Nieuwkomersklas van de Onderwijsgroep

Nieuwkomersklas van de Onderwijsgroep

Soms worden er leerlingen bij ons op school aangemeld die de Nederlandse taal niet of nauwelijks beheersen, vaak omdat zij op latere leeftijd naar Nederland zijn gekomen. Zij kunnen nog niet voldoende meedoen aan het gewone onderwijs. Voor hen heeft de stichting  Onderwijsgroep Amstelland de Taalschool opgezet voor alle scholen binnen onze stichting. Deze klassen komen samen in lokalen aan de Asserring 93 in Westwijk. De leerlingen zitten een half jaar tot een jaar hier op school en stromen daarna in het reguliere onderwijs in.
 
Het programma in de Taalschool is erop gericht om de kinderen zo snel mogelijk taalvaardig te maken. Na een half jaar tot een jaar beheersen ze de taal voldoende om het onderwijs bij ons op school verder te kunnen vervolgen in een reguliere groep, op hun eigen niveau. 
 
Newcomers Class
The Foundation Onderwijsgroep Amstelland has introduced a so called Newcomers Class, in which the foreign language pupils of the Foundations’ schools can study the Dutch language. This helps them to participate the Dutch spoken education in their own class as quickly as possible.
 


< terug