Groep 7a

Groep 7a

Leerkrachten: Daphne Kragtwijk en Silvia van Wilgenburg

Dinsdag 10 april
 was het onze beurt om te helpen bij spelletjesmiddag van de groepen 1/2. De kinderen hebben samen gezelschapsspelletjes gespeeld. Kijk hier voor de foto’s.


Vrijdag 6 april hadden we een bijzondere overblijf. De kinderen hadden besloten om niet aan tafel te eten maar gezellig te gaan picknicken op de grond. Het was heel gezellig zeiden de kinderen.  


Donderdag 5 april was een spannende dag, we deden het theorie verkeersexamen. Na weken van hard oefenen en leren is het iedereen gelukt om voor dit examen te slagen! In mei volgt het praktijkexamen.

Woensdag 4 april
Het was een groot feest! We hebben genoten van de optredens van de leerkrachten en van de stormbaan! De kinderen mochten vrij rondlopen en kiezen wat zij wilden doen. Het was een geslaagde dag! Zie hier voor de foto’s.

Donderdag 29 maart gingen wij op bezoek bij het Concertgebouw in Amsterdam om de voorstelling Mythen en muziek bij te wonen. De voorstelling ging over Telemachos die op zoek was naar zijn vader Odysseus. Het was erg gezellig! Voorafgaand aan de voorstelling hadden we meerdere lessen in de klas om alle liedjes te oefenen. Na het bezoek hebben we heerlijk gebruncht met de hele klas om ook het paasfeest te vieren.

Complimenten kanjer
Een compliment is soms best moeilijk om te geven maar heel fijn om te krijgen! Tijdens de kanjerles heeft iedereen elkaar complimenten gegeven. Je kunt…  Je hebt... Je bent... Iedereen ging met een goed gevulde complimentkaart en een fijn gevoel naar huis.

Vrijdag 24 november hebben wij in de klas onderzoek gedaan naar producten van de drogist. De leerlingen gingen aan de slag met het maken en onderzoeken van onder andere tandpasta en hoestdrank. Het was erg leuk!

Bij de sinterklaastijd horen natuurlijk pepernoten! Dinsdag 28 november hebben we deze gebakken in de klas. Ze waren erg goed gelukt en in de klas rook het heerlijk :)


De kinderen hebben onwijs mooie surprises gemaakt! Het was een geslaagd feest!

We maken ons op voor het kerstfeest. We starten met een knutselkerstcircuit. Samen met de andere groepen van ons gebouw hebben we mooie versiering gemaakt voor de klassen. Wij verheugen ons op het kerstdiner!

Actie kerstkaart van het Ouderenfonds

Samen met groep 5, 5/6, 6 en 7/8 hebben we kerstkaarten geschreven voor eenzame ouderen. Om hen een gezellig en fijn kerstfeest te wensen. Met alle klassen bij elkaar hebben we 121 kerstkaarten geschreven! Hopelijk maken we daar een aantal ouderen blij mee! 

Maandag 20 november

We hadden vandaag een show over techniek: mad science. Het ging over zwaartekracht. Fay mocht helpen met het eerste deel van de show. Hierbij werd duidelijk waar het zwaartepunt zit in een blik. Er werden nog meer proeven gedaan waarbij we zagen hoe zwaartekracht werkt. Super leuk!

Helden van Amstelveen
Op woensdag 11 oktober waren wij de gast bij de helden van Amstelveen. Alle hulpdiensten uit Amstelveen presenteerde zichzelf op het Stadhart. We bezochten stands van het BRATA team en energieleverancier Leander. Bij het BRATA team werden we in de boeien geslagen en kregen we een demonstratie abseilen. Leander nam ons mee in hun mobiele bus, in deze bus hadden ze een wietplantage nagebouwd en vertelden zij hier de gevaren van. In de stadschouwburg vertelde hoofdagent Kim over haar belevingen bij de politie. Het was een leuke dag! 

Programmeren

De afgelopen weken hebben wij programmeerlessen gekregen van meester Andre Hij leerde ons games maken via het programma Scretch. Dat was heel leuk om te doen! De kinderen hebben games gemaakt zoals doolhof en Flappybird. 
De laatste les gingen we aan de slag met Makey Makey. De leerlingen moesten zelf een controller maken, met handen en voeten.

Cirkel Academie
Afgelopen vrijdag hadden wij verschillende gasten in de klas om ons te vertellen over websites maken, tanden en werken op een schip. Het was erg leuk en zeer leerzaam!

Vrijdag 15 september
Zo.. de eerste weken zitten erop! Het eerste huiswerk is gemaakt, de verjaardagskalender is af en de eerste topo toets is gepland. We zijn gelijk goed begonnen dit schooljaar!

Samen met juf Silvia hebben de kinderen een brief aan zichzelf geschreven. In deze brief staan hun verwachten en doelen voor komend schooljaar. Deze brief krijgen zij pas op de laatste schooldag weer terug om te kijken of hun verwachtingen en doelen zijn uitgekomen/behaald.  Wij zijn erg benieuwd..