Groep 1-2e

Groep 1-2e

Leerkracht: Tisja Haak

Dinsdag 19 juni
was het weer tijd voor een spelletjesmiddag. Er waren veel spelletjes meegenomen en de kinderen hebben onder leiding van groep 8 een gezellige middag gehad! Klik hier voor de foto's.

Woensdag 13 juni was er als afsluiting van het thema sprookjes een sprookjestocht. Wat was iedereen mooi verkleed! Groep 8 kwam helpen om de groepjes te begeleiden en kinderen te schminken. De kinderen konden koekhappen, een parcours lopen in zevenmijlslaarzen, de bal in de vijver van de Kikker koning gooien, de stoelendans doen en nog veel meer! Ze hebben ervan genoten! Klik hier voor de foto's.

Woensdag 6 juni was een sportieve dag, de sportdag! Het was prachtig weer en de kinderen hebben allerlei sportieve spelletjes gedaan onder begeleiding van ouders en de kinderen van groep 8. De sportdag werd afgesloten met een lekker ijsje. 

Donderdag 31 mei gingen we 's middags naar Elsenhove. Eerst kregen we een inleiding en daarna mochten de groepjes lang de dieren lopen en opdrachten doen. Helaas zat het weer niet mee maar de kinderen hebben toch een leuke middag gehad. De ouders die mee waren, bedankt voor het rijden en het begeleiden van de groepjes! 
 
Woensdag 30 mei
was de grote rekendag. We begonnen in de grote gymzaal met een opening. De kinderen moesten over hun hoofd een verhuisdoos met een letter doorgeven. Daar moest mee gepuzzeld worden en daar kwam een zin uit.
Daarna gingen we weer terug naar de klas en begonnen we met het tellen van de spullen in de klas. Tijdens het circuit werd er gesorteerd, gepast en gemeten, etc. Bedankt voor de hulp tijdens het circuit! 
 
Dinsdag 29 mei
hadden we vanwege de hoge temperaturen een waterfeest. Veel kinderen hadden een waterpistool meegenomen en er stond een fontein. Daarna lekker opdrogen op het 'strand'. De kinderen hebben het erg leuk gehad!

Donderdag 17 mei
We zijn na de vakantie gestart met het thema Sprookjes. Niet alleen hebben we nu een echt kasteel in de klas (met dank aan Loes), ook de poppenkast staat nu op het kiesbord. De kinderen mogen in tweetallen sprookjes naspelen met de handpoppen. Wanneer de kinderen goed geoefend hebben, mogen ze hun sprookje ook in de klas aan de anderen laten zien. Dat doen ze heel goed! Vooral het sprookje Roodkapje is favoriet. 

Maandag 23 april gingen we op schoolreis. Het weer zat mee en de kinderen hadden er zin in! Nadat we een tijdje in de klas moesten wachten konden we naar de bus en vertrokken we naar Drievliet. Eenmaal aangekomen werd er eerst fruit gegeten waarna de kinderen in groepjes het park in gingen. Om 12 was het tijd voor een patatje en daarna konden ze weer de attracties in. Om twee uur kregen de kinderen een ijsje waarna we met de bus weer terug naar school reden. Klik hier voor de foto's.

Vrijdag 20 april hoefden de kinderen thuis niet te ontbijten, dat deden we gezellig op school met het Koningsontbijt. Ze kregen broodjes, tomaat/komkommer, appels en ei. Het was een gezellige start van de dag! 

Donderdag 19 april mochten de kinderen kiezen in welke kleuterklas ze 's middags een activiteit wilden doen. Bij juf Ineke konden ze een vis knutselen, juf Karin speelde poppenkast, bij juf Denise gingen de kinderen aan de slag met programmeren, bij juf Corine kregen ze muziekles en in onze klas gingen de kinderen aan de slag met een app op de iPad waarmee ze konden bouwen.
De kinderen hebben een leerzame middag gehad en het was leuk om eens met andere kinderen en bij een andere juf in de klas te zitten! Klik hier voor de foto's.

Woensdag 18 april
Vandaag hadden wij een erg gezellige dag. Groep 1/2c en 1/2e hebben samen gewerkt in een circuit. We hebben op de iPad gewerkt, in de dierenarts hoek en ook in de tuin! Daar hebben we dieren gezocht en met een vergrootglas bekeken. Daarna hebben we op het plein gepicknickt en lekker nog even buiten gespeeld.

Vrijdag 13 april was het weer tijd voor een Cirkelacademie. Dimitra, de moeder van Kimon, kwam vertellen over geluid. Ze kwam niet alleen vertellen maar liet de kinderen ook ervaren dat je geluid niet alleen kunt horen, maar dat je het ook kunt voelen en zien. Daarna maakten de kinderen een soort telefoon, twee bekertjes met een touwtje ertussen, waarmee de kinderen met elkaar konden praten. 

Dinsdag 10 april kwam een juf van de Muziekschool een dansles geven in de klas. De les ging over water en de kinderen mochten als vissen en golven door de klas dansen.'s Middags kwam groep 7 helpen bij de spelletjesmiddag. Er waren leuke spelletjes meegenomen en de groepjes hebben weer gezellig samen gespeeld!

Maandag 9 april zijn we gestart met het thema Dieren. Aan het begin van de dag kregen de kinderen in tweetallen een werkblad en gingen buiten op zoek naar dieren. Tijdens het spelen en werken was de dierenartshoek, waar de dieren worden verzorgd en beter worden gemaakt, voor het eerst geopend. 

Woensdag 4 april was de verjaardagendag. Wat was iedereen mooi verkleed! Meteen na binnenkomst was er in de Meent voor de hele school een Cirkelshow, deze keer waren de juffen en meesters aan de beurt om op te treden. De optredens werden zelfs beoordeeld door de leerlingenraad. Na het buitenspelen en het eten/drinken begon het echte feest, de kinderen mochten alle klassen langs waar leuke activiteiten te doen waren. Het was een fantastische dag! Bedankt voor de mooie cadeaus en tekeningen!

Donderdag 29 maart was het paasontbijt. Iedereen had een mooi versierde paasdoos met een ontbijtje voor iemand anders meegenomen. Nadat we alle paasdozen hadden bekeken mochten de kinderen beginnen aan hun ontbijt. Toen iedereen z'n ontbijtje had opgegeten kwam de paashaas in de klas, hij was zijn paaseieren kwijt geraakt. De kinderen mochten helpen met zoeken op de patio, razendsnel hadden we alle eieren weer gevonden! Als dank kreeg iedereen een lekker paasei. Vrolijk pasen! 

Vrijdag 23 maart liepen we een palmpaasoptocht. We liepen een rondje door Middenhoven zodat iedereen de mooie palmpaasstokken kon bewonderen en we zongen paasliedjes. De kinderen hebben hun palmpaasstok mee naar huis gekregen om aan iemand weg te geven. Klik hier voor de foto's.

Donderdag 22 maart kwamen de bovenbouwgroepen ons helpen met het maken van de palmpaasstokken. Het was een hele klus maar de stokken zijn prachtig geworden! Vrijdag lopen we een palmpaasoptocht door middenhoven. 

Dinsdag 20 maart kregen de kinderen les over verkeer. Tijdens de les Toet toet van Streetwise (ANWB) leerden de kinderen onder andere verkeersgeluiden herkennen, veilig oversteken en waarom een autostoeltje en gordel zo belangrijk zijn. 

Vrijdag 16 maart kwam meester Kees van de muziekschool bij ons op school voor een voorleesconcert bij het boek Kikker en een heel bijzondere dag. Meester Kees kon het verhaal prachtig vertellen en had ook zijn gitaar meegenomen waarmee hij de liedjes begeleidde.
De kinderen mochten met het verhaal meedoen en speelden onder andere kwakende kikkers en eendjes die om de vijver heen dansten. Klik hier voor de foto's.

Woensdag 21 februari was onze museumroute. De kinderen waren heel trots op hun werk. Wat leuk dat er zoveel ouders, opa's en oma's kwamen kijken!
Klik hier voor de foto's. Hier kunt u de filmpjes nog een keer bekijken.

Woensdag 14 februari kwam Loes, de moeder van Noa, kunst maken met de klas. Ze had grote schilderijen van Piet Mondriaan geprint, zodat de kinderen deze in groepjes konden versieren. We deelden de groepjes in, de kinderen mochten verven, inkleuren met stift en kleurpotloden, papier knippen en opplakken en scheuren uit tijdschriften en opplakken. Na een tijdje werd er gewisseld. De kunstwerken kunnen in de aula bewonderd worden.
Klik hier voor de foto's.

Donderdag 1 februari was het weer tijd voor een gezellige spelletjesmiddag. Veel kinderen hadden een leuk gezelschapsspel meegenomen en groep 8 kwam de groepjes begeleiden. De groepjes hebben allemaal een hoop spelletjes gespeeld deze middag! Klik hier voor de foto's.

Maandag 8 januari zijn we het jaar weer goed begonnen. Samen hebben we geproost op het nieuwe jaar. 's Middags hebben we met pindakaas en vogelvoer rolletjes gemaakt die je in de tuin kunt ophangen voor de vogels die in Nederland overwinteren.


Woensdag 20 december was de kerstviering. Om half 11 vertrokken
we naar de kerk waar we een gezellige viering hadden met alle kinderen van de school. Er werd gezongen, kerstwensen voorgedragen en het kerstverhaal werd nagespeeld. 
's Avonds kwam iedereen in mooie kleren naar school. Alle kinderen hadden iets lekkers meegenomen en samen hebben we genoten van het kerstdiner.
Ik wens jullie een fijne vakantie en een gelukkig nieuwjaar!Maandag 18 december
is Theo, de vader van Isabella W., met een groepje kinderen de tuin in geweest. De tuin is nu winterklaar. Dinsdag 5 december kwamen Sinterklaas en zijn pieten naar De Cirkel. De pieten stonden al vroeg op het dak om Sinterklaas te zoeken, maar uiteindelijk werd Sinterklaas gevonden door een ambulance en naar school gebracht. Nadat we met z'n allen gedanst en gezongen hadden voor Sinterklaas, konden we naar de klas.
In de klas lagen de cadeaus al verstopt. Na even gezocht te hebben vonden we de cadeaus en konden we beginnen met het cadeautjesspel. Tijdens het spel werden cadeaus uitgedeeld, maar er werd ook gezongen, gelopen als de Sint, muziek gemaakt en we mochten zelfs wat pepernoten eten. Iedereen was blij met de cadeaus.
Even later kwam Sinterklaas met zijn pieten naar de klas. We kregen nog twee cadeaus voor in de klas en we zongen wat liedjes.
Daarna was het tijd voor wat te eten en te drinken. Na het buitenspelen was de gezellige Sinterklaasviering op school alweer afgelopen.

Woensdag 29 november hebben we pepernoten gebakken in de klas. Eerst bespraken we in de kring het recept, daarna konden de groepjes aan de slag. Eerst de handen wassen, dan alles afwegen, bij elkaar doen en goed kneden. Toen konden  de pepernoten gemaakt worden. Elk groepje maakte een bakplaat vol! Aan het eind van de ochtend waren de pepernoten afgebakken en kreeg elk kind een zakje lekker pepernoten, dat was smullen! Kim, Rick, Loes en Amanda bedankt voor het helpen en afbakken! 

Maandag 20 november kregen we een brief van Sinterklaas met de vraag of we een slaapkamer voor sinterklaas wilden ontwerpen. Nadat we de tekeningen in de schoenen hadden gestopt en mooi gezongen hadden was het tijd om naar huis te gaan.
De volgende ochtend waren de rommelpieten geweest, Amerigo had zelfs in de klas gepoept! Gelukkig was alles snel opgeruimd. Ook stond er ineens een bed in de aula waar Sinterklaas 's nachts slaapt. Het is een drukke tijd want dinsdag hadden we ook een muziekles van juf Rosanne en woensdag een dansles voor de Sinterklaasdans. Verder zijn we druk bezig met sinterklaasknutsels en pietengym. 

Vrijdag 17 november was de eerste Cirkelacademie van het jaar. De moeder van Kim uit 1/2b kwam vertellen over haar beroep. Ze werkt bij een bedrijf dat gezonde maaltijden levert aan kinderdagverblijven. De kinderen mochten ook wat proeven van de gezonde groentjespret. 

Woensdag 15 november kwamen de kinderen in uniform naar school voor de Engelse dag. We openen de dag door in het Engels de dagen van de week, het dagprogramma en het weer te bespreken. Daarna luisterden we naar het Engelse volkslied en lazen we een Engels prentenboek.
Tijdens het spelen en werken hebben alle kinderen de Engelse vlag ingekleurd. 
Ook hebben we genoten van de heerlijke high tea, bedankt voor de lekkere hapjes! 

Dinsdag 14 november was de tweede spelletjesmiddag. Veel kinderen hadden een leuk spel meegenomen en groep 8 kwam de groepjes begeleiden. Het was een gezellige middag! 

Maandag 13 november hebben we popcorn gemaakt in de klas. We begonnen met een gesprekje over waar popcorn van gemaakt wordt en hoe popcorn gemaakt wordt.
Toen de olie heet was konden de maïskorrels in de pan. Goed luisteren wanneer het begint te poppen. Toen de eerste portie klaar was mocht iedereen proeven. Toch gek, zo zonder smaakje. Met poedersuiker en zout toverden we de popcorn om in zoete en zoute popcorn. Ook dat moest even geproefd worden.
Tijdens het spelen mochten de kinderen van veilige afstand kijken. Toen alle zelfgevouwen bakjes gevuld waren was het tijd om op te ruimen. Tijdens het kijken van een stukje film hebben we de popcorn lekker opgegeten. Klik hier voor de foto's.

Dinsdag 17 oktober gingen we naar de muziekschool. Toen we aankwamen mochten we in de kleedkamer onze jassen en schoenen uittrekken en daarna liepen we de balletzaal in. Juf Mieke, de balletjuf, en meester Sander, de pianist, stonden al klaar. 
We begonnen met een raadspelletje, meester Sander speelde op de piano en wij moesten  raden aan welk dier hij dacht. Daarna deden we de personages uit Roodkapje na door te dansen op de pianomuziek. We sloten de les af met het liedje Voetje voetje voetje dat we in de klas al hadden geleerd. Rijouders, bedankt voor het brengen en halen! 

Maandag 16 oktober kwam juf Sandra van de bibliotheek langs in de klas. Ze had een hoop boekjes meegenomen en begon met het voorlezen van het verhaaltje Plets, plets, plats. Daarna deden we in twee groepjes spelletjes, een geluidenbingo  en een dobbelspel waarbij bomen  versierd moesten worden. Als afsluiting zongen we samen het liedje Het is herfst. 

Vrijdag 13 oktober was de eerste Cirkelshow van het schooljaar. Eerst was de klas van juf Karin. Toen wij aan de beurt waren mochten de kinderen  van het versje op het podium klimmen, samen met hun knuffelberen lieten ze het versje Een bed vol beren horen. Daarna zongen we met z'n allen het liefje De allercoolste opa en als afsluiting danste een groep enge kinderen (ze waren mooi verkleed) op het liedje Gruwelijk eng. De kinderen hebben het heel goed gedaan! Klik hier voor de foto's.

Dinsdag 10 oktober kwamen de oma van Quin en de oma van Tobias gezellig voorlezen in de klas. De oma van Quin las het grappige boekje Moeder voor en de oma van Tobias las voor uit Jorrie en Snorrie. Woensdag komt de moeder van Noa voorlezen en donderdagochtend komt de oma van Tobias nog een keer om verder te gaan met het verhaal.
Donderdagmiddag is het voorleescircuit, alle juffen lezen een boek voor en de kinderen mogen zelf kiezen naar welk verhaal ze willen luisteren.
In de klas zijn we tot en met vrijdag nog volop bezig met de kinderboekenweek waarna we overgaan op het thema herfst/bomen.

Woensdag 4 oktober was de opening van de kinderboekenweek. Toen iedereen langs het spinnenweb de klas in was gekropen konden we beginnen. Samen met de klas van juf Denise liepen we naar de speelzaal, die was griezelig donker en de kinderen moesten eerst een parcours naar binnen volgen. Toen iedereen op de banken zat konden we beginnen met voorlezen. Een spannend boek over monsters, gelukkig liep het goed af! Nadat we even in de klas gespeeld hadden kwam Kirsten Michel het verhaal Hoki spoki voorlezen uit het boek dat zij samen met Jim Bakkum heeft geschreven. Daarna zongen we met z'n allen het bijbehorende lied. De komende weken wordt er nog veel meer voorgelezen! 

Dinsdag 3 oktober was de opa en omamiddag. Om kwart over 1 begonnen we in de kring. We zongen een lied over de allercoolste opa en de allerhipste oma. Daarna gingen we snel aan de slag, de opa's en oma's deden gezellig mee met schilderen, bouwen, kleien, tekenen, in de huishoek en ze speelden zelfs mee op de ipad. Nadat alles netjes was opgeruimd lieten we op het bord de bewegende kleurplaten zien waarna we naar buiten gingen. Om kwart over 3 was het helaas weer voorbij. Het was een erg gezellige middag! 
Klik hier voor de foto's. 

Donderdag 28 september was de eerste spelletjesmiddag. Veel kinderen hadden een leuk gezelschapsspel meegenomen, dus er was genoeg te spelen. De kinderen van groep 7 kwamen helpen en hebben er een gezellige middag van gemaakt met de groepjes.
Ook was deze dag de laatste werkdag van juf Marieke die vele jaren op de Cirkel heeft gewerkt. De hele school verzamelde zich 's middags op het schoolplein om een afscheidslied te zingen en juf Marieke uit te zwaaien. 

Donderdag 7 september
Maandag kwamen alle kinderen uitgerust terug van vakantie op school, nu zit de eerste schoolweek er alweer bijna op.  We zijn rustig aan begonnen maar inmiddels is de verjaardagskalender klaar, hebben alle kinderen uit groep 2 een stopmotion filmpje gemaakt met de ipad, we hebben de letter f geleerd en we hebben tijdens de gymles een spel gedaan waarbij de kinderen heel goed moesten samenwerken.

Volgende week is het Kanjerweek, dan besteden we extra aandacht aan hoe we met elkaar omgaan, en beginnen we aan het thema Familie.