Groep 5b

Groep 5b

Leerkrachten: Eefje ten Kroode en Manja Worm

Maandag 25 maart
hebben we stopmotion filmpjes gemaakt. Juf Tisja kwam met de IPads en heeft ons de uitleg gegeven. Vervolgens gingen de kinderen in tweetallen aan de slag. We hebben een hele leuke middag gehad en wat een talenten hebben wij! De filmpjes zijn ontzettend leuk geworden! Klik hier voor de foto's en filmpjes.

Vrijdag 15 februari kregen we de Romeinen op bezoek. Een Romein vertelde uitgebreid over zijn uitrusting, zijn beroep en zijn leven. Hij liet zien met welke materialen werd gevochten en vertelde hoe het leven eruit zag in deze tijd. Daarna was het de beurt aan de gepensioneerde Romein. Hij vertelde ons over zijn rang, hij was leider over een groep soldaten. Als je 25 jaar in dienst was ging je met pensioen. Als laatste werd er een verhaal verteld door de vrouw in de Romeinse tijd. Zij vertelde ons over de scholen en over het eten. We kregen een lekker stuk cake die vroeger werd gemaakt op deze manier, druiven en abrikozen. Maar niet zittend werd er gegeten. Liggend op je linkerarm, etend met je rechterhand. Dat was best vreemd om te proberen. 
De kinderen waren erg enthousiast, deden goed mee en hebben weer veel mooie verhalen gehoord over de Romeinse tijd. Klik hier voor de foto's.

Mees Kees - Theaterles 11 februari 
Na drie weken hard oefenen, oefenen en nog eens oefenen was het dan zover. We gingen naar het theater voor de Mees Kees les. Van tevoren hebben de kinderen in drie groepen een scène geleerd uit het verhaal. Rollen verdeeld, inleven in hun personage, teksten leren. Er kwam veel bij kijken. En vandaag in het theater werden de puntjes op de i gezet. We gingen eerst oefenen met het uitbeelden van bepaalde handelingen. Lopen met wind tegen, lopen met kauwgom onder je schoenen, lopen in de drukte. Daarna werden emoties getoond, op een schaal van 1 tot 10. En vervolgens mocht elk groepje zijn stuk laten zien. En wat een talenten heeft deze groep. Iedereen deed super goed zijn best! De foto’s geven een idee van onze gezellige dag. Alle ouders die hebben gereden, enorm bedankt! 

Vrijdag 25 februari zijn we met de klas naar het van Gogh museum in Amsterdam geweest. In de klas hadden we al een aantal lessen over Vincent van Gogh gehad en zijn we ook tekeningen in zijn stijl gaan maken. Bij het van Gogh werden we ontvangen door twee Franse tantes Coco en Jeau Jeau, zij waren speciaal op de brommer uit Parijs gekomen om hun neefje Camille te helpen. Samen met de kinderen hebben ze via allerlei aanwijzingen in de schilderijen het probleem opgelost. En als afsluiting hebben de kinderen samen met Jeau Jeau en Coco een feestje voor het schilderij gevierd. En welke kinderen kunnen dat nu zeggen, dansen in het van Gogh museum!

Vanmiddag 11 januari hebben wij in groep 5b een techniekles gehad. De kinderen begonnen met een houtenplankje, een hamer, spijkers en een mal aan het bouwen van een eigen flipperkast. Na veel getimmer konden de elastiekjes gespannen worden en was de flipperkast klaar voor gebruik. Hulpouders bedankt voor de ondersteuning in de groep en voor nu, flipperen maar!

Woensdag 28 november
Vandaag hebben de kinderen uit groep 5a en 5b met elkaar Pietengym gehad. D.m.v. 16 verschillende opdrachten en oefeningen konden ze letters verdienen die samen een sinterklaas woord vormden. Het was een zeer geslaagde en leuke gymles