Groep 5a

Groep 5a

Leerkrachten: Eefje ten Kroode, Manja Worm en Rieneke van Helden

Kanjertraining 28 mei

Vandaag hebben we een kanjertraining gedaan. De kinderen gingen in twee kringen zitten, een binnenkring en een buitenkring. Ze zaten steeds tegenover een klasgenoot en gingen een kort gesprekje voeren. Het doel was om iets nieuws van de ander te weten te komen. Zo hebben de kinderen vier korte gesprekjes gehad. En vervolgens met de hele klas alles weer netjes teruggezet. Wat hebben ze het goed gedaan. 

Op dinsdag 15 mei zijn we met de klas naar het Concertgebouw in Amsterdam geweest. Meteen in de ochtend met zijn allen in de metro, overstappen op tram 5, waren we precies op tijd voor de voorstelling. In de grote zaal van het Concertgebouw hadden we eigen plekken voor de voorstelling van Sinbad. Op school hebben we 6 lessen gevolgd, waarin het verhaal, de muziek en de bewegingen ons werden geleerd. Het was een prachtige voorstelling met een orkest, zang, dans. De kinderen mochten meezingen en meedansen. Na de voorstelling hebben we lekker fruit gegeten op het Museumplein en vervolgens gingen we weer terug naar school. Wat was het een mooie voorstelling. Alle ouders die meegingen bedankt voor de hulp!
 
Vrijdag 13 april

Vandaag was er weer Cirkelacademie op school. In de klas kregen wij bezoek van een ouder die ons vertelde over de gevaren van zonnebrand en een vioollerares waarbij we luisterden naar de viool. Ook mochten de kinderen zelf even proberen hoe het voelt om op een viool te spelen.

Vrijdag 16 februari hadden de kinderen van groep 3, 5 en 7 een optreden in de Zonnesteinzaal in Amstelveen. In de klassen is er samen met een leerkracht en iemand van de muziekschool gewerkt aan een heuse voorstelling. Het resultaat was geweldig!

Woensdag 14 februari
Vandaag hebben de kinderen tijdens de gymles les in breakdance gehad. Onder leiding van een echte breakdancer van Buenting heeft de klas geoefend met verschillende moves.

Woensdag 29 november
Vandaag hadden we een speciale gymles. We kregen les in schermen. De kinderen kregen allemaal een speciale jas aan en een masker. Samen met een maatje gingen ze met veel plezier aan de gang.


Woensdag 15 november hadden we Engelse dag. Bijna de hele klas was in uniform (witte blouse en spijkerbroek) naar school gekomen. Tussen de lessen door sprak de juf alleen Engels en de dag werd afgesloten met een heerlijke door de kinderen verzorgde High tea in de klas. Er waren heerlijke en prachtige hapjes gemaakt. Alle ouders bedankt voor jullie bijdrage.

Op 20 oktober is juf Eefje bevallen van dochter Fay. Gefeliciteerd 

Start schooljaar

We zijn al weer begonnen aan de derde schoolweek en wat hebben de kinderen al veel gedaan en geleerd. De eerste lessen van de, voor onze groep, nieuwe vakken zijn ook gegeven. Wereldzaken en tijdzaken hebben de kinderen nu gehad en over een paar weken komt daar afwisselend natuurzaken bij. Bij verkeer en Engels gaat het een beetje anders. Ze hebben een werkboek met opdrachten, erg leuk en de kinderen waren heel enthousiast. 
Het klokkijken is met rekenen weer begonnen. Dit vinden de kinderen soms best lastig. Vorig jaar leerden ze nog analoog en digitaal met de kwartieren, nu komt de rest van de klok aan bod. Blijf thuis ook goed het klokkijken oefenen met uw kind. Daarnaast is het belangrijk om de tafels te blijven oefenen. In groep 5 komt het delen aan bod, dan is het prettig als de tafels er goed in zitten.