Groep 3a

Groep 3a

Leerkrachten: Shona Hassall en Linda Nieuwenhoff

Donderdag 22 februari
Vandaag hebben de kinderen een nieuwe vorm van estafette lopen gedaan, leesestafette. Eerst moesten ze allemaal hun jas aantrekken en verzamelen op het schoolplein. Daar werd de groep in 5 teams verdeeld. Elk team had een groepsleider die aan de andere kant stond met een blaadje met woordjes erop. Zodra de kinderen aan de beurt waren renden ze zo snel mogelijk naar de overkant om daar de woordjes te lezen. De groepsleider controleerde of alles goed gelezen werd. Daarna snel weer terug en na een high five mocht de volgende gaan rennen. We hebben dit spel meerdere keren gespeeld en elke keer won er een ander team.
Maar dat was natuurlijk niet het doel van het spel ;-)

Vrijdag 16 februari
Half negen vertrok groep 3a met auto's naar de muziekschool. De kinderen hadden er zin in, het "sportverhaal" kon beginnen en de band begon te spelen. Samen met groep 5 en 7 en de ouders als publiek, is de zaal vol. Sport, wat wil je later graag doen? of wat doe je nu al?, talent, winnen, verliezen, pech, lekker meedoen en uitreiking van een prijs, het kwam allemaal aan bod. Alle kinderen speelden en zongen enthousiast mee en kregen een groot applaus van het publiek! Wat vond groep 3a zo leuk?: Robin de slow motion act; Chloe het applaus dat we kregen; Franek alle leuke sportliedjes; Emke de polonaise van groep 7; Gali ALLES!
Bedankt ouders voor het vervoer, de belangstelling en het kijken naar een super enthousiaste groep.
Om 10:15 waren we weer terug op school, klaar voor onze "tennis clinic". Het was een mooie sportieve dag! Klik hier voor de foto's.

Donderdag 15 februari
Vandaag hebben de kinderen kern 6 van Veilig leren lezen afgerond. Dat betekent dat ze alle letters hebben geoefend en dus ook heel goed kennen. Om dit met de kinderen te vieren mochten ze een letterspeurtocht doen. De letters hingen door de hele school. Als ze een letter gevonden hadden stond daar een nummer bij zodat ze wisten in welk vakje ze die letter moesten opschrijven. Als ze alle letters gevonden hadden moesten ze een paar letters achter elkaar zetten en dan kwam daar weer een woord uit. De kinderen uit groep 3 zijn echte leeskanjers!

Dinsdag 13 februari
Morgen is de dag van de liefde! De kinderen hebben een eigen Valentijnskaart gemaakt voor iemand die zij erg lief vinden. Achterop een lief stukje tekst en klaar voor verzending. Maar in plaats van een postzegel mochten de valentijnskaarten vandaag ook verstuurd worden met een lippenstiftkus.
Een aantal meiden hadden hun lippenstift van thuis meegenomen. Sommige waren dit vergeten maar mochten gelukkig de lippenstift van iemand anders lenen. De kinderen mochten hun lippen stiften en een kus geven op de kaart. De meiden stonden te giechelen voor de spiegel. De jongens werden er toch wat ongemakkelijk van.. Moesten zij nou echt lippenstift op doen? Gelukkig had de juf ook een stempel die gebruikt kon worden ;-) Dat was een hele opluchting!
Aan het einde van de middag zijn we samen met de andere groep 3 naar de brievenbus gelopen waar iedereen zijn eigen kaart op de bus mocht doen.

Dinsdag 6 februari kwam er een muziekdocent van de Muziekschool Amstelveen de kinderen het derde liedje aanleren voor het Zing 'es concert. Nadat de kinderen hun stembanden hadden opgewarmd hebben ze eerst het liedjes 'doe mee' en 'lopen, fietsen, zwemmen' herhaald. Bij elk liedje maken de kinderen ook bewegingen. Ook het derde liedje 'liever brandweerman' vonden de kinderen erg leuk en konden zij al snel goed meezingen. Volgende week oefenen we nog één keer samen met groep 5 en 7. Vrijdag 16 februari om 9.00 uur kunnen jullie deze mini musical in de muziekschool komen bekijken.

Vrijdag 19 januari, na gym en taal, staat er “techniekles” op het programma.
“Juf, wat is dat? Om 10.20 komt er een meester blij de klas inlopen en stelt zich voor als meester Mischa. Hij begint de les met de vraag wat techniek eigenlijk is; antwoorden zijn er genoeg. Hij geeft zelf als duidelijk antwoord: “Alles om ons heen wat het leven makkelijker maakt door middel van constructie.
Neem als voorbeeld de fiets; Van aandrijving tot fietsen; maar… hoe werkt dit nu eigenlijk? De kinderen kijken en luisteren vol aandacht naar zijn meegenomen materialen, Digibord en uitleg en op al zijn vragen komen de mooiste antwoorden.
En dan aan het werk! Van popcorn beker tot trapeze. Het voorbeeld staat op het digibord, materialen worden uitgedeeld en we kunnen beginnen. “INSTRUCTIE” dit wordt door meester Mischa herhaaldelijk geroepen. Iedereen stopt voor de volgende uitleg. Na het buigen van een ijzerdraadje voor de aandrijving en het kleuren van een gorilla is onze “Epke” klaar. De laatste vraag doen we samen: Testen en evalueren.
 
Dit was een super leerzame les; bedankt techniekmeester en natuurlijk onze twee hulpmoeders! Klik hier voor de foto's.

Wij wensen jullie hele fijne feestdagen en een gezond & gelukkig 2018!!Woensdag 29 november

Vanmorgen hebben de kinderen een bietencircuit gedaan tijdens de gymles. In tweetallen moesten ze allerlei pietenoefeningen doen. Daarbij moesten ze elkaar natuurlijk ook een handje helpen. Aan het einde van de les hebben ze nog de dans voor Sinterklaas geoefend en kregen ze een welverdiende pietendiploma.?Aan het einde van de ochtend hebben de kinderen, met behulp van 5 fantastische moeders, pepernoten gemaakt. Eerst samen eens goed het recept lezen! Wegen, alles samenvoegen, kneden en pepernoten rollen. Hier en daar verdween er een stukje in de mond, vingers werden afgelikt en de klas rook heerlijk. Een kleine 20 minuten in de oven en dan mag de juf morgen alles opeten... Oh nee! Krijgt iedereen een handje pepernoten ;-) Klik hier voor de foto's.

Dinsdag 28 november
Na een geslaagde werkavond en een super mooi ingerichte slaapkamer voor Sint komen de kinderen de dag daarna op school. Brrrr, donker, kaarsje aan op het nachtkastje naast Sint zijn bed. In de klassen een en al rommel; spulletjes hangen andersom, lego, speelgoed etc. op de grond en?rollen wc papier hangen dwars door de klas; en de schoenen? Die staan echt overal! Maar dit keer wel met een ECHT cadeau er in en hier en daar wat strooigoed.
Na 't opruimen is echt iedereen blij en kunnen de kinderen weer "gewoon" aan het werk. Ach ja, binnen en buiten stormt het nog wat na......
Sint en Piet bedankt en tot 5 december!

Donderdag 19 oktober
Vandaag hebben we kern 2 van Veilig Leren Lezen afgerond. Wat kennen de kinderen al veel letters en wat kunnen ze al veel woorden lezen! Na de herfstvakantie beginnen we met kern 3 en gaan we aan de slag met de volgende woorden en letters.

Dinsdag 19 september
De kop is eraf! Na een paar spannende eerste?weken zijn de meeste kinderen al een beetje gewend aan groep 3, de nieuwe juffen en aan elkaar.
Nog maar een paar weken begonnen en nu al zoveel geleerd! Zo hebben de kinderen met behulp van?de woorden ik, maan, roos, vis, sok en aan de letters m, r, v, i, s en de aa geleerd. Niet alleen leren lezen, maar ook leren schrijven, heel knap!!
We besteden ook veel aandacht aan de verschillende routines en de normen en waarden die wij als groep belangrijk vinden.

Volgende week dinsdag 26 september staat ons eerste uitstapje op de kalender. We zoeken nog wel een aantal ouders die ons kunnen halen en brengen naar kinderboerderij Elsenhove. Ook daar een groepje begeleiden zou natuurlijk erg fijn zijn! Geven jullie je op op de intekenlijst die op de gang hangt?