Groep 1-2e

Groep 1-2e

Leerkracht: Tisja Haak en Martine Hachmang

Dinsdag 28 mei
gingen we naar Elsenhove voor een les over poep. Eerst kregen we een uitleg waarna de kinderen aan de slag gingen met proeven, voelen, ruiken en kijken. Zo leerden we wat de dieren allemaal eten en hoe de poep er dan uit ziet. Daarna nog even samen spelen in de speeltuin en weer terug naar school. Klik hier voor de foto's.

Woensdag 15 mei was de sponsorloop, de opening van het project Cirkelkinderen voor Sunday Foundation. De kinderen hebben goed hun best gedaan om sponsoren te vinden en heel veel rondjes gerend. Woensdag 29 mei is vanaf 4 uur de afsluiting met workshops en een veiling.

Donderdag 18 april ontbeten we samen op school. Alle kinderen hadden een prachtige paasdoos geknutseld voor iemand anders met een lekker ontbijtje erin. Klik hier voor de foto's.
Tijdens het buitenspelen werden we opgehaald door de paashaas om te helpen zoeken naar eieren. Als beloning kregen alle kinderen een chocoladelolly. 
Gezellige paasdagen en een fijne vakantie! 

Vrijdag 12 april
Het waren twee drukke dagen! Donderdag 11 april kwam groep 7 helpen bij het versieren van de palmpaasstokken. Wat een goede hulp! Na het versieren van de palmpaasstokken werd er nog een boekje gelezen of een spelletje gedaan en daarna samen buitengespeeld. 
Vrijdag 12 april begonnen we met het Koningsontbijt. Iedereen kreeg een bekertje melk of fruitwater en mocht komen uitkiezen wat er op het brood moest. Ook waren er nog heerlijke tomaatjes, plakjes komkommer en appels. 
Om kwart over 10 was het tijd voor de palmpaasoptocht. Onder begeleiding van vaders en moeders liepen we in een lange stoet een route door de wijk. Onderweg werd er gezellig gezongen en halverwege was er tijd voor iets lekkers. Aan het eind van de ochtend kreeg iedereen zijn stok mee naar huis om hem weg te geven aan iemand die een opkikkertje kan gebruiken. Klik hier voor de foto's.

Maandag 8 april was 's middags alweer de laatste keer van het kleutercircuit. De kinderen waren in nieuwe groepen verdeeld (klassendoorbrekend). Vijf maandagmiddagen kregen ze met deze groep, telkens in een ander lokaal en bij een andere juf, een activiteit aangeboden rond het thema gezondheid/eten. Er was een activiteit over het lichaam, over tanden en de tandarts, poppenkastspel, fruitspiesjes maken en een lied zingen. Na afloop ging iedereen weer terug naar zijn eigen klas. Het was erg leuk en leerzaam om eens met andere kinderen en bij een andere juf in de klas te zijn!

Vrijdag 5 april was de Cirkelacademie. Aan het eind van de ochtend kwam een politieagente vertellen over haar beroep. Ze liet ook alles wat ze tijdens het werk bij zich heeft zien, de kinderen mochten zelfs de handboeien en het kogelwerende vest even vasthouden! Klik hier voor de foto's.

Donderdag 28 maart sloten we het thema eten/gezondheid af door met de klas te koken. We maakten drie soorten soep, tomatensoep, groentesoep en champignonsoep. 
De andere klassen maakten pizza, pastasalade en een eierkoekhapje.
's Middags hebben we met de kleutergroepen buiten van alles geproefd.  Klik hier voor de foto's.

Woensdag 27 maart was de verjaardagendag. Iedereen kwam mooi verkleed en zodra iedereen op school was liepen we naar de gymzaal voor de Cirkelshow. Deze keer niet door de kinderen maar door de leerkrachten! Daarna was het tijd voor feest in de klas en om half 11 mochten de kinderen door de school lopen om allerlei activiteiten te doen. 
Het was een groot feest!  Klik hier voor de foto's.

Woensdag 6 maart was de uitvoering van onze show over het boek 'Ga je mee, kleine beer'. Samen met juf Rosanne hadden de kinderen al drie keer geoefend en vandaag mochten we onze dans, rap en lied aan de ouders en opa's en oma's laten zien. Het was een groot succes! Klik hier voor de foto's.

Donderdag 28 februari was het Cirkeldag. Iedereen mocht verkleed komen en we kregen die ochtend een dansles van juf Lisa. Ook knutselden we een mooi masker voor tijdens het optreden. 's Middags was het tijd voor de show. Het was een feestelijke en gezellige dag! Klik hier voor de foto's.

Donderdag 7 februari zijn we naar het Cobramuseum geweest. In twee groepen gingen de kinderen op zoek naar kunstwerken die overeenkomsten hadden met een gekleurde kip (zie foto's). Daarna was er tijd om met de hele klas kunst te maken op een lange strook, geïnspireerd op wat ze die middag gezien hadden. Het resultaat is in de klas te bewonderen.
Alle ouders die mee waren, bedankt voor het rijden en begeleiden van de groep! Klik hier voor de foto's.

Maandag 28 januari was de spelletjesmiddag. Er waren veel leuke spelletjes meegenomen en groep 8 kwam de spelletjes weer begeleiden. Het was een gezellige middag! Klik hier voor de foto's.

Maandag 14 september wilde Raai de Kraai graag de ruimte in. Samen met de andere kleutergroepen liepen we naar het bovenbouwplein om een echte raketlancering mee te maken. We stonden gelukkig veilig achter het hek, eerst aftellen en toen schoot hij de lucht in.
De komende tijd gaan we leren over de ruimte, planeten, sterren, kometen, enz. 
Klik hier voor de foto's.

Vrijdag 14 december en maandag 17 december hebben de kinderen stopmotionfilmpjes gemaakt met de kerststal. Dat doen ze door de poppetjes een stukje te verplaatsten en steeds een foto te maken tussendoor. Als ze klaar zijn worden de foto's samengevoegd tot een filmpje. Het is best moeilijk om de handen niet op de foto te zetten, je moet heel goed opletten en samenwerken. Het samenwerken ging dat de duo's heel goed af. De kinderen zijn trots op het resultaat! Klik hier voor de filmpjes.

Woensdag 5 december kwam Sinterklaas op school aan in een brandweerwagen. Gelukkig konden de pieten met de ladder van het dak af komen om het feest met ons mee te vieren. 
In de klas vonden we een grote zak met cadeautjes. Het cadeautjesspel kon beginnen! Toen iedereen een cadeautje had, mocht het uitgepakt worden. Iedereen was er erg blij mee. 
Na afloop was er tijd voor pepernoten en fruit, waarna Sinterklaas en zijn pieten al voor de deur stonden. Er werd gezongen, kunstjes gedaan en sommige kinderen mochten zelfs even een brandweerhelm op. En geslaagd feest! 

Woensdag 28 november kwamen een aantal ouders helpen bij het bakken van pepernoten.
Eerst alle ingrediënten bij elkaar in een kom en mengen maar, daarna konden de pepernoten gerold worden. Nadat al het deeg op was konden de pepernoten met de ouders mee naar huis om ze af te bakken. Aan het eind van de ochtend kwamen ze de pepernoten weer brengen en konden de versierde zakjes gevuld worden met pepernoten. De pepernoten waren erg lekker! Klik hier voor de foto's.

Vrijdag 23 november kwam juf Femke ons een dans aanleren die we 5 december met de hele school voor Sinterklaas gaan doen. 
Ook was het vandaag Cirkelacademie, Sana kwam vertellen over haar beroep verpleegster. Ook mochten de kinderen even naar het hart en de longen luisteren en oefenen met verband.

Woensdag 21 november was de Engelse dag, een dag waarop we wat extra aandacht besteden aan het vak Engels. De kinderen kwamen 's ochtends in 'uniform' naar school. We zongen Engelse liedjes, telden in het Engels, bespraken de kleuren en kleurden een kleurplaat. Tussendoor kregen de kinderen een Engels dropje. 
Ook kregen de kinderen vandaag een muziekles van juf Rosanne van de Muziekschool. De kinderen deden een echospel, leerden een lied en speelden op instrumenten.

Donderdag 15 november hebben we tomatensoep gemaakt. Eerst gingen de gepureerde tomaten, uit de tuin op de patio, in de pan. Daarna deden we er water en bouillonblokjes bij. De kinderen mochten de soep goed doorroeren en toen het kookte gooiden we er lettervermicelli bij. We lieten de soep nog eventjes koken en daarna een beetje afkoelen. Daarna konden we onze zelfgemaakte soep proeven. De kinderen vonden het heerlijk! Klik hier voor de foto's.

Maandag 12 november kwam groep 8 weer helpen bij de spelletjesmiddag. Er waren leuke spelletjes meegenomen die de kinderen in groepjes hebben gespeeld. Het was een gezellige middag!
Klik hier voor de foto's.

Woensdag 17 oktober deden we, ter afsluiting van het thema Landen, een landenspeurtocht. De kinderen gingen in groepjes en onder begeleiding van een kind uit groep 8 op zoek naar de vlaggen die overal in het gebouw hingen. Bij elke vlag hing ook een opdracht die de kinderen moesten doen. Bijvoorbeeld ijsballen gooien op de Zuidpool, Chinese waaiers maken, het woordje Marokko schrijven in het Arabisch en nog veel meer leuke opdrachten. De kinderen konden, met behulp van een greenscreen, zelfs op de foto in andere landen! Klik hier voor de foto's.

Dinsdag 16 oktober hebben we popcorn gemaakt. Eerst de olie in de pan heet laten worden, dan de maïskorrels in de pan. En toen moesten we heel stil zijn, dan kon je het ploppen van de korrels horen! We hebben de popcorn geproefd, en daarna ook zoete en zoute popcorn gemaakt. Het smaakte heerlijk!

Woensdag 3 oktober begon de Kinderboekenweek. Dat vierden we op het plein van groep 5-8. We verzamelden daar met de hele school, waarna kinderen uit groep 8 een aantal gedichten over het thema Vriendschap voordroegen. Later op de ochtend was er voor de groepen 1 t/m 4 een speurtocht naar letters, samen vormden de letters een woord. De komende week besteden we extra veel aandacht aan boeken en het thema Vriendschap.

Maandag 1 oktober was de eerste spelletjesmiddag. Zes kinderen uit groep 8 kwamen helpen om de groepjes kinderen te begeleiden bij het spelen van de spelletjes. Het was een gezellige middag!

Dinsdag 25 september was een drukke dag.
's Ochtends openden we het nieuwe thema 'Landen' samen met 1/2c. De kinderen gingen in tweetallen binnen de school op zoek naar plaatjes van vlaggen en maakten daar met de iPad een foto van.
Daarna gingen we naar de klas van juf Denise voor een circuit. Er waren zes onderdelen: spelen in het vliegtuig, gebouwen uit andere landen nabouwen, vlinders natekenen, paspoorten maken, boeken lezen en schooltv kijken op de ipad.
Na afloop aten we samen fruit en speelden we buiten. Tijdens het buitenspelen hebben we de vlinders vrijgelaten.
's Middags was het opa-/omamiddag. Wat gezellig dat er zoveel opa's en oma's naar school waren gekomen! We begonnen in de kring en toen iedereen er was gingen we buitenspelen. Gezellig samen in de zandbak of springtouwen. Weer binnen mochten de kinderen kiezen van het kiesbord, er werd gezellig samen gespeeld. Het was een gezellige middag!

De eerste week zit er alweer op, wat gaat dat snel!
We zijn begonnen met het thema Bouwen en daar zijn wij goed in! Er zijn al prachtige bouwwerken gemaakt en samen hebben we hoge torens en een stevige brug gebouwd.
Ook is er al getekend, geknutseld, gekleid, gebouwd in de zandtafel en er wordt elke dag gezellig samen gespeeld.
De eerste twee gymlessen (van juf Manja en juf Nicky) zitten er ook al op. De kinderen hebben geleerd om te klimmen met kattenklauwen (zodat ze niet uit het klimrek kunnen vallen), ook mochten ze bowlen, stoeien en gooien.
De letter b heeft u misschien ook al voorbij zien of horen komen. We gaan dit jaar nog veel meer letters leren.