Groep 3b

Groep 3b

Leerkracht: Rianne Hoppenbrouwers-Pander

Dinsdag 21 mei

Afgelopen week leek wel een feestweek! Op woensdag zijn we gestart met het project: Cirkelkinderen voor kinderen in Sierra Leone. De sponsorloop was een enorm succes! De kinderen hebben allemaal ontzettend goed hun best gedaan en enorm veel rondjes gelopen. Onze klas heeft ongeveer 1200 euro opgehaald voor de Sunday Foundation, zo knap! De kinderen in Sierra Leone zullen hier enorm mee geholpen zijn. Ook waren er ontzettend veel ouders om ons aan te moedigen, fijn!

Vrijdag was ook een spannende maart leuke dag voor de kinderen. Het was tijd voor het Zing es optreden. Het ging ontzettend goed en het was een groot succes! Alle kinderen en ouders genoten met volle teugen. De foto's van dit optreden vindt u hier. Alle ouders die mee zijn geweest: hartelijk bedankt! 

Vrijdag 1 maart
Gisteren was het weer tijd voor de Cirkeldag. Het thema voor onze groep was Afrika. Het was een ontzettend leuke dag. De kinderen zagen er allemaal ontzettend mooi uit. In de klas zijn we erg druk bezig geweest met knutselen en tekenen. De kinderen hebben dierenmaskers, Afrikaanse schilden en armbanden gemaakt. Ook kregen ze een dansles van juf Lisa. 's Middags mochten ze de aangeleerde dans laten zien aan alle ouders en kinderen. Het was een groot succes. Wat fijn dat er zoveel ouders zijn komen kijken, bedankt! Klik hier voor de foto's.

Dinsdag 15 januari
Afgelopen donderdag is meester Misha bij ons in de klas geweest. Hij is techniekdocent bij onze stichting en geeft jaarlijks technieklessen bij ons op school. Afgelopen keer hebben de kinderen een popcornkrukas gemaakt. Het resultaat heeft u als het goed is, al thuis staan. Met maar slechts een paar materialen hebben de kinderen een bewegend poppetje gemaakt. De kinderen vonden het super leuk! De moeder van Dani heeft ons deze middag geholpen, nogmaals dank daarvoor! 

Vrijdag 16 november
Afgelopen maandag mochten wij een show bijwonen van Mad Science. Tijdens de show werden er allerlei leuke experimenten en proeven laten zien. Zo veranderde water opeens in een harde substantie, werd een bekertje water opeens roze en daarna weer wit en was er zelfs een kleine ontploffing te zien. De kinderen hebben ontzettend genoten van de show en stelden aan het eind allerlei leuke vragen aan de wetenschapper. De kinderen kunnen zich opgeven voor Mad Science lessen. Hiervoor hebben ze inmiddels een folder meegekregen.
Daarnaast zijn we nog steeds bezig met het leren lezen van woordjes. Het lezen gaat al erg goed bij de kinderen. De afgelopen weken hebben we weer nieuwe woorden geleerd: doos, poes, koek en ijs! Blijf vooral thuis ook veel lezen/ oefenen!
Wat betreft rekenen zijn we veel bezig met tellen tot 30, verliefde harten, de getallenlijn tot 20, splitsen van getallen t/m tien en de begrippen meer en minder. 

Vrijdag 5 oktober
De eerste vijf weken in groep 3 zitten er alweer op. De kinderen zijn druk bezig met het leren van letters en woorden. Waarschijnlijk heeft u al wel een aantal woorden lang horen komen.  (ik, maan, roos, vis, sok, pen en nog een aantal andere woorden) Ook zijn we iedere dag aan het rekenen en schrijven. Het gaat al erg goed! Gelukkig mogen de kinderen ook nog dagelijks buitenspelen.

Afgelopen woensdag zijn wij gestart met de Kinderboekenweek. Op het plein hebben wij met de hele school grote cirkels gemaakt. In het midden stonden leerlingen uit groep 8. Zij droegen verschillende gedichten voor over het thema vriendschap. Later die dag hebben de kinderen van de onderbouw een speurtocht door de school gedaan.

Vandaag was het eindelijk tijd voor de Cirkelshow. Na weken hard oefenen, mochten de kinderen vandaag op het podium hun dansjes laten zien en hun liedjes laten horen. De kinderen deden het enorm goed! Er waren veel ouders, hartstikke fijn. Bedankt voor uw komst.