Groep 6a

Groep 6a

Leerkracht: Simone Jonker, Marlous Prinzen en Eva Kleipool

Donderdag 7 juni 

Buiten is het 30 graden, écht te warm om hard te werken juf! Maar.... gelukkig is er altijd wel een leuk kanjerspel met water te bedenken. Wie houdt het het langste vol voordat de emmer valt?
 

Sinterklaas in groep 6,

Dat Sinterklaas in het land was, is ook groep 6 niet ontgaan. Donderdag 30 november zijn de strooipieten langs geweest. De kinderen hebben toen heel enthousiast voor ze gedanst in ruil voor pepernoten.
Vrijdag 1 december stond in het teken van pepernoten bakken. Dit deden de kinderen in groepjes. De ingrediënten moesten door hen zelf uitgerekend en afgewogen worden. Stiekem dus gewoon een rekenles, maar dan met een lekker resultaat!


Techniek in groep 6
De afgelopen week heeft groep 6a veel aan techniek gedaan. Maandag 20 november deden we mee aan de 'mad science' les. En in het kader van sinterklaas hebben we pietjes gemaakt die door luchtdruk uit de schoorsteen tevoorschijn komen.
Soms hoeft techniek ook helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met de Kapla doos van de kleuters bouwden de groep 6 kinderen prachtige technische constructies.

Op donderdag 19 oktober hebben alle leerlingen uit de groepen 6a en 6b hun officiële diploma voor de verzorging van de schooltuinen behaald. Na 7 maanden zaaien, poten, onkruid wieden, verzorgen en oogsten in hun eigen tuintjes werd er afsluitend ook nog soep gekookt. Deze soep (groente of tomaten) werd bereid met ingrediënten rechtstreeks uit de tuintjes en smaakte daarom extra lekker.


In het voorjaar zullen de groepen 5a en 5b de zorg voor de tuintjes overnemen. 

Woensdag 4 oktober
"Groep 6a heeft posters gemaakt over "DE FIJNE KLASGENOOT". Omdat het de week tegen pesten was, wilden wij het goede voorbeeld geven. Zo hebben we aan andere kinderen laten zien wat een fijne klasgenoot doet. Het was een leuke en actieve opdracht. En we hopen dat groep 6a zich daar aan houdt." 

Door Michal en Vera

Donderdag 21 september - Schooltuinen
We zijn weer gestart in de tuintjes. Na een warme en natte zomer is de oogst enorm! Courgettes, bieten, uien en aardappels, ze zijn bijna niet te tillen. Met een beetje hulp van de vrijwilligers en hulpouders komen we iedere donderdag weer met tassen vol gezonde groentes terug op school.
Afgelopen donderdag werden de aardappels gerooid, en daarna was er nog tijd over voor het samenstellen van een mooi najaarsboeket.

Wij zijn groep 6a!
We zijn weer begonnen! 
Met elkaar gaan we er een topjaar van maken. We hebben een gezellige, soms wat drukke, maar heel enthousiaste klas die het beste uit zichzelf wil halen. Ieder kind heeft zijn eigen talenten; rekenen, verhalen schrijven, sporten, knutselen of muziek. We hopen dat we van én met elkaar kunnen leren door samen te werken en elkaar te respecteren. We gaan ervoor!! (en onze juffen ook)