Cirkelkinderen voor kinderen

Cirkelkinderen voor kinderen

De Cirkel vindt het belangrijk om haar leerlingen mee te geven dat de wereld groter is dan de buurt waarin zij wonen met de school om de hoek. En dat er in die wereld kinderen zijn die minder kans op een goede toekomst hebben. We willen onze kinderen bovendien graag leren om iets voor anderen over te hebben en te doen. Daarom organiseren we eens in de twee jaar het project Cirkelkinderen voor … kinderen. 
 
Hoe werkt het?
Tijdens Cirkelkinderen voor … kinderen proberen de leerlingen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een kleinschalig project in een ontwikkelingsland. Een project dat met de inzet van onze kinderen een aantal doelen kan verwezenlijken. De leerlingen voeren vervolgens een heel aantal activiteiten uit om geld op te halen. Er wordt bijvoorbeeld een sponsorloop georganiseerd, en een Cirkelkinderen voor …kinderen-dag, met allerlei activiteiten voor de leerlingen en een heuse veiling.
 
Het project wordt ook aangegrepen om in alle groepen lessen te verzorgen over het land van het ontwikkelingsproject. Tijdens deze lessen besteden we aandacht aan de taal en cultuur, de ligging en het klimaat van het land. Ook maken de leerlingen kunstwerken, zowel individueel als samen met de klas. Deze kunstwerken worden op De Cirkelkinderen voor …kinderen-dag geveild.

Juni 2019.
De afgelopen weken hebben in het thema van Cirkelkinderen voor kinderen in Sierra Leone gestaan. Met z'n allen hebben we een prachtig bedrag (€ 23.500!) opgehaald voor de Sunday Foundation, www.sundayfoundation.org. Met dit geld zullen zij een school bouwen voor 300 kinderen in Sierra Leone.
We zijn een aantal weken geleden gestart met een prachtige sponsorloop om ons scholencomplex heen. Het weer was geweldig, de kinderen waren super sportief en er waren veel ouders die ons kwamen aanmoedigen.
Daarnaast hebben we in de klassen ook veel geleerd over Afrika, Sierra Leone en diamantkinderen.
Vorige week woensdag hebben we deze projectweken afgesloten met een slotdag. Ook dit was weer een prachtige dag. De kinderen konden o.a. een djembé en dansworkshop volgen, ponyrijden, op de foto en nog veel meer. Ook waren er twee echte ballonartiesten.De ouders konden ondertussen genieten van al het lekkere eten en drinken. Vooral het eten van Toko Mammie viel erg in de smaak.
We sloten deze dag af met een veiling. Alle klassen hadden een veilingstuk gemaakt en daarnaast waren er nog andere artikelen om te veilen o.a. het shirt van Virgil van Dijk, een waardebon van Nicooz fietsenwinkel én een zelfgemaakt Schilderij door Ghislaine uit 8b. Alles bij elkaar was dit weer een geweldig groot succes! Iedereen die geholpen heeft: Bedankt!
 
Wat gebeurt er met de opbrengst?
2017 Guatemala
De kinderen hebben met de sponsorloop en het maken en verkopen van kunstwerken ruim € 26.000,-- ingezameld. Op de drie scholen zijn van dit bedrag o.a. computerlokalen ingericht, meubilair gekocht en een gemeenschapsruimte voor ouders gecreëerd.

Fred van Oijen was van 19 t/m 28 februari op studiereis naar Guatemala (op eigen kosten). Hij bezocht daar o.a. de scholen van het project Ninos de Guatemala, die wij vorig schooljaar ondersteund hebben met onze actie “Cirkelkinderen voor Ninos”. Het was een inspirerend bezoek. Ons geld is goed terecht gekomen. Er zijn o.a. computers van gekocht voor de leerlingen, er zijn meerdere lokalen van inrichting voorzien en een ruimte is geschikt gemaakt om ouders te ontvangen en te onderwijzen, zodat zij meegenomen worden in de ontwikkelingen die hun kinderen doormaken. Fred heeft uitgebreid gesproken met: Maribel Duarte (Director) en Celeste Ordoñez (Academic Coordinator) van de Nuestro Futuro Primary school; met Alejandra Gamez (Director)van de Básico Secondary School; met Vinicio Chávez (Director) and Carmen Grave (Academic Coordinator) van El Provenir Primary school en met Andrea Carron (Sponsorship Manager). Het is mogelijk om één van de kinderen van Ninos te “adopteren” en Padrino of Padrina te worden. Voor meer informatie: www.ninosdeguatemala.org

2015 - Samen voor Kenia: Een project, dat gesteund werd door juffrouw Helen. Er is totaal € 20.000,-- ingezameld voor een goede drinkwatervoorziening in een dorpje in Kenia. Jongeren uit Noord Holland zijn daadwerkelijk naar Kenia gegaan en hebben intensief meegewerkt aan de realisering van onze doelen. Klik hier voor een volledig verslag.

2013 – Weebale in Oeganda: er is een bedrag van € 21.800 ingezameld. Van het geld is een drinkwatervoorziening voor een groot aantal scholen gerealiseerd. Ook zijn er 2000 muskietennetten aangeschaft. De kinderen kunnen hieronder slapen en lopen daardoor minder kans om malaria te krijgen.
 
2011 – Stichting High5forRehab in Bali/Indonesië: er is een bedrag van € 21.560,90 ingezameld voor een kinderrevalidatiecentrum. Door onze bijdrage is een aantal leslokalen en een speelplaats met inrichting gerealiseerd. Deze worden gebruikt voor therapie en revalidatie van een groot aantal kinderen.
 
2009 – Vijayawada in India: er is een bedrag van € 22.000 ingezameld. Met het geld is een rijstveld aangelegd en zijn een eetzaal en een extra leslokaal gebouwd. Ook is er een autootje aangeschaft voor het vervoer van zieke kinderen.
 
2007 - Blaka Rosoe in Suriname: er is een bedrag van € 20.000 ingezameld. Hiermee zijn leslokalen gebouwd en ingericht. 
 
< terug