen we buitenspelen. Gezellig samen in de zandbak of springtouwen. Weer binnen mochten de kinderen kiezen van het kiesbord, er werd gezellig samen gespeeld. Het was een gezellige middag!

De eerste week zit er alweer op, wat gaat dat snel!
We zijn begonnen met het thema Bouwen en daar zijn wij goed in! Er zijn al prachtige bouwwerken gemaakt en samen hebben we hoge torens en een stevige brug gebouwd.
Ook is er al getekend, geknutseld, gekleid, gebouwd in de zandtafel en er wordt elke dag gezellig samen gespeeld.
De eerste twee gymlessen (van juf Manja en juf Nicky) zitten er ook al op. De kinderen hebben geleerd om te klimmen met kattenklauwen (zodat ze niet uit het klimrek kunnen vallen), ook mochten ze bowlen, stoeien en gooien.
De letter b heeft u misschien ook al voorbij zien of horen komen. We gaan dit jaar nog veel meer letters leren.