Groep 5-6b

Groep 5-6b

Leerkrachten: Andrea Boyer en Mariëlle

Op dinsdag 15 mei zijn we samen met groep 5 en 6 naar het concertgebouw geweest. Daar hebben we samen met nog 700 kinderen van andere scholen meegedaan met het concert duizend-en- één-nacht. Een acteur speelde Sinbad en hij werd begeleid door het Nederlands Philharmonisch Orkest. Sinbad de zeeman vertelde zijn avonturen en we luisterden, zongen en bewogen met hem mee.
Het was een bijzondere dag! Bedankt alle ouders die met ons mee zijn gegaan!

Donderdag 11 januari zijn de kinderen begonnen met het maken van een "echte" van Gogh. Na een introductielesje gingen ze aan de slag. Eerst een plaatje overtrekken, daarna het grote werk. Met streepjes de tekening invullen. Af en toe werden de tekeningen door de wimpers van een afstandje bekeken. Prachtige resultaten. Jullie moeten ze maar eens bekijken in de klas. Klik hier voor de foto's.

Vrijdag 21 december was het foute kersttruiendag. De meeste kinderen hadden er goed aangedacht alleen de juf niet ;) De kinderen hadden een spelletje meegenomen. Samen hebben we eerst naar Niko 2 gekeken, de verjaardag van Aaron gevierd en heerlijk spelletjes gedaan. Het was een heel fijne afsluitochtend zonder één wanklank.


Woensdag 20 december
ging de hele school naar de Urbanuskerk om kerst te vieren. Groep 8 beeldde het kerstverhaal uit. Wij mochten "Feliz Navidad" zingen samen met de andere groep 5 en 6. Iedereen zong uit volle borst mee. 's Avonds  mochten we weer naar school komen voor het kerstdiner. De klas was mooi versierd en de tafels prachtig gedekt. Alle kinderen zagen er schitterend uit. Er waren zelfs jongens met een mooie stropdas om. De meisjes leken wel modelletjes zo mooi waren hun jurkjes of rokjes. We hebben nog een kleine modeshow gehouden, compleet met kerstman,  kerstvrouw en rendier. De ouders hadden ontzettend hun best gedaan om de lekkerste hapjes te maken.  De tafels zagen er rijkgevuld uit. De kinderen hebben hun buikje rond gegeten (letterlijk en figuurlijk) zo smakelijk was het. Klik hier voor de foto's.

Vrijdag 22 september
Groep 5/6 is dit jaar gestart met een nieuwe leerkracht: juf Mariëlle. Ze vindt het erg leuk op de Cirkel.
Voor groep 5 is het hard werken. Allemaal nieuwe vakken erbij en ook nog eens vrijdagmiddag naar school. Dan hoor je echt bij de groten! Groep 6 was dat harde werken wel gewend. Ook zij hebben nieuwe vakken erbij zoals bijvoorbeeld blits. Binnenkort moeten zij een start maken met het bedenken van een onderwerp voor een werkstuk. Allemaal spannend. Soms blijft er tijd over om lekker te spelen. We hebben nieuw lego gekregen en een grote knikkerbaan die je helemaal zelf in elkaar moet zetten. Sommige kinderen hebben hier al meegespeeld. Ook doen we vaak aan het eind van de ochtend een spel met elkaar. Het  moeilijkste spel is wel het tot 3 tellen en dan 2 tellen vervangen door gebaren. Oei, dan moet je je goed kunnen concentreren!