Kanjerschool

Kanjerschool

Een veilige school, waar het leuk is om te leren en waar iedereen elkaar respecteert. Dat willen we als ouders, leerkrachten en leerlingen natuurlijk allemaal. Maar dat gaat niet vanzelf. Daarom werken we op De Cirkel met de door het Ministerie erkende methode Kanjertraining. Deze methode heeft als doel om kinderen positief over zichzelf én over elkaar te laten denken. Al onze leerkrachten zijn gecertificeerd om de Kanjerlessen te geven. Onze school is een gecertificeerde Kanjerschool.

Een reactie van een ouder: "Leuk te zien de interactie tussen de kinderen, hoe zij praten over hun kwetsbare en gevoelige kanten. Deze methode zal zeker bijdragen tot een fijne schoolomgeving en onderling meer begrip voor elkaar." Klik hier voor de ouderfolder van Kanjer.
 
Kanjerregels
Deze Kanjerregels gelden bij ons op school:
 
  • Ik ben te vertrouwen
  • Ik help
  • Niemand speelt de baas
  • Niemand lacht uit
  • Niemand blijft zielig
 
We passen deze regels toe tijdens de lessen en op het schoolplein. En ze worden besproken met de kinderen. We hopen dat de Kanjerregels niet alleen op school gelden, maar dat de kinderen deze regels ook meenemen in de andere activiteiten in hun leven.
 
Een korte reactie van een ouder die de Kanjerles heeft bijgewoond in groep 6a.
"Leuk te zien de interactie tussen de kinderen, hoe zij praten over hun kwetsbare en gevoelige kanten. Deze methode zal zeker bijdragen tot een fijne schoolomgeving en onderling meer begrip voor elkaar."